Bersyukurlah dengan teknologi internet kita dapat melihat sesuatu yang menarik. Gambar sisa runtuhan rumah Rasulullah SAW adalah diambil dari web Islamik luar negara.Saya hanya sebagai medium untuk berkongsi dengan anda. Wallahualam
Gambar tapak rumah Rasulullah SAW bersama Saiditina Siti Khadijah AS, tempat mereka tinggal selama 28 tahun. Di sinilah tempat lahirnya putera dan puteri Baginda,antaranya ialah yang sulung bernama Qasim dan yang bongsu, puteri kesayangan baginda yang banyak juga mencipta sejarah dalam Islam iaitu Fatimah Az-Zahrah.
Gambar runtuhan mihrab tempat Rasulullah saw bersolat.
pelik ek...ade struktur batu bata kt tmpt solat Rasullah saw.... bukan sepenuhnya dibuat dari tanah liat or sisa pokok ker? (pernah tgk citer bagaiman masjid pertama didirikan)