Folder My Document keluar automatic bila aku on Notebook

CG Sponsors




pijoe

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Jun 11, 2008
Messages
13,303
Reaction score
1,222
Points
221
Aku nak tanya pada sapa sapa tau leh tolong aku....

Notebook akubila on je...bila masuk desktop ...my document folder akaun keluar automatik.... aku tak try "regedit" tu tapi still tak berhasil jugak....

sapa sapa terer boleh kasi tau aku...

satu lagi notebook aku ada masalah sama jugak tapi bila aku close folder my document tu...semua icon kat desktop tak ada,...windows toolbar pun tak ada...kosong.....yang adanya gambar desktop je....

tolong bantu sesiapa yang sudi.....

Terima kasih
 
Sponsored Post

AjuL

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jul 2, 2009
Messages
9,046
Reaction score
173
Points
73
maknanya..kat startup ko ada open my document..maybe ada kena infected ngan virus...download ccleaner ke apa ke..check startup ko..kalo ada my document..buang...kalo xleh...buat manual...guna safe mode buang..
 

pijoe

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Jun 11, 2008
Messages
13,303
Reaction score
1,222
Points
221
maknanya..kat startup ko ada open my document..maybe ada kena infected ngan virus...download ccleaner ke apa ke..check startup ko..kalo ada my document..buang...kalo xleh...buat manual...guna safe mode buang..
virus tak ada spyware tak ada.... startup pun tak ada .....
 

AjuL

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jul 2, 2009
Messages
9,046
Reaction score
173
Points
73
kalo xde..means ada undetectable trojan la tu..maybe hide belakang process lain...cuba tgk kalo ada apa2 process yg mencurigakan..move dari process dan any startup that seems suspcious..mcm scvhost.exe ada duplicate ke..etc..
 

pijoe

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Jun 11, 2008
Messages
13,303
Reaction score
1,222
Points
221
kalo xde..means ada undetectable trojan la tu..maybe hide belakang process lain...cuba tgk kalo ada apa2 process yg mencurigakan..move dari process dan any startup that seems suspcious..mcm scvhost.exe ada duplicate ke..etc..
tak leh jugak bos..........~X(~X(~X(~X(
 

pijoe

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Jun 11, 2008
Messages
13,303
Reaction score
1,222
Points
221
bende pelik2 ni mesti virus ni...ko update x antivirus ko..??
aku tak pasti virus atau tak.... benda ni jadi bila aku guna notebook aku untuk setting wifi aku hari tu terus jadi macam ni.....
 

virtualbiz

Active+ Member
Joined
Feb 20, 2008
Messages
4,899
Reaction score
177
Points
33
bende tu dh serang autoexec.bat kalau tak silap aku..
kalau dia dh serang tu kena delete manual la..pakai command..
sebab dia dh kontrol pc masa memula start komputer lg..mmg antivirus takleh detect dh..kalau blh jgn scan virus guna antivirus sebab nanti dia lg merebak melalui software antivirus tu..

aku pun dh tak ingt cara nk clear manual..dulu2 masa belajar selalu gak kena mcm ni..

ps: autoexec.bat tu duk dlm folder c:/ susah gak nk cari sebab dia jenis hidden system file..masa pc mula2 start dia yg akan execute dulu..
 

virtualbiz

Active+ Member
Joined
Feb 20, 2008
Messages
4,899
Reaction score
177
Points
33
aku tak pasti virus atau tak.... benda ni jadi bila aku guna notebook aku untuk setting wifi aku hari tu terus jadi macam ni.....
maybe ada terusik file '.bat' kot :-?
 

pijoe

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Jun 11, 2008
Messages
13,303
Reaction score
1,222
Points
221
cam na nihhhhh
 
Sponsored Post
Top
Log in Register