mayurasuri
Freshie
- Messages
- 35
- Joined
- Apr 5, 2016
- Messages
- 35
- Reaction score
- 0
- Points
- 6
Sunnah-Sunnah Berkaitan Garam
Dari Abdullah Bin Umar ” Sesungguhnya الله menurunkan empat perkara berkat (mempunyai kebaikan) dari langit (menerusi hujan) ke bumi iaitu besi, api ,air dan garam”
Hadis Riwayat Al-Baghawiy dalam tafsirnya . Dari Anas Bin Malik, Nabi bersabda ” Penghulu segala lauk pauk kamu ialah garam.
Hadis Riwayat Ibnu Majah ” Tiadalah akan baik makanan itu melainkan dengan garam ”
Aura
Apabila memperkatakan mengenai aura, ramai membayangkan ia berkaitan kuasa magis atau tradisional kerana tidak dapat dilihat menggunakan mata kasar. Malah ada juga yang kurang mempercayainya apatah lagi pada zaman moden ini.
Aura dan getaran adalah dikaitkan dengan gelombang elektromagnetik pada frekuensi tertentu yang berlegar di sekitar tubuh manusia. Ia juga dikaitkan perlanggaran atom, elektron dan elemen di sekitar tubuh yang menghasilkan tenaga. Kesan kekuatan gelombang ini boleh dilihat dengan pandangan fizikal ke atas mereka yang mempunyai banyak aura dan getaran positif.
Tubuh badan kita sebenarnya telah direka oleh الله dengan begitu teliti dan penuh kehebatan. Seorang manusia yang sihat, akan mempunyai lingkaran tenaga (energy fluks) yang penuh atau bulat. Badan kita umpama sebatang rod magnet. Lebih tepat lagi tulang belakang manusia merupakan rod magnet tersebut. Dibahagian paling atas sekali terletaknya ubun-ubun atau lebih tepat lagi kita namakannya kelenjar pineal. Ia merupakan kutub utara dan hujung tulang sulbi iaitu tulang yang terakhir dalam struktur tulang belakang manusia merupakan kutub selatannya.
Mungkin ada antara kita yang tidak tahu atau kurang perasan bahawa tulang belakang manusia bermula daripada kelenjar pineal di atas kepala sehingga ke tulang sulbi di bahagian hujung tulang belakang. Oleh yang demikian tenaga mengalir daripada kutub utara iaitu kelenjar pineal hingga ke kutub selatan iaitu di hujung tulang sulbi dan seterusnya membentuk lingkaran atau medan magnet.
Lingkaran tenaga ini berpusing tanpa henti dan tidak putus. Lingkaran inilah yang membentuk medan elektromagnetik badan manusia atau aura. Apa kegunaan lingkaran tenaga ini. Lingkaran tenaga ini memastikan bahawa tenaga kita tidak berserakkan dan kita berada dalam pelindungan tenaga yang baik. Bila lingkaran ini semakin kuat dan besar tenaga dalaman seseorang itu bertambah hebat. Tenaga minda seseorang itu meningkat dan prestasi serta potensi dirinya juga meningkat.
Manfaat & Kepentingan Menjaga Aura
Terdapat banyak fungsi dan manfaat aura. Selain menambah daya tahan tubuh seseorang menjadi kuat terhadap serangan penyakit, aura manusia yang cahayanya terang juga dapat mempengaruhi aura manusia lainnya di sekitarnya. Jadi aura sangatlah penting bagi kita sebagai manusia, apalagi bagi anda yang bekerja di bidang hiburan, perniagaan, pemasaran dll.
Kepentingan aura kepada tubuh manusia ibarat lapisan ozon kepada bumi. Jika ozon berfungsi sebagai perisai melindungi manusia dan hidupan daripada sinaran ultraungu seterusnya terdedah kepada penyakit, konsep ini sama seperti aura iaitu satu gelombang elektromagnetik atau jaluran tenaga yang mengelilingi tubuh manusia, haiwan dan tumbuhan daripada pencemaran alam sekitar. Lapisan aura mempunyai kesan terhadap keseimbangan spiritual, mental, emosi dan fizikal manusia.
Kita selalu mendengar orang berkata, orang-orang hebat memiliki aura yang hebat. Orang yang memiliki aura yang hebat ini sentiasa berjaya dalam usahanya. Tidak kira bidang apa mereka ceburi, mereka akan menyerlah dan gemilang. Perkara ini menyebabkan ramai yang berfikir bagaimana nak tingkatkan kehebatan aura agar kita juga mampu cemerlang dan hebat.
Contoh gambar aura yang diambil mengguna Kirlian Photograph
Menurut Pn Hjh Arina Abbas, Moderator Evolusi Minda, terdapat beberapa tips untuk mendapatkan aura atau lingkaran tenaga elektromagnetik yang hebat. Seperti yang telah dikongsikan di atas tadi, medan tenaga ini bermula daripada kelenjar pineal atau ubun-ubun di bahagian atas kepala dan bercantum semula dihujung tulang sulbi.
Tips yang pertama yang perlu kita ambil perhatian adalah menjaga kekuatan kelenjar pineal dan tulang sulbi. Mari kita lihat fungsi kelenjar pineal dan tulang sulbi pada manusia.
Kelenjar pineal menjaga kekuatan semangat dan kekuatan keyakinan kepada manusia. Apabila kelenjar pineal ini lemah maka seseorang manusia itu akan menjadi lesu, tiada mood. Bayangkan apa akan terjadi pada individu yang lesu, lemah dan sentiasa tiada mood. Pastinya prestasi kerjanya akan terganggu dan dia tidak akan mampu menyerlahkan kehebatan potensi dirinya.
Tulang sulbi pula menjaga darah, otot, tulang, saraf, usus. Jika tenaga tulang sulbi ini lemah seseorang manusia itu akan mudah diserang penyakit yang berkaitan dengan darah, seperti darah tinggi, leukimia, kebas, cirit-birit, buasir, sembelit, kekejangan, hilang deria sentuh. Bila dilihat pada penyakit yang terhasil daripada kelemahan struktur tulang sulbi, secara automatik kita boleh mentafsirkan bahawa mereka ini adalah orang yang pastinya tergolong dalam kumpulan yang tidak produktif.
Jadi secara umumnya untuk seseorang itu berjaya dalam apa juga bidang yang diceburinya tumpuan yang serius haruslah diberi kepada kekuatan tenaga kelenjar pineal dan tulang sulbi.
Lingkaran tenaga elektromagnetik atau energy fluks amat sensitif. Ia boleh berubah-ubah mengikut daya pemikiran seseorang dan getaran denyutan jantung. Ini bermakna, apabila seseorang itu, tidak tenteram atau kerisauan, atau ketakutan, maka lingkaran tenaga atau fluksnya akan terganggu. Itulah sebab utama mengapa kekuatan organ-organ yang terlibat harus di ambil berat.
Apabila seseorang individu itu memiliki tenaga kelenjar pineal dan tulang sulbi yang kuat, percayalah dia mampu berada di tahap kegemilangan yang diimpikan oleh semua manusia. Begitulah sebenarnya bagaimana seorang manusia itu berbeza dengan seorang manusia yang lain. Sebenarnya perbezaan itu tidak perlu terjadi bila semua manusia tahu dan mengambil berat menjaga kekuatan lingkaran tenaga atau energy fluks mereka.
Sekiranya tekanan dalam kehidupan tidak dibendung, ia akan membawa pelbagai krisis seperti kurang yakin, hilang harapan, sering menyalahkan keadaan serta masalah kesihatan yang serius seperti penyakit jantung, strok dan trauma.
Oleh kerana itulah setiap manusia dianjurkan untukmempertebal auranya agar hati dan fikiran selalu dalam keadaan bersih dan jernih, jadi dalam mengambil segala keputusan selalulah mempertimbangkan sesuatu keadaan dengan matang dan mantap. Ada berbagai macam cara untuk mempertebal aura anda, antaranya dengan latihan ilmu hikmah iaitu zikir, pernafasan, dll.
Faktor-faktor Yang Mempengaruhi Aura Manusia
Aura merupakan potensi diri yang dimiliki setiap manusia, aura merupakan cahaya tenaga tubuh yang terpancar dari jiwa dan raga manusia. Pada dasarnya setiap anak manusia yang dilahirkan memiliki kadar aura yang sama, akan tetapi pada saat proses manusia menjalani kehidupan dan bertambahnya usia manusia setiap manusia jadi memiliki kadar aura yang berlainan.
Semua itu dipengaruhi oleh banyak faktor diantaranya faktor lingkungan, keluarga, masyarakat, tingkat keimanan seseorang kepada agamanya masing-masing.
Keletihan, kekurangan tenaga, kemurungan, berfikiran negatif serta kelemahan sistem tenaga yang membawa kepada pelbagai masalah kesihatan biasanya dikaitkan dengan pemakanan seperti pengambilan makanan segera atau diproses serta gaya hidup yang tidak sihat.
Selain itu, tuntutan kerja, masalah rumah tangga dan peribadi akan menyebabkan sesetengah individu menjadikan rokok, arak dan dadah sebagai penenang jiwa bagi mengurangkan tekanan.
Namun ramai tidak tahu penggunaan alat elektronik yang kerap seperti telefon bimbit, radio, dan komputer menjadi punca kepada pendedahan radiasi yang tinggi sekali gus tanpa sedar boleh merosakkan aura seseorang.Walaupun lapisan aura tidak kelihatan pada pandangan mata kasar, kemajuan teknologi membolehkan lapisan ini dirakamkan dan diterjemahkan kesannya kepada diri seseorang sama ada mengalami kebocoran atau sebaliknya.
Arus pemodenan dengan penghasilan alat elektronik yang menghasilkan gelombang EMF atau elektromagnetik menjadi penyumbang utama kepada masalah kesihatan.
Di dalam tubuh manusia terdapat jutaan sel yang terdiri daripada juzuk tenaga dan kelihatan dalam bentuk cahaya. Apabila manusia berinteraksi dengan peralatan elektronik ini, ia akan menghasilkan ketidakseimbangan tenaga yang menyebabkan aura negatif dan positif tidak seimbang. Kesannya individu menjadi tertekan, kurang daya ketahanan badan, mengantuk dan sentiasa berfikiran negatif.
Kajian Oleh Golongan Barat
Begitu banyak kajian dilakukan oleh golongan barat dan pengkaji-pengkaji biologi tentang kewujudan aura dan getaran. Seorang saintis Rusia contohnya menghabiskan 50 tahun mengkaji tentang aura dan pembacaannya menggunakan kesan Kirlian. Malah sudah ada pengusaha di serata dunia menggunakan kesan Kirlian untuk membaca aura seseorang bagi mengesan masalah kesihatan mereka.
Fenomena dalam tubuh manusia ini amat menakjubkan para pengkaji dan saintis ditambah pula dengan penemuan Medan Tenaga Manusia (Human Energy Field (HEF)) oleh Dr Willian Kilner pada tahun 1911 lagi. Kilner memanggilnya sebagai AURA dan istilah ini masih digunakan sampai hari ini.
Kajiannya mendapati bahawa medan tenaga manusia ini memiliki beberapa lapisan tenaga utama. Lapisan paling hampir berada dalam tubuh hingga ke kulit.
Lapisan kedua meliputi satu inci daripada kulit dan lapisan ketiga meliputi 6 inci daripada lapisan kulit tubuh manusia. Ujian teliti telah dilakukannya dan mendapati bahawa kadar lapisan tenaga ini berbeza berdasarkan umur, jantina, kesihatan, kebolehan mental dan emosi seseorang.
Dr Wilhelm Reich, seorang saintis dan juga psychiatrist menamakannya “orgone” dan menemui bukti bahawa aliran tenaga dalam tubuh manusia mempunyai hubungan rapat dengan keadaan fizikal dan psikologi manusia. Reich mengakui bahawa teknik rawatan akupuntur yang diamalkan oleh tabib-tabib cina semenjak ribuan tahun dahulu dengan melepaskan halangan tenaga yang tersekat dalam sistem saraf manusia mampu menghapuskan fikiran negatif, tekanan emosi dan kesakitan fizikal.
Pada tahun 1930, Dr Lawrence Bendit dan Phoebe Bendit juga menemui bukti hubungan antara medan tenaga manusia dengan kesihatan dan keupayaan penyembuhan tubuh, malah kaitannya dengan kepercayaan agama dan kerohanian. Ini disokong oleh Dr Schafica Karagula dan Dr Dianne yang mendalami fenomena ini dan berjaya mengkaitkannya sehingga kepada masalah gangguan fikiran otak hinggalah ke perut.
Perlu kita ingat, medan tenaga manusia ini adalah berasaskan tenaga yang dihasilkan oleh sel-sel tubuh manusia yang bergetar disebabkan oleh getaran atom-atom dalam sel tersebut.
Dr. Richard Dobrin, Dr John Pierrakos dan Dr Barbara Ann Brennan pula membuat kajian dan analisa terperinci tentang medan tenaga manusia ini dan berjaya membuktikan bahawa tenaga ini juga menghasilkan sinar cahaya. Mereka menggunakan alat pengesan cahaya yang amat sensitif hingga boleh mengesan kadar gelombang cahaya serendah 350 nanometer. Kadar sinar cahaya ini amat bergantung kepada kesihatan, perasaan dan emosi seseorang dan penemuan yang paling menakjubkan adalah kaitannya dengan kepercayaan keagamaan dan spiritual seseorang.
Aura Wujud Dalam Islam
Adakah aura ini wujud dalam Islam? Adakah ini semua ajaran karut yang membuat manusia memikirkan seseorang itu boleh mempunyai tenaga baik dan tenaga jahat yang boleh mempengaruhi seseorang? Hakikatnya ia telah ada dalam Islam dan dikenali sebagai NUR.
Apakah itu Nur?
Nur berasal daripada perkataan Arab yang bermaksud cahaya. Ia bukanlah cahaya fizikal tetapi cahaya mental atau kesan refleksi tenaga yang mana boleh dilihat penzahirannya daripada cara hidup seseorang. Nur bukan sahaja dikaitkan penzahirannya melalui tenaga malah penzahirannya kepada fizikal seseorang.
Di dalam Islam, kekuatan Nur seseorang itu akan lebih terserlah daripada Iman dan amalan hidup Islamnya yang mana amalan tersebut dipenuhi dengan nilai positif, keikhlasan, keyakinan, kebenaran dan semangat.
Wajah seseorang yang mempunyai Nur itu sentiasa bersih dan menyegarkan mata orang lain yang memandang. Kedapatan hadis sahih yang menggambarkan رسول الله itu mempunyai wajah yang berseri-seri, berkulit bersih, alisnya yang lentik, tidak kurus atau gemuk serta wajah yang rupawan. Begitu juga dikatakan ucapannya itu menyejukkan kalbu mereka yang mendengar. Hadirnya رسول الله dirasai mereka seolah sedang datang ketenangan dan kegembiraan kepada mereka. Ini sebenarnya yang dikatakan Nur dan mungkin dikatakan sebagai getaran aura bagi pengkaji bukan Islam.
Hasil Kajian Tentang Aura & Ajaran Islam
Mari kita lihat hasil kajian orang bukan Islam tentang aura dan ajaran Islam yang sedia ada.
Persekitaran
Kajian menjelaskan peranan persekitaran terhadap aura seseorang. Seseorang yang rajin menghirup udara segar, melihat matahari terbit serta menjaga kebersihan alam persekitarannya dikatakan mampu memperbaiki aura dirinya.
Ia lebih dikaitkan dengan satu kaedah dan cara kehidupan yang lebih sihat, sempurna, jauh dari pencemaran serta banyak berhubung dengan alam semulajadi.
Dalam Islam pula sememangnya telah diajar umat tentang pentingnya menjaga kebersihan dan terdapat dalil yang menyokong perkara ini. Selain itu, orang Islam diseru supaya tidak tidur apabila matahari terbit kerana ia mampu menjemput penyakit.
Dalam perihal alam semulajadi pula, kedapatan hadis yang menerangkan tentang perlunya menjaga alam contohnya sabda رسول الله “Dunia ini hijau dan cantik, dan Tuhan telah melantik kamu sebagai pengurusnya. Dia melihat apa yang kamu lakukan.” Hadis riwayat Muslim.
Oleh yang demikian haruslah kita ingat bahawa perlunya kita mengambil tahu tentang pemeliharaan dan pemuliharaan alam, kebersihan persekitaran dan tempat tinggal serta peranan waktu pagi dalam kehidupan. Kita tidak sedar agama telah pun mengajar kita menjaga aura dan getaran dengan penghayatan alam.
Nutrisi dan Pemakanan
Kajian mengatakan makanan yang bersih serta segar mampu menaikkan aura seseorang. Selain itu, hanya bahagian-bahagian terpilih yang tertentu pada makanan yang berzat dan tidak mempunyai elemen kekotoran sahaja yang harus dimakan.
Apa kurangnya Islam yang sememangnya mempunyai panduan khas dalam pemakanan yang suci dan halal. Islam lebih teliti dan tersusun dalam menentukan kesucian pemakanan dan sememangnya ada kategori dan bahagian tertentu pada haiwan makanan itu tidak digalakkan untuk dimakan sungguhpun halal contohnya bahagian darah dan dalaman seperti hati, limpa, dan organ dalaman.
Malah Islam mengajar lebih lagi daripada itu iaitu mempastikan kesucian makanan itu pada zahir dan batinnya. Batin itu bermaksud menjaga sumber rezeki supaya halal. Haramnya sumber itu menjadikan makanan yang fizikalnya halal menjadi haram. Maka telah terbukti ajaran Islam memberi panduan yang lebih jelas dan mendalam tentang fakta ini.
Senaman
Kajian seterusnya menjelaskan perlunya senaman untuk menjaga kesihatan bagi mereka yang ingin membangkitkan aura. Melalui senaman, tubuh dan organnya akan menjadi lebih aktif dan sihat bagi menghasilkan aura dan getaran yang lebih positif.
Solat adalah senaman yang pasti bagi orang Islam yang mengerjakan solat lima (5) waktu sehari semalam. Sama ada seorang Islam itu bersenam atau tidak, tanpa disedari mereka telah pun melakukan senaman paling asas lima (5) kali sehari.
Selain itu kedapatan perkara lain dalam ajaran Islam yang menggalakkan umatnya menggerakkan tubuh badan antara diberikan pahala bagi setiap langkah orang yang ke masjid. Maka mereka yang berjalan ke masjid itu bersenam sambil membuat pahala.
Adakah kita sedar betapa ruginya kita yang sering meninggalkan solat dan jarang ke masjid? Mungkin kita harus sedar الله itu menyayangi kita dan mahukan hamba-hambanya sihat dan memperoleh kesihatan serta getaran walaupun dalam urusan pengabdian kepadanya.
Tafakur
Tafakur atau dalam bahasa Inggeris meditation ditafsirkan oleh barat sebagai aktiviti mendiamkan diri dalam posisi tertentu, pada tempoh tertentu untuk memperoleh ketenangan. Tujuannya adalah untuk merehatkan otak yang mana otak yang sihat ini dapat memandu tubuh badan menjadi lebih sihat dan produktif. Seterusnya aura dan getaran seseorang itu lebih tulen.
Tafakur bukanlah perkara yang asing dalam Islam. Terlalu banyak panduan yang digariskan dalam Islam yang boleh dikaitkan dengan tafakur dan juga objektif tafakur itu sendiri. Antaranya beriktikaf dalam masjid untuk mengingati الله melalui amalan zikir serta amalan lain seperti membaca al-Quran. Solat itu sendiri mempunyai kesamaan objektifnya dengan tafakur.
Seorang yang khusyuk dalam solat akan melupai apa yang berlaku di sekelilingnya dan melatih seseorang menjadi lebih fokus. Selepas solat, maka disunatkan kita berzikir dan berdoa. Ia adalah amalan untuk kita lebih menenangkan diri melalui zikir dengan mengingati الله dan menaikkan keyakinan seseorang bahawa الله itu sentiasa mendengar melalui aktiviti doa.
Banyak lagi panduan melalui amalan ketuhanan dalam Islam yang mempunyai objektif yang sama seperti tafakur dan ia bukan sahaja memberi ketenangan di dalam jiwa, malah membina sifat sabar, yakin, syukur, tabah dan berserah.
Tidur
Kajian mengatakan lagi perlunya seseorang itu mempunyai tidur yang cukup dan bangun secara semulajadi. Ia bagi membolehkan tubuh badan manusia itu memperoleh cukup istirehat agar ia boleh berfungsi dengan baik setiap hari. Tubuh yang kurang tidur dikaitkan dengan kebarangkalian seseorang itu memperoleh penyakit. Tubuh yang tidak sihat umpama mesin yang tidak produktif. Aura dan getaran amat kurang pada tubuh yang kurang rehat.
Dalam surah an-Naba’ ayat ke-9, الله berfirman yang bermaksud, “Jadikanlah tidur kamu itu satu istirehat”. Selain itu dalam surah al-Qasas dari ayat 71-73, الله banyak menjelaskan tentang tidur ia juga merupakan ayat yang dijadikan rujukan bg membuat panduan tentang tidur dalam Islam.
Sememangnya penjelasan Islam tentang tidur dan istirehat darinya digariskan dalam perbincangan yang tersusun termasuklah adab-adab tidur itu sendiri sama ada seseorang itu mendapatkan tidurnya pada waktu siang atau waktu malam untuk merehatkan tubuh badan.
Hubungan Kemanusiaan
Kajian barat lagi menggariskan bahawa seseorang itu membangkitkan aura dan getaran mereka melalui hubungan kemanusiaan yang positif, hubungan kekeluargaan dan setiakawan, hubungan dengan komuniti yang positif serta hubungan dengan orang-orang yang progresif. Hubungan yang positif menghasilkan gelombang aura dan getaran semulajadi daripada nilai positif itu sendiri.
Perkara ini telah banyak dibincangkan dalam konsep muamalat dalam Islam. Terlalu banyak panduan Islam tentang hubungan kekeluargaan, sahabat, kemasyarakatan serta hubungan dengan para ilmuan yang progresif. Apa yang perlu adalah cuma mencarinya dengan mudah di internet atau ke toko buku dengan mendapatkan penulisan tentang perkara tersebut dalam Islam. Ia telah ada beribu tahun yang dahulu.
Jom Fikirkan!
Adakah kajian orang barat itu perkara sia-sia sedangkan semua itu telah pun diajar di dalam Islam? Hakikatnya ia adalah perkara yang baik untuk dikaji dan dijelaskan dalam susunan. Mungkin selama ini orang Islam tidak sedar bahawa ajaran Islam itu sendiri mempunyai banyak hikmah di sebaliknya. Maka dengan penemuan sains dan kajian, menjelaskan lagi bahawa doktrin Islam ini penuh dengan perkara hikmah yang masih lagi boleh digali dan dicari kelebihannya.
Berbalik kepada aura dan getaran. Apakah moral di sebalik perbincangan ini? Sekiranya kita melihat kembali isi dan pengisian tentang aura dan getaran itu sendiri mengajar kita untuk menjadi manusia yang mulia. Berbeza daripada amalan yang berada dalam kehidupan kita sekarang yang terlalu banyak mencemarkan cara hidup serta alam.
Kehidupan kini penuh dengan persepsi negatif, kelakuan negatif, konsep negatif, panduan negatif, idea negatif dan pendek kata kehidupan manusia yang semakin canggih kini semakin membuahkan banyak perkara negatif. Maka tidak hairan mengapa manusia berlumba-lumba mencari kehidupan yang ditafsirkan mereka sebagai kejayaan tetapi sangat ramai juga yang memberitahu mereka masih belum menemui kehidupan.
Selain itu aura dan getaran ini adalah satu tips bagi mereka dalam membina kehidupan baik dari segi kerjaya, perniagaan, perhubungan dan sebagainya. Aura dan getaran kini menjadi salah satu topik hangat bagi individu yang membina kerjaya mereka bagi memperoleh kesan dan hasil yang memberangsangkan. Amat rugi bagi orang Islam yang tidak mendalami ilmu Islam itu sendiri dan masih tertanya-tanya mengapakah aku seorang Islam tetapi hidup dalam keadaan terumbang-ambing. Silapnya ialah kita sendiri kurang menghayati agama.
Oleh yang demikian, luangkanlah masa untuk agama. Agama Islam bukanlah kisah ketuhanan atau sembahyang. Islam sebenarnya adalah cara hidup. Orang Islam yang rosak itu adalah mereka yang mengaku Islam tetapi tidak mengikut ajaran Islam yang sebenar. Jadi tidak hairanlah, seorang Islam itu masih terkapai-kapai dalam kekayaan, masih hidup dalam keganasan dan minda yang tertutup, masih mencari penyelesaian lain yang hakikatnya telah ada dalam Islam. Ini semua adalah kerana, mereka tidak mendapatkan ajaran Islam yang sebenar dan mereka tidak menghayati ajaran yang telah pun mereka temui.
Apa itu GARAM AURA MAYURASURI ?
Mayurasuri merupakan Garam Kristal Himalaya yang telah diruqyahkan dan dibacakan dengan Ayat Manzil, Ruqyah Syar'iah , dan Doa Syifa’.
Keistimewaan Garam Aura Mayurasuri yang khusus adalah ia diterapikan dengan 7 terapi berbeza bagi menyempurnakan 7 Aura badan manusia :
1. Terapi 7 Batu Kristal,
2. Terapi 7 Spektrum Warna Pelangi,
3. Terapi 7 Jenis Bungaan berbeza
4. Terapi Magnetic ,
5. Terapi Ultraviolet
6. Terapi Soda
7. Terapi 7 Wangian Aromaterapi yang terbaik untuk menaikkan pesona diri dan wajah serta membesarkan aura badan.
Garam Aura Mayurasuri juga dapat merawat kembali masalah kebocoran aura.
Keseimbangan Aura amat penting untuk menyeimbangkan tahap emosi, mental dan spiritual agar ia menarik rezeki kepada kita dengan mudah. Tarikan yg datang kepada kita boleh datang dalam bentuk kasih sayang, harta kekayaan, wang berjuta ataupun kesihatan yang baik. Inilah dipanggil rezeki.
Aura adalah getaran gelombang tenaga dalaman yang dipancarkan oleh setiap manusia bernyawa. Getaran ini berkait rapat dengan tahap tenaga pada minda, emosi dan fizikal. Semakin kuat tahap tenaga ini, semakin kuatlah tarikan orang terhadap kita. Apa saja yang kita lakukan akan mendapat perhatian ramai. Sebab itu ada sesetengah orang yang apabila kita melihatnya, akan terdetik di dalam hati.
Wah, hebat betul auranya!
Wah, hebat betul karismanya!
Wah, mempesonakan!
Untuk mengaktifkan semua tarikan ini, di antara caranya ialah dengan kaedah guna Garam yang memang sudah terbukti akan besar khasiatnya.
Sebab itulah kita namakannya Garam Aura Mayurasuri sebagai lambang Mandian Kekayaan dan Kejayaan.
Apabila kita menggunakannya, makin hebat aura kita dan makin banyak yg kita boleh dapat! ان شاء الله
Aura juga adalah sebagai perisai 'ghaib' untuk menolak tarikan negatif disekeliling kita. Aura yg terdapat di dalam garam akan membantu membuang segala penyakit yang terdapat di dalam badan kita selama ini.
Inilah rahsianya Mandi Garam Aura Mayurasuri
Kenapa?
Disamping dapat besarkan aura, dapat menambah rezeki, dapat buang penyakit dan hidup sentiasa tenang, damai dan dilimpahi keberkatan dariNya. ان شاء الله
Refresh kegunaan GARAM AURA MAYURASURI
(Mandian & kegunaan luar)
Ramai yang tak tahu garam bukit kini semakin popular di kalangan mereka yang mementingkan kesihatan dan kecantikan. Garam bukit wujud semulajadi sejak jutaan tahun dahulu dan berasal dari gunung-ganang.
Warnanya kemerahan atau pink. Garam ini adalah adalah seratus-peratus asli dan hampir tidak diproses. Oleh sebab itu ia merupakan sejenis garam yang terbaik untuk kesihatan manusia.
Amat menakjubkan, garam bukit asli mengandungi 84 elemen natural yang diperlukan oleh tubuh manusia. Ia mengandungi mineral-mineral yang diperlukan oleh tubuh manusia seperti potasium, kalsium, magnesium, zink dan berpuluh-puluh jenis mineral lain.
Khasiat Garam Bukit amat berguna dalam Perubatan Islam.
Antara khasiatnya..
- melancar peredaran darah
- masalah saraf
- kebas kaki atau tangan
- sihir/santau/saka,
- sebagai 'pagar' rumah,
- masalah ketagihan,
- lemah badan,
- migrain,
- buang toksin,
- sakit lutut, gout
Garam Bukit Mempunyai 1001 Khasiat di Dalam Perubatan Islam
Anda WAJIB guna Garam Aura Mayurasuri jika anda ada masalah seperti berikut:
- sempit rezeki
- kebocoran wang. Banyak duit masuk tetapi banyak juga duit keluar.
- stress
- susah dapat sale
- perniagaan merudum
- masalah rumahtangga
- tertekan di tempat kerja
- susah naik pangkat walaupun sudah lama berkhidmat
- fikiran serabut dan hati tidak tenang
- tertekan dengan masalah
# Jika anda ada 1 atau 2 atau 3 atau semua masalah di atas;
Sila amalkan Mandian Garam Aura Mayurasuri secara istiqomah selama 21 hari berturut turut.
Garam Bukit Untuk Tujuan Mandian & Rendaman Kaki
Amalan merendam kaki atau mandi dengan air garam bukit adalah satu keperluan harian untuk merasai kesegaran dalam merangsang semula mana-mana bahagian organ dalam badan yang telah kehilangan tenaga dan getarannya.
Selain itu, khasiat garam bukit yang lain adalah ia akan mengurangkan bahan yang gagal dicerna dan akan mengotorkan darah dalam tubuh. Ia juga sangat berkesan untuk melegakan keletihan dan kelenguhan.
Kekerapan menggunakan khasiat garam bukit ini dapat mengembalikan kesegaran tubuh badan anda.
Khasiat Merendam Kaki dengan Garam Bukit :
✔Melancarkan peredaran darah seluruh tubuh.
✔Membantu membuang kotoran dari badan dan dapat mengelakkan serangan virus.
✔Melegakan sakit otot, sakit-sakit sendi, sengal-sengal dan kekejangan otot kaki.
✔Mengurangkan kesakitan dan keletihan kaki setelah seharian berdiri atau berjalan.
✔Membantu merawat tumit kaki yang pecah.
✔Menghilangkan gatal-gatal, kaki berair (kulat air), kaki pecah, atau kaki berbau.
✔Mengurangkan toksik dan lemak atau kolestrol.
✔Mengurangkan kesakitan dari sakit gout.
Cara-Cara Menggunakan Khasiat Garam Bukit Untuk Rendaman Kaki, Mandian Dan Skrub Badan:
1. Campurkan 2 Scoop Garam Aura Mayurasuri ke dalam air biasa atau air suam.
2. 1-2 gayung air (anda juga boleh menggunakan air yang bercampur dengan ais)
Rendaman
Rendam kaki atau badan selama 30 minit. Kemudian bilas dengan air biasa. Seeloknya rendaman ini dibuat pada waktu rehat atau sebelum hendak tidur.
Rendam kaki. Bermula dengan tumit dahulu. Jika tumit mampu menahannya maka seluruh kaki mampu menahannya.
Mandian
a. Kacau air mengikut arah lawan jam sambil membaca dalam hati سُّورَةُ الفَاتِحَة sebanyak sekali dan kemudiannya selawat ke atas رسول الله sebanyak 7 kali
b. Pasang niat. Dicadangkan agar 1 niat bagi 21 hari (21 kali mandi). Setelah tamat hari ke 21, bolehlah niat yang lain. Sebagai contohnya:
“Ya الله , jadikanlah air garam ini sebagai magnet pengikat kasih sayang antara aku dan insan-insan lain yg membawa kepada kebahagiaan kepadaku.”
c. Mandi seperti biasa dan tidak perlu bilas dengan air bersih.
Nota:
• Paling afdal waktu tahajjud sehingga waktu sebelum subuh. Jika terlepas, boleh juga dibuat selepas subuh. Seelok-eloknya paling lambt sebelum pukul 12 tengah hari.
• Jika terlepas juga, sebelum pukul 6 petang. Seandainya terlepas semua tempoh waktu ini, kiraan mandian perlu diulangi semuanya semula.
• ان شاء الله, boleh rasai sendiri perbezaan mandi sebelum waktu Subuh atau apabila matahari telah terbit.
• Sekiranya mengalami kesan proses pemulihan pada awal pengambilan mandian contohnya, mengantuk, sakit kepala, badan bisa2, marah, badan terasa lemah dan penat atau sebagainya, bersabarlah. Ia adalah negatif-negatif yang ada dalam badan anda. Kesan ini mungkin berbeza setiap individu. Bergantung kepada individu itu sendiri. Teruskan mandian dengan istiqomah. ان شاء الله, akan mula menunjukkan pengurangan.
• Bagi wanita yang dalam keadaan berhadas pula, tidak mengapa. Teruskan juga mandian. Paling utamanya adalah niat kepada الله
• Garam Aura Mayurasuri ini adalah perantaraan (asbab). ان شاء الله, dengan izinNya, semua akan dipermudahkan.
Skrub
Bancuhkan dengan pekat garam bukit supaya boleh dijadikan skrub. Kemudian lulurkan ke seluruh badan atau di tempat tertentu yang ingin di rawat dengan garam skrub. Biarkan sehingga kering selama beberapa minit dan bilas dgn air biasa.
7 aromatheraphy digabungkan:
1. Lemon
2. Lavender
3. Peppermint
4. Rosemary
5. Relaxing
6. Distress
7. Energizer
Ia diterapikan dengan 7 terapi berbeza bagi menyempurnakan 7 aura badan manusia, iaitu:
1. Terapi 7 Batu Kristal Original (Kristal Swarovski Australia)
2. Terapi 7 Spektrum Warna Pelangi
3. Terapi 7 Jenis Bunga bungaan berbeza yang mewakili setiap satu dari 7 warna Aura
4. Terapi Magnetic (Teknologi Magnetic Aura) untuk kelancaran saluran darah.
5. Terapi Ultraviolet untuk memperbaiki sel sel kulit mati, gatal, enzema dan masalah kulit yang lain
6. Terapi Soda untuk mengembalikan sistem imunisasi badan dan bertindak sebagai antibiotik
7. Terapi 7 wangian Aromaterapi yang berbeza lagi terbaik untuk menaikkan pesona diri dan wajah serta menambahkan kekuatan aura badan
8. Terapi Reiki (Terapi Alami) seperti Reiki Ushui dana Reiki Kundalini yang berfungsi sebagai medium elektromagnetik aura tanpa henti kepada pemakainya
9. Terapi Reiki Gold yang bertindak sebagai pengecas Aura Emas dalam produk ini untuk menarik rezeki dan kekayaan dengan izin allah
SMS / WhatsApp kepada 017 6397 769 sekarang
Testimoni
Dari Abdullah Bin Umar ” Sesungguhnya الله menurunkan empat perkara berkat (mempunyai kebaikan) dari langit (menerusi hujan) ke bumi iaitu besi, api ,air dan garam”
Hadis Riwayat Al-Baghawiy dalam tafsirnya . Dari Anas Bin Malik, Nabi bersabda ” Penghulu segala lauk pauk kamu ialah garam.
Hadis Riwayat Ibnu Majah ” Tiadalah akan baik makanan itu melainkan dengan garam ”
Aura
Apabila memperkatakan mengenai aura, ramai membayangkan ia berkaitan kuasa magis atau tradisional kerana tidak dapat dilihat menggunakan mata kasar. Malah ada juga yang kurang mempercayainya apatah lagi pada zaman moden ini.
Aura dan getaran adalah dikaitkan dengan gelombang elektromagnetik pada frekuensi tertentu yang berlegar di sekitar tubuh manusia. Ia juga dikaitkan perlanggaran atom, elektron dan elemen di sekitar tubuh yang menghasilkan tenaga. Kesan kekuatan gelombang ini boleh dilihat dengan pandangan fizikal ke atas mereka yang mempunyai banyak aura dan getaran positif.
Tubuh badan kita sebenarnya telah direka oleh الله dengan begitu teliti dan penuh kehebatan. Seorang manusia yang sihat, akan mempunyai lingkaran tenaga (energy fluks) yang penuh atau bulat. Badan kita umpama sebatang rod magnet. Lebih tepat lagi tulang belakang manusia merupakan rod magnet tersebut. Dibahagian paling atas sekali terletaknya ubun-ubun atau lebih tepat lagi kita namakannya kelenjar pineal. Ia merupakan kutub utara dan hujung tulang sulbi iaitu tulang yang terakhir dalam struktur tulang belakang manusia merupakan kutub selatannya.
Mungkin ada antara kita yang tidak tahu atau kurang perasan bahawa tulang belakang manusia bermula daripada kelenjar pineal di atas kepala sehingga ke tulang sulbi di bahagian hujung tulang belakang. Oleh yang demikian tenaga mengalir daripada kutub utara iaitu kelenjar pineal hingga ke kutub selatan iaitu di hujung tulang sulbi dan seterusnya membentuk lingkaran atau medan magnet.
Lingkaran tenaga ini berpusing tanpa henti dan tidak putus. Lingkaran inilah yang membentuk medan elektromagnetik badan manusia atau aura. Apa kegunaan lingkaran tenaga ini. Lingkaran tenaga ini memastikan bahawa tenaga kita tidak berserakkan dan kita berada dalam pelindungan tenaga yang baik. Bila lingkaran ini semakin kuat dan besar tenaga dalaman seseorang itu bertambah hebat. Tenaga minda seseorang itu meningkat dan prestasi serta potensi dirinya juga meningkat.
Manfaat & Kepentingan Menjaga Aura
Terdapat banyak fungsi dan manfaat aura. Selain menambah daya tahan tubuh seseorang menjadi kuat terhadap serangan penyakit, aura manusia yang cahayanya terang juga dapat mempengaruhi aura manusia lainnya di sekitarnya. Jadi aura sangatlah penting bagi kita sebagai manusia, apalagi bagi anda yang bekerja di bidang hiburan, perniagaan, pemasaran dll.
Kepentingan aura kepada tubuh manusia ibarat lapisan ozon kepada bumi. Jika ozon berfungsi sebagai perisai melindungi manusia dan hidupan daripada sinaran ultraungu seterusnya terdedah kepada penyakit, konsep ini sama seperti aura iaitu satu gelombang elektromagnetik atau jaluran tenaga yang mengelilingi tubuh manusia, haiwan dan tumbuhan daripada pencemaran alam sekitar. Lapisan aura mempunyai kesan terhadap keseimbangan spiritual, mental, emosi dan fizikal manusia.
Kita selalu mendengar orang berkata, orang-orang hebat memiliki aura yang hebat. Orang yang memiliki aura yang hebat ini sentiasa berjaya dalam usahanya. Tidak kira bidang apa mereka ceburi, mereka akan menyerlah dan gemilang. Perkara ini menyebabkan ramai yang berfikir bagaimana nak tingkatkan kehebatan aura agar kita juga mampu cemerlang dan hebat.
Contoh gambar aura yang diambil mengguna Kirlian Photograph
Menurut Pn Hjh Arina Abbas, Moderator Evolusi Minda, terdapat beberapa tips untuk mendapatkan aura atau lingkaran tenaga elektromagnetik yang hebat. Seperti yang telah dikongsikan di atas tadi, medan tenaga ini bermula daripada kelenjar pineal atau ubun-ubun di bahagian atas kepala dan bercantum semula dihujung tulang sulbi.
Tips yang pertama yang perlu kita ambil perhatian adalah menjaga kekuatan kelenjar pineal dan tulang sulbi. Mari kita lihat fungsi kelenjar pineal dan tulang sulbi pada manusia.
Kelenjar pineal menjaga kekuatan semangat dan kekuatan keyakinan kepada manusia. Apabila kelenjar pineal ini lemah maka seseorang manusia itu akan menjadi lesu, tiada mood. Bayangkan apa akan terjadi pada individu yang lesu, lemah dan sentiasa tiada mood. Pastinya prestasi kerjanya akan terganggu dan dia tidak akan mampu menyerlahkan kehebatan potensi dirinya.
Tulang sulbi pula menjaga darah, otot, tulang, saraf, usus. Jika tenaga tulang sulbi ini lemah seseorang manusia itu akan mudah diserang penyakit yang berkaitan dengan darah, seperti darah tinggi, leukimia, kebas, cirit-birit, buasir, sembelit, kekejangan, hilang deria sentuh. Bila dilihat pada penyakit yang terhasil daripada kelemahan struktur tulang sulbi, secara automatik kita boleh mentafsirkan bahawa mereka ini adalah orang yang pastinya tergolong dalam kumpulan yang tidak produktif.
Jadi secara umumnya untuk seseorang itu berjaya dalam apa juga bidang yang diceburinya tumpuan yang serius haruslah diberi kepada kekuatan tenaga kelenjar pineal dan tulang sulbi.
Lingkaran tenaga elektromagnetik atau energy fluks amat sensitif. Ia boleh berubah-ubah mengikut daya pemikiran seseorang dan getaran denyutan jantung. Ini bermakna, apabila seseorang itu, tidak tenteram atau kerisauan, atau ketakutan, maka lingkaran tenaga atau fluksnya akan terganggu. Itulah sebab utama mengapa kekuatan organ-organ yang terlibat harus di ambil berat.
Apabila seseorang individu itu memiliki tenaga kelenjar pineal dan tulang sulbi yang kuat, percayalah dia mampu berada di tahap kegemilangan yang diimpikan oleh semua manusia. Begitulah sebenarnya bagaimana seorang manusia itu berbeza dengan seorang manusia yang lain. Sebenarnya perbezaan itu tidak perlu terjadi bila semua manusia tahu dan mengambil berat menjaga kekuatan lingkaran tenaga atau energy fluks mereka.
Sekiranya tekanan dalam kehidupan tidak dibendung, ia akan membawa pelbagai krisis seperti kurang yakin, hilang harapan, sering menyalahkan keadaan serta masalah kesihatan yang serius seperti penyakit jantung, strok dan trauma.
Oleh kerana itulah setiap manusia dianjurkan untukmempertebal auranya agar hati dan fikiran selalu dalam keadaan bersih dan jernih, jadi dalam mengambil segala keputusan selalulah mempertimbangkan sesuatu keadaan dengan matang dan mantap. Ada berbagai macam cara untuk mempertebal aura anda, antaranya dengan latihan ilmu hikmah iaitu zikir, pernafasan, dll.
Faktor-faktor Yang Mempengaruhi Aura Manusia
Aura merupakan potensi diri yang dimiliki setiap manusia, aura merupakan cahaya tenaga tubuh yang terpancar dari jiwa dan raga manusia. Pada dasarnya setiap anak manusia yang dilahirkan memiliki kadar aura yang sama, akan tetapi pada saat proses manusia menjalani kehidupan dan bertambahnya usia manusia setiap manusia jadi memiliki kadar aura yang berlainan.
Semua itu dipengaruhi oleh banyak faktor diantaranya faktor lingkungan, keluarga, masyarakat, tingkat keimanan seseorang kepada agamanya masing-masing.
Keletihan, kekurangan tenaga, kemurungan, berfikiran negatif serta kelemahan sistem tenaga yang membawa kepada pelbagai masalah kesihatan biasanya dikaitkan dengan pemakanan seperti pengambilan makanan segera atau diproses serta gaya hidup yang tidak sihat.
Selain itu, tuntutan kerja, masalah rumah tangga dan peribadi akan menyebabkan sesetengah individu menjadikan rokok, arak dan dadah sebagai penenang jiwa bagi mengurangkan tekanan.
Namun ramai tidak tahu penggunaan alat elektronik yang kerap seperti telefon bimbit, radio, dan komputer menjadi punca kepada pendedahan radiasi yang tinggi sekali gus tanpa sedar boleh merosakkan aura seseorang.Walaupun lapisan aura tidak kelihatan pada pandangan mata kasar, kemajuan teknologi membolehkan lapisan ini dirakamkan dan diterjemahkan kesannya kepada diri seseorang sama ada mengalami kebocoran atau sebaliknya.
Arus pemodenan dengan penghasilan alat elektronik yang menghasilkan gelombang EMF atau elektromagnetik menjadi penyumbang utama kepada masalah kesihatan.
Di dalam tubuh manusia terdapat jutaan sel yang terdiri daripada juzuk tenaga dan kelihatan dalam bentuk cahaya. Apabila manusia berinteraksi dengan peralatan elektronik ini, ia akan menghasilkan ketidakseimbangan tenaga yang menyebabkan aura negatif dan positif tidak seimbang. Kesannya individu menjadi tertekan, kurang daya ketahanan badan, mengantuk dan sentiasa berfikiran negatif.
Kajian Oleh Golongan Barat
Begitu banyak kajian dilakukan oleh golongan barat dan pengkaji-pengkaji biologi tentang kewujudan aura dan getaran. Seorang saintis Rusia contohnya menghabiskan 50 tahun mengkaji tentang aura dan pembacaannya menggunakan kesan Kirlian. Malah sudah ada pengusaha di serata dunia menggunakan kesan Kirlian untuk membaca aura seseorang bagi mengesan masalah kesihatan mereka.
Fenomena dalam tubuh manusia ini amat menakjubkan para pengkaji dan saintis ditambah pula dengan penemuan Medan Tenaga Manusia (Human Energy Field (HEF)) oleh Dr Willian Kilner pada tahun 1911 lagi. Kilner memanggilnya sebagai AURA dan istilah ini masih digunakan sampai hari ini.
Kajiannya mendapati bahawa medan tenaga manusia ini memiliki beberapa lapisan tenaga utama. Lapisan paling hampir berada dalam tubuh hingga ke kulit.
Lapisan kedua meliputi satu inci daripada kulit dan lapisan ketiga meliputi 6 inci daripada lapisan kulit tubuh manusia. Ujian teliti telah dilakukannya dan mendapati bahawa kadar lapisan tenaga ini berbeza berdasarkan umur, jantina, kesihatan, kebolehan mental dan emosi seseorang.
Dr Wilhelm Reich, seorang saintis dan juga psychiatrist menamakannya “orgone” dan menemui bukti bahawa aliran tenaga dalam tubuh manusia mempunyai hubungan rapat dengan keadaan fizikal dan psikologi manusia. Reich mengakui bahawa teknik rawatan akupuntur yang diamalkan oleh tabib-tabib cina semenjak ribuan tahun dahulu dengan melepaskan halangan tenaga yang tersekat dalam sistem saraf manusia mampu menghapuskan fikiran negatif, tekanan emosi dan kesakitan fizikal.
Pada tahun 1930, Dr Lawrence Bendit dan Phoebe Bendit juga menemui bukti hubungan antara medan tenaga manusia dengan kesihatan dan keupayaan penyembuhan tubuh, malah kaitannya dengan kepercayaan agama dan kerohanian. Ini disokong oleh Dr Schafica Karagula dan Dr Dianne yang mendalami fenomena ini dan berjaya mengkaitkannya sehingga kepada masalah gangguan fikiran otak hinggalah ke perut.
Perlu kita ingat, medan tenaga manusia ini adalah berasaskan tenaga yang dihasilkan oleh sel-sel tubuh manusia yang bergetar disebabkan oleh getaran atom-atom dalam sel tersebut.
Dr. Richard Dobrin, Dr John Pierrakos dan Dr Barbara Ann Brennan pula membuat kajian dan analisa terperinci tentang medan tenaga manusia ini dan berjaya membuktikan bahawa tenaga ini juga menghasilkan sinar cahaya. Mereka menggunakan alat pengesan cahaya yang amat sensitif hingga boleh mengesan kadar gelombang cahaya serendah 350 nanometer. Kadar sinar cahaya ini amat bergantung kepada kesihatan, perasaan dan emosi seseorang dan penemuan yang paling menakjubkan adalah kaitannya dengan kepercayaan keagamaan dan spiritual seseorang.
Aura Wujud Dalam Islam
Adakah aura ini wujud dalam Islam? Adakah ini semua ajaran karut yang membuat manusia memikirkan seseorang itu boleh mempunyai tenaga baik dan tenaga jahat yang boleh mempengaruhi seseorang? Hakikatnya ia telah ada dalam Islam dan dikenali sebagai NUR.
Apakah itu Nur?
Nur berasal daripada perkataan Arab yang bermaksud cahaya. Ia bukanlah cahaya fizikal tetapi cahaya mental atau kesan refleksi tenaga yang mana boleh dilihat penzahirannya daripada cara hidup seseorang. Nur bukan sahaja dikaitkan penzahirannya melalui tenaga malah penzahirannya kepada fizikal seseorang.
Di dalam Islam, kekuatan Nur seseorang itu akan lebih terserlah daripada Iman dan amalan hidup Islamnya yang mana amalan tersebut dipenuhi dengan nilai positif, keikhlasan, keyakinan, kebenaran dan semangat.
Wajah seseorang yang mempunyai Nur itu sentiasa bersih dan menyegarkan mata orang lain yang memandang. Kedapatan hadis sahih yang menggambarkan رسول الله itu mempunyai wajah yang berseri-seri, berkulit bersih, alisnya yang lentik, tidak kurus atau gemuk serta wajah yang rupawan. Begitu juga dikatakan ucapannya itu menyejukkan kalbu mereka yang mendengar. Hadirnya رسول الله dirasai mereka seolah sedang datang ketenangan dan kegembiraan kepada mereka. Ini sebenarnya yang dikatakan Nur dan mungkin dikatakan sebagai getaran aura bagi pengkaji bukan Islam.
Hasil Kajian Tentang Aura & Ajaran Islam
Mari kita lihat hasil kajian orang bukan Islam tentang aura dan ajaran Islam yang sedia ada.
Persekitaran
Kajian menjelaskan peranan persekitaran terhadap aura seseorang. Seseorang yang rajin menghirup udara segar, melihat matahari terbit serta menjaga kebersihan alam persekitarannya dikatakan mampu memperbaiki aura dirinya.
Ia lebih dikaitkan dengan satu kaedah dan cara kehidupan yang lebih sihat, sempurna, jauh dari pencemaran serta banyak berhubung dengan alam semulajadi.
Dalam Islam pula sememangnya telah diajar umat tentang pentingnya menjaga kebersihan dan terdapat dalil yang menyokong perkara ini. Selain itu, orang Islam diseru supaya tidak tidur apabila matahari terbit kerana ia mampu menjemput penyakit.
Dalam perihal alam semulajadi pula, kedapatan hadis yang menerangkan tentang perlunya menjaga alam contohnya sabda رسول الله “Dunia ini hijau dan cantik, dan Tuhan telah melantik kamu sebagai pengurusnya. Dia melihat apa yang kamu lakukan.” Hadis riwayat Muslim.
Oleh yang demikian haruslah kita ingat bahawa perlunya kita mengambil tahu tentang pemeliharaan dan pemuliharaan alam, kebersihan persekitaran dan tempat tinggal serta peranan waktu pagi dalam kehidupan. Kita tidak sedar agama telah pun mengajar kita menjaga aura dan getaran dengan penghayatan alam.
Nutrisi dan Pemakanan
Kajian mengatakan makanan yang bersih serta segar mampu menaikkan aura seseorang. Selain itu, hanya bahagian-bahagian terpilih yang tertentu pada makanan yang berzat dan tidak mempunyai elemen kekotoran sahaja yang harus dimakan.
Apa kurangnya Islam yang sememangnya mempunyai panduan khas dalam pemakanan yang suci dan halal. Islam lebih teliti dan tersusun dalam menentukan kesucian pemakanan dan sememangnya ada kategori dan bahagian tertentu pada haiwan makanan itu tidak digalakkan untuk dimakan sungguhpun halal contohnya bahagian darah dan dalaman seperti hati, limpa, dan organ dalaman.
Malah Islam mengajar lebih lagi daripada itu iaitu mempastikan kesucian makanan itu pada zahir dan batinnya. Batin itu bermaksud menjaga sumber rezeki supaya halal. Haramnya sumber itu menjadikan makanan yang fizikalnya halal menjadi haram. Maka telah terbukti ajaran Islam memberi panduan yang lebih jelas dan mendalam tentang fakta ini.
Senaman
Kajian seterusnya menjelaskan perlunya senaman untuk menjaga kesihatan bagi mereka yang ingin membangkitkan aura. Melalui senaman, tubuh dan organnya akan menjadi lebih aktif dan sihat bagi menghasilkan aura dan getaran yang lebih positif.
Solat adalah senaman yang pasti bagi orang Islam yang mengerjakan solat lima (5) waktu sehari semalam. Sama ada seorang Islam itu bersenam atau tidak, tanpa disedari mereka telah pun melakukan senaman paling asas lima (5) kali sehari.
Selain itu kedapatan perkara lain dalam ajaran Islam yang menggalakkan umatnya menggerakkan tubuh badan antara diberikan pahala bagi setiap langkah orang yang ke masjid. Maka mereka yang berjalan ke masjid itu bersenam sambil membuat pahala.
Adakah kita sedar betapa ruginya kita yang sering meninggalkan solat dan jarang ke masjid? Mungkin kita harus sedar الله itu menyayangi kita dan mahukan hamba-hambanya sihat dan memperoleh kesihatan serta getaran walaupun dalam urusan pengabdian kepadanya.
Tafakur
Tafakur atau dalam bahasa Inggeris meditation ditafsirkan oleh barat sebagai aktiviti mendiamkan diri dalam posisi tertentu, pada tempoh tertentu untuk memperoleh ketenangan. Tujuannya adalah untuk merehatkan otak yang mana otak yang sihat ini dapat memandu tubuh badan menjadi lebih sihat dan produktif. Seterusnya aura dan getaran seseorang itu lebih tulen.
Tafakur bukanlah perkara yang asing dalam Islam. Terlalu banyak panduan yang digariskan dalam Islam yang boleh dikaitkan dengan tafakur dan juga objektif tafakur itu sendiri. Antaranya beriktikaf dalam masjid untuk mengingati الله melalui amalan zikir serta amalan lain seperti membaca al-Quran. Solat itu sendiri mempunyai kesamaan objektifnya dengan tafakur.
Seorang yang khusyuk dalam solat akan melupai apa yang berlaku di sekelilingnya dan melatih seseorang menjadi lebih fokus. Selepas solat, maka disunatkan kita berzikir dan berdoa. Ia adalah amalan untuk kita lebih menenangkan diri melalui zikir dengan mengingati الله dan menaikkan keyakinan seseorang bahawa الله itu sentiasa mendengar melalui aktiviti doa.
Banyak lagi panduan melalui amalan ketuhanan dalam Islam yang mempunyai objektif yang sama seperti tafakur dan ia bukan sahaja memberi ketenangan di dalam jiwa, malah membina sifat sabar, yakin, syukur, tabah dan berserah.
Tidur
Kajian mengatakan lagi perlunya seseorang itu mempunyai tidur yang cukup dan bangun secara semulajadi. Ia bagi membolehkan tubuh badan manusia itu memperoleh cukup istirehat agar ia boleh berfungsi dengan baik setiap hari. Tubuh yang kurang tidur dikaitkan dengan kebarangkalian seseorang itu memperoleh penyakit. Tubuh yang tidak sihat umpama mesin yang tidak produktif. Aura dan getaran amat kurang pada tubuh yang kurang rehat.
Dalam surah an-Naba’ ayat ke-9, الله berfirman yang bermaksud, “Jadikanlah tidur kamu itu satu istirehat”. Selain itu dalam surah al-Qasas dari ayat 71-73, الله banyak menjelaskan tentang tidur ia juga merupakan ayat yang dijadikan rujukan bg membuat panduan tentang tidur dalam Islam.
Sememangnya penjelasan Islam tentang tidur dan istirehat darinya digariskan dalam perbincangan yang tersusun termasuklah adab-adab tidur itu sendiri sama ada seseorang itu mendapatkan tidurnya pada waktu siang atau waktu malam untuk merehatkan tubuh badan.
Hubungan Kemanusiaan
Kajian barat lagi menggariskan bahawa seseorang itu membangkitkan aura dan getaran mereka melalui hubungan kemanusiaan yang positif, hubungan kekeluargaan dan setiakawan, hubungan dengan komuniti yang positif serta hubungan dengan orang-orang yang progresif. Hubungan yang positif menghasilkan gelombang aura dan getaran semulajadi daripada nilai positif itu sendiri.
Perkara ini telah banyak dibincangkan dalam konsep muamalat dalam Islam. Terlalu banyak panduan Islam tentang hubungan kekeluargaan, sahabat, kemasyarakatan serta hubungan dengan para ilmuan yang progresif. Apa yang perlu adalah cuma mencarinya dengan mudah di internet atau ke toko buku dengan mendapatkan penulisan tentang perkara tersebut dalam Islam. Ia telah ada beribu tahun yang dahulu.
Jom Fikirkan!
Adakah kajian orang barat itu perkara sia-sia sedangkan semua itu telah pun diajar di dalam Islam? Hakikatnya ia adalah perkara yang baik untuk dikaji dan dijelaskan dalam susunan. Mungkin selama ini orang Islam tidak sedar bahawa ajaran Islam itu sendiri mempunyai banyak hikmah di sebaliknya. Maka dengan penemuan sains dan kajian, menjelaskan lagi bahawa doktrin Islam ini penuh dengan perkara hikmah yang masih lagi boleh digali dan dicari kelebihannya.
Berbalik kepada aura dan getaran. Apakah moral di sebalik perbincangan ini? Sekiranya kita melihat kembali isi dan pengisian tentang aura dan getaran itu sendiri mengajar kita untuk menjadi manusia yang mulia. Berbeza daripada amalan yang berada dalam kehidupan kita sekarang yang terlalu banyak mencemarkan cara hidup serta alam.
Kehidupan kini penuh dengan persepsi negatif, kelakuan negatif, konsep negatif, panduan negatif, idea negatif dan pendek kata kehidupan manusia yang semakin canggih kini semakin membuahkan banyak perkara negatif. Maka tidak hairan mengapa manusia berlumba-lumba mencari kehidupan yang ditafsirkan mereka sebagai kejayaan tetapi sangat ramai juga yang memberitahu mereka masih belum menemui kehidupan.
Selain itu aura dan getaran ini adalah satu tips bagi mereka dalam membina kehidupan baik dari segi kerjaya, perniagaan, perhubungan dan sebagainya. Aura dan getaran kini menjadi salah satu topik hangat bagi individu yang membina kerjaya mereka bagi memperoleh kesan dan hasil yang memberangsangkan. Amat rugi bagi orang Islam yang tidak mendalami ilmu Islam itu sendiri dan masih tertanya-tanya mengapakah aku seorang Islam tetapi hidup dalam keadaan terumbang-ambing. Silapnya ialah kita sendiri kurang menghayati agama.
Oleh yang demikian, luangkanlah masa untuk agama. Agama Islam bukanlah kisah ketuhanan atau sembahyang. Islam sebenarnya adalah cara hidup. Orang Islam yang rosak itu adalah mereka yang mengaku Islam tetapi tidak mengikut ajaran Islam yang sebenar. Jadi tidak hairanlah, seorang Islam itu masih terkapai-kapai dalam kekayaan, masih hidup dalam keganasan dan minda yang tertutup, masih mencari penyelesaian lain yang hakikatnya telah ada dalam Islam. Ini semua adalah kerana, mereka tidak mendapatkan ajaran Islam yang sebenar dan mereka tidak menghayati ajaran yang telah pun mereka temui.
Apa itu GARAM AURA MAYURASURI ?
Mayurasuri merupakan Garam Kristal Himalaya yang telah diruqyahkan dan dibacakan dengan Ayat Manzil, Ruqyah Syar'iah , dan Doa Syifa’.
Keistimewaan Garam Aura Mayurasuri yang khusus adalah ia diterapikan dengan 7 terapi berbeza bagi menyempurnakan 7 Aura badan manusia :
1. Terapi 7 Batu Kristal,
2. Terapi 7 Spektrum Warna Pelangi,
3. Terapi 7 Jenis Bungaan berbeza
4. Terapi Magnetic ,
5. Terapi Ultraviolet
6. Terapi Soda
7. Terapi 7 Wangian Aromaterapi yang terbaik untuk menaikkan pesona diri dan wajah serta membesarkan aura badan.
Garam Aura Mayurasuri juga dapat merawat kembali masalah kebocoran aura.
Keseimbangan Aura amat penting untuk menyeimbangkan tahap emosi, mental dan spiritual agar ia menarik rezeki kepada kita dengan mudah. Tarikan yg datang kepada kita boleh datang dalam bentuk kasih sayang, harta kekayaan, wang berjuta ataupun kesihatan yang baik. Inilah dipanggil rezeki.
Aura adalah getaran gelombang tenaga dalaman yang dipancarkan oleh setiap manusia bernyawa. Getaran ini berkait rapat dengan tahap tenaga pada minda, emosi dan fizikal. Semakin kuat tahap tenaga ini, semakin kuatlah tarikan orang terhadap kita. Apa saja yang kita lakukan akan mendapat perhatian ramai. Sebab itu ada sesetengah orang yang apabila kita melihatnya, akan terdetik di dalam hati.
Wah, hebat betul auranya!
Wah, hebat betul karismanya!
Wah, mempesonakan!
Untuk mengaktifkan semua tarikan ini, di antara caranya ialah dengan kaedah guna Garam yang memang sudah terbukti akan besar khasiatnya.
Sebab itulah kita namakannya Garam Aura Mayurasuri sebagai lambang Mandian Kekayaan dan Kejayaan.
Apabila kita menggunakannya, makin hebat aura kita dan makin banyak yg kita boleh dapat! ان شاء الله
Aura juga adalah sebagai perisai 'ghaib' untuk menolak tarikan negatif disekeliling kita. Aura yg terdapat di dalam garam akan membantu membuang segala penyakit yang terdapat di dalam badan kita selama ini.
Inilah rahsianya Mandi Garam Aura Mayurasuri
Kenapa?
Disamping dapat besarkan aura, dapat menambah rezeki, dapat buang penyakit dan hidup sentiasa tenang, damai dan dilimpahi keberkatan dariNya. ان شاء الله
Refresh kegunaan GARAM AURA MAYURASURI
(Mandian & kegunaan luar)
Ramai yang tak tahu garam bukit kini semakin popular di kalangan mereka yang mementingkan kesihatan dan kecantikan. Garam bukit wujud semulajadi sejak jutaan tahun dahulu dan berasal dari gunung-ganang.
Warnanya kemerahan atau pink. Garam ini adalah adalah seratus-peratus asli dan hampir tidak diproses. Oleh sebab itu ia merupakan sejenis garam yang terbaik untuk kesihatan manusia.
Amat menakjubkan, garam bukit asli mengandungi 84 elemen natural yang diperlukan oleh tubuh manusia. Ia mengandungi mineral-mineral yang diperlukan oleh tubuh manusia seperti potasium, kalsium, magnesium, zink dan berpuluh-puluh jenis mineral lain.
Khasiat Garam Bukit amat berguna dalam Perubatan Islam.
Antara khasiatnya..
- melancar peredaran darah
- masalah saraf
- kebas kaki atau tangan
- sihir/santau/saka,
- sebagai 'pagar' rumah,
- masalah ketagihan,
- lemah badan,
- migrain,
- buang toksin,
- sakit lutut, gout
Garam Bukit Mempunyai 1001 Khasiat di Dalam Perubatan Islam
Anda WAJIB guna Garam Aura Mayurasuri jika anda ada masalah seperti berikut:
- sempit rezeki
- kebocoran wang. Banyak duit masuk tetapi banyak juga duit keluar.
- stress
- susah dapat sale
- perniagaan merudum
- masalah rumahtangga
- tertekan di tempat kerja
- susah naik pangkat walaupun sudah lama berkhidmat
- fikiran serabut dan hati tidak tenang
- tertekan dengan masalah
# Jika anda ada 1 atau 2 atau 3 atau semua masalah di atas;
Sila amalkan Mandian Garam Aura Mayurasuri secara istiqomah selama 21 hari berturut turut.
Garam Bukit Untuk Tujuan Mandian & Rendaman Kaki
Amalan merendam kaki atau mandi dengan air garam bukit adalah satu keperluan harian untuk merasai kesegaran dalam merangsang semula mana-mana bahagian organ dalam badan yang telah kehilangan tenaga dan getarannya.
Selain itu, khasiat garam bukit yang lain adalah ia akan mengurangkan bahan yang gagal dicerna dan akan mengotorkan darah dalam tubuh. Ia juga sangat berkesan untuk melegakan keletihan dan kelenguhan.
Kekerapan menggunakan khasiat garam bukit ini dapat mengembalikan kesegaran tubuh badan anda.
Khasiat Merendam Kaki dengan Garam Bukit :
✔Melancarkan peredaran darah seluruh tubuh.
✔Membantu membuang kotoran dari badan dan dapat mengelakkan serangan virus.
✔Melegakan sakit otot, sakit-sakit sendi, sengal-sengal dan kekejangan otot kaki.
✔Mengurangkan kesakitan dan keletihan kaki setelah seharian berdiri atau berjalan.
✔Membantu merawat tumit kaki yang pecah.
✔Menghilangkan gatal-gatal, kaki berair (kulat air), kaki pecah, atau kaki berbau.
✔Mengurangkan toksik dan lemak atau kolestrol.
✔Mengurangkan kesakitan dari sakit gout.
Cara-Cara Menggunakan Khasiat Garam Bukit Untuk Rendaman Kaki, Mandian Dan Skrub Badan:
1. Campurkan 2 Scoop Garam Aura Mayurasuri ke dalam air biasa atau air suam.
2. 1-2 gayung air (anda juga boleh menggunakan air yang bercampur dengan ais)
Rendaman
Rendam kaki atau badan selama 30 minit. Kemudian bilas dengan air biasa. Seeloknya rendaman ini dibuat pada waktu rehat atau sebelum hendak tidur.
Rendam kaki. Bermula dengan tumit dahulu. Jika tumit mampu menahannya maka seluruh kaki mampu menahannya.
Mandian
a. Kacau air mengikut arah lawan jam sambil membaca dalam hati سُّورَةُ الفَاتِحَة sebanyak sekali dan kemudiannya selawat ke atas رسول الله sebanyak 7 kali
b. Pasang niat. Dicadangkan agar 1 niat bagi 21 hari (21 kali mandi). Setelah tamat hari ke 21, bolehlah niat yang lain. Sebagai contohnya:
“Ya الله , jadikanlah air garam ini sebagai magnet pengikat kasih sayang antara aku dan insan-insan lain yg membawa kepada kebahagiaan kepadaku.”
c. Mandi seperti biasa dan tidak perlu bilas dengan air bersih.
Nota:
• Paling afdal waktu tahajjud sehingga waktu sebelum subuh. Jika terlepas, boleh juga dibuat selepas subuh. Seelok-eloknya paling lambt sebelum pukul 12 tengah hari.
• Jika terlepas juga, sebelum pukul 6 petang. Seandainya terlepas semua tempoh waktu ini, kiraan mandian perlu diulangi semuanya semula.
• ان شاء الله, boleh rasai sendiri perbezaan mandi sebelum waktu Subuh atau apabila matahari telah terbit.
• Sekiranya mengalami kesan proses pemulihan pada awal pengambilan mandian contohnya, mengantuk, sakit kepala, badan bisa2, marah, badan terasa lemah dan penat atau sebagainya, bersabarlah. Ia adalah negatif-negatif yang ada dalam badan anda. Kesan ini mungkin berbeza setiap individu. Bergantung kepada individu itu sendiri. Teruskan mandian dengan istiqomah. ان شاء الله, akan mula menunjukkan pengurangan.
• Bagi wanita yang dalam keadaan berhadas pula, tidak mengapa. Teruskan juga mandian. Paling utamanya adalah niat kepada الله
• Garam Aura Mayurasuri ini adalah perantaraan (asbab). ان شاء الله, dengan izinNya, semua akan dipermudahkan.
Skrub
Bancuhkan dengan pekat garam bukit supaya boleh dijadikan skrub. Kemudian lulurkan ke seluruh badan atau di tempat tertentu yang ingin di rawat dengan garam skrub. Biarkan sehingga kering selama beberapa minit dan bilas dgn air biasa.
7 aromatheraphy digabungkan:
1. Lemon
2. Lavender
3. Peppermint
4. Rosemary
5. Relaxing
6. Distress
7. Energizer
Ia diterapikan dengan 7 terapi berbeza bagi menyempurnakan 7 aura badan manusia, iaitu:
1. Terapi 7 Batu Kristal Original (Kristal Swarovski Australia)
2. Terapi 7 Spektrum Warna Pelangi
3. Terapi 7 Jenis Bunga bungaan berbeza yang mewakili setiap satu dari 7 warna Aura
4. Terapi Magnetic (Teknologi Magnetic Aura) untuk kelancaran saluran darah.
5. Terapi Ultraviolet untuk memperbaiki sel sel kulit mati, gatal, enzema dan masalah kulit yang lain
6. Terapi Soda untuk mengembalikan sistem imunisasi badan dan bertindak sebagai antibiotik
7. Terapi 7 wangian Aromaterapi yang berbeza lagi terbaik untuk menaikkan pesona diri dan wajah serta menambahkan kekuatan aura badan
8. Terapi Reiki (Terapi Alami) seperti Reiki Ushui dana Reiki Kundalini yang berfungsi sebagai medium elektromagnetik aura tanpa henti kepada pemakainya
9. Terapi Reiki Gold yang bertindak sebagai pengecas Aura Emas dalam produk ini untuk menarik rezeki dan kekayaan dengan izin allah
SMS / WhatsApp kepada 017 6397 769 sekarang
Testimoni
Last edited: