KLIMS 2018: Modifikasi Isuzu D-Max, MU-X, enjin diesel 1.9 liter generasi baharu dipamerkan
Salah satu ciri utama ialah tahap penjimatan bahan api, terima kasih kepada penyuntik bahan api common rail bertekanan 200 Mpa yang menghasilkan kadar semburan diesel yang lebih halus, seterusnya melengkapkan kadar pembakaran bahan api.
Kadar pelepasan emisi Nox juga turut direndahkan dengan bantuan Variable Geometry Turbo Charger system (VGS) dan sistem pengaliran semula gas ekzos (EGR).
Enjin baharu ini lebih ringan 20% berbanding enjin 2.5 liter Ddi VGS Turbo, namun masih mampu menghasilkan 150 kuasa kuda dan daya kilas 350 Nm yang masuk penuh pada 1,800-2,600 rpm.
Secara ringkasnya, RZ4E-TC ini memberikan peningkatan kuasa lebih 10%, daya kilas (9.4%), pecutan yang lebih pantas (8.2%) serta kadar penjimatan bahan api yang lebih baik (19%).