BTC USD 23,873.3 Gold USD 1,792.14
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Forex tution bersama muzani

muzani

Active Member
Messages
1,173
Joined
Oct 9, 2009
Messages
1,173
Reaction score
117
Points
43
class cancelled.... takde sambutan:)... mod minta tolong cancelkan... thanks
 
Last edited:
Sponsored Post

ahwern

Fun Poster
Messages
175
Joined
Nov 3, 2009
Messages
175
Reaction score
3
Points
15
saya banyak follow Masta.Muzani kat forum sebelah (KG)
dah lama tak jumpa masta update journal kat sana..

menarik jumpa masta buka Tuition Class..kalau datang Ampang/KL akan make appointment dgn Masta...:D
 

albagold99

Active Member
Messages
2,461
Joined
Aug 9, 2008
Messages
2,461
Reaction score
17
Points
25
mga tuan berjaya dgn objektif utk mdidik new trader khasnya newbies yg sering gagal dlm trading...ajar skitar ampang?dh dekat tu dgn umah kawe :D
 

muzani

Active Member
Messages
1,173
Joined
Oct 9, 2009
Messages
1,173
Reaction score
117
Points
43
saya banyak follow Masta.Muzani kat forum sebelah (KG)
dah lama tak jumpa masta update journal kat sana..

menarik jumpa masta buka Tuition Class..kalau datang Ampang/KL akan make appointment dgn Masta...:D

saya dah jadi ex kgers atas sebab2 tertentu... sekarang prefer naked trading... iaitu price dengan cs sahaja... silakan buat appointment... dialu2kan:)paid

***jgn panggil masta... kurang sesuai la... panggil bro atau nama sahaja lebih sedap...
 

muzani

Active Member
Messages
1,173
Joined
Oct 9, 2009
Messages
1,173
Reaction score
117
Points
43
mga tuan berjaya dgn objektif utk mdidik new trader khasnya newbies yg sering gagal dlm trading...ajar skitar ampang?dh dekat tu dgn umah kawe :D

sila2.... saya pun sering gagal dan byk pengalaman gagal... harap2 dapat membantu... silakan
 

muzani

Active Member
Messages
1,173
Joined
Oct 9, 2009
Messages
1,173
Reaction score
117
Points
43
Pra NFP... sell uchf, buy EU , buy GU... stoploss at respective recent high and lows... kalau salah kena SL aje la... testing ...

*semua post hit sl, akibat cuba lawan arus... hehe...
 
Last edited:

afifdaud

CG Top Poster Club
gem
Messages
32,491
Paid Membership
Joined
Feb 28, 2010
Messages
32,491
Reaction score
235
Points
123
kelas ni buat kt mana masta? :D
 

muzani

Active Member
Messages
1,173
Joined
Oct 9, 2009
Messages
1,173
Reaction score
117
Points
43
kelas ni buat kt mana masta? :D

Lokasi - kedai mamak atau Kopitiam berdekatan AMPANG/KL yang ada wifi... laptop, pensil , pen , kertas anda bawa sendiri/internet jika ada bawa sendiri...



harap maklum... terima kasih kerana bertanya Masta afifdaud...:D
 

muzani

Active Member
Messages
1,173
Joined
Oct 9, 2009
Messages
1,173
Reaction score
117
Points
43
trending-up.gif


dapatkah kita label dengan betul?? tengok gambar ni memang nampak mudah... saya dulu pun agak lama baru dapat label kan... :)

trending-down.gif


nak tengok lebih lanjut boleh google price action

(Low, High, Higher Low, Higher High untuk uptrend)

(High, Low, Lower high, Lower Low untuk downtrend)

masta2 semua mungkin mudah bagi mereka... bagi saya tak semudah itu...
 

muzani

Active Member
Messages
1,173
Joined
Oct 9, 2009
Messages
1,173
Reaction score
117
Points
43
clipboard01jt.jpg


contoh2 yang akan digunakan... ni kredit to bro J16 thread di FF(maaf ya admin cg, kalau tak boleh sebut nanti saya remove, sila tegur)... maaf la kalau salah tepek sini bagitau ya... seperti biasa kalau rajin boleh pi sana baca sendiri... sangat menarik...
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.02984
USD / JPY
132.921
GBP / USD
1.22203
USD / CHF
0.94277
USD / CAD
1.27775
EUR / JPY
136.887
AUD / USD
0.70850

CG Sponsors




Top
Log in Register