BTC USD 56,118.7 Gold USD 1,777.14
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Funder untuk business Auto Spa

Azrul Azmir

Freshie
Joined
Jan 13, 2020
Messages
5
Reaction score
1
Points
8
Salam CG,
saya mencari Investor / Funder untuk memulakan business Auto Spa (Car & Motorcycle detailing). Paperwork semua complete and ready untuk dibentangkan.
Perjanjian guaman untuk memastikan both party safe and suggest perjumpaan dan perbincangan di buat berdekatan kawasan saya nak mulakan business ni so boleh decide whether investor confident or not.
ROI + keuntungan dalam mase 15 bulan (3 bulan zero untuk stablekan business + buat marketing) bulan ke empat baru start bayar RM12500 x 12 bulan = RM150000. 50% profit after within 15 months only.
Reason saya post di CG is because funder sebelum ni sembang kosong sampai sy resign keje as Call Centre Manager and dah penat menunggu dari Dec 2019.
For those who are interested, lets meet up to discuss area Jalan Kebun / Rimbayu.
Whatsapp saya 0196611434 - Azrul
Maaf kalau post saya ni tak lengkap sebab baru jumpa and berjinak dalam CG.
 

Attachments

  • D31B4073-FD2D-4679-811F-A2FDA7C223A9.jpeg
    D31B4073-FD2D-4679-811F-A2FDA7C223A9.jpeg
    143 KB · Views: 24
Sponsored Post

Yuha

Fun Poster
Joined
May 30, 2012
Messages
208
Reaction score
6
Points
15
Salam CG,
saya mencari Investor / Funder untuk memulakan business Auto Spa (Car & Motorcycle detailing). Paperwork semua complete and ready untuk dibentangkan.
Perjanjian guaman untuk memastikan both party safe and suggest perjumpaan dan perbincangan di buat berdekatan kawasan saya nak mulakan business ni so boleh decide whether investor confident or not.
ROI + keuntungan dalam mase 15 bulan (3 bulan zero untuk stablekan business + buat marketing) bulan ke empat baru start bayar RM12500 x 12 bulan = RM150000. 50% profit after within 15 months only.
Reason saya post di CG is because funder sebelum ni sembang kosong sampai sy resign keje as Call Centre Manager and dah penat menunggu dari Dec 2019.
For those who are interested, lets meet up to discuss area Jalan Kebun / Rimbayu.
Whatsapp saya 0196611434 - Azrul
Maaf kalau post saya ni tak lengkap sebab baru jumpa and berjinak dalam CG.

99.99% peluang pelaburan yg ditawarkan oleh freshie GAGAL.
TT tidak nyatakan jumlah modal yg dicari?
TT punya background ialah call centre manager, gaji mesti masyuk punya maaaa. Kenapa TT nak cebur bidang perniagaan yg TT tidak tahu?
TT nak tubuhkan syarikat tunggal(sole proprietor)??
Lokasi mane? TT mempunyai brp tahun pengalaman dlm dunia auto spa ini??
 

teapear

Active Member
Joined
Jan 25, 2009
Messages
2,126
Reaction score
323
Points
51
FIXED return profit ni tak betul bunyinya kalau berbusiness. Maaf TT tapi baik tak payah offer fixed return. Orang yg offer fixed return ni geng2 MLM atau pun money game.

Lagi satu kalau ada investor sure ko akan sakit kepala nak urus. Sebab investor yg dah matang/professional tak akan invest duit dalam business yg menjanjikan fixed return.
 

BroAct

Active Member
Joined
Feb 21, 2008
Messages
2,330
Reaction score
92
Points
45
FIXED return profit ni tak betul bunyinya kalau berbusiness. Maaf TT tapi baik tak payah offer fixed return. Orang yg offer fixed return ni geng2 MLM atau pun money game.

Lagi satu kalau ada investor sure ko akan sakit kepala nak urus. Sebab investor yg dah matang/professional tak akan invest duit dalam business yg menjanjikan fixed return.
kalau aku bwk jumpa investor ni berdarah telinga kene ceramah..

aku cadangkan TT lebih baik cari BUSINESS PARTNER. yg ada kemahiran yg TT sendiri takde. modal keluar sama2. risk tanggung sama2.
 

Azrul Azmir

Freshie
Joined
Jan 13, 2020
Messages
5
Reaction score
1
Points
8
99.99% peluang pelaburan yg ditawarkan oleh freshie GAGAL.
TT tidak nyatakan jumlah modal yg dicari?
TT punya background ialah call centre manager, gaji mesti masyuk punya maaaa. Kenapa TT nak cebur bidang perniagaan yg TT tidak tahu?
TT nak tubuhkan syarikat tunggal(sole proprietor)??
Lokasi mane? TT mempunyai brp tahun pengalaman dlm dunia auto spa ini??
99.99% peluang pelaburan yg ditawarkan oleh freshie GAGAL.
TT tidak nyatakan jumlah modal yg dicari?
TT punya background ialah call centre manager, gaji mesti masyuk punya maaaa. Kenapa TT nak cebur bidang perniagaan yg TT tidak tahu?
TT nak tubuhkan syarikat tunggal(sole proprietor)??
Lokasi mane? TT mempunyai brp tahun pengalaman dlm dunia auto spa ini??
Hi tuan Yuha,
thanks untuk feedback yg pedas tu.. mohon maaf jika details sy x lengkap tp insyaAllah xde la smpai 99.99% kegagalan! Ramai org start berniaga kosong xde pengalaman dan x semua gagal. Sy dah study ape sy nak buat dan bukan cakap semata mata. Ye memang pekerjaan saya sebelum ni stabil tp sy minat untuk berniaga so sy tak rase salah untuk sy mencuba..
Untuk menjawab persoalan tuan Yuha, sy perlukan 100k modal kerja termasuk rolling capital semua.. dan cadangan untuk buka kedai di Jalan Kebun.
 

Azrul Azmir

Freshie
Joined
Jan 13, 2020
Messages
5
Reaction score
1
Points
8
kalau aku bwk jumpa investor ni berdarah telinga kene ceramah..

aku cadangkan TT lebih baik cari BUSINESS PARTNER. yg ada kemahiran yg TT sendiri takde. modal keluar sama2. risk tanggung sama2.
Hi teapear n broact!
Thanks nasihat tuan2.. benar sy tak mahir n baru nk berjinak jinak dlm dunia perniagaan ni so mmg banyak ilmu yg sy kne cari kalau nak berjaya.. insyaAllah kalau ade yg sudi nak berpartner sy akan accept maklum lah capital sy tak besar.. tq tuan tuan
 

stillFX

Super Active Member
Joined
Nov 11, 2016
Messages
7,293
Reaction score
887
Points
121
teruskan tuan... ambe doakan tuan berjaya.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register