BTC USD 64,831.0 Gold USD 4,434.38
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Facebook 'Halal' Versi Yahudi

foren6

Active Member
Messages
1,343
Joined
Mar 12, 2008
Messages
1,343
Reaction score
55
Points
30
facebook+versi+Yahudi.jpg

Seorang pengaturcara Israel telah menghasilkan Facebook ‘Halal’ versi Yahudi iaitu Faceglat yang menawarkan laman rangkaian sosial seperti Facebook dalam "versi lebih bersih" dengan nilai-nilai Yahudi.

Yaakov Swisa, 25, berkata Faceglat - yang mendapat namanya daripada Facebook dan perkataan glatt, yang menandakan tahap tertinggi ‘halal’ - memisahkan profil lelaki dan wanita supaya foto peribadi dan maklumat boleh disembunyikan daripada anggota jantina yang berlawanan.

Swisa berkata laman web ini juga menyekat iklan tidak senonoh dan mempunyai dasar menyekat pengguna yang melanggar peraturan kesopanan laman berikut.

* Diharap suatu hari nanti akan ada laman sosial di Malaysia yang dapat menjaga privasi pengguna antara lelaki dan perempuan.

SUMBER



UPDATE : Faceglat sudah dihack
 
Last edited:
huh kalo dah dasar israel ade ku kesah...ptuihhh..
 
halal tahap tertinggi ?
 
aperpon mereka mengamalkan sepenuhnya ajaran mereka dlm bertenet..
 
hahaa... yahudi nie laa yg kontrol industri p orno dunia... :))
 
yg aku tahu Israel ni mmg jaga adat2 sesama diorg. Mcm orang2 agama diorg haramkan TV HD sbb bgtau akan buat muda mudi diorg leka.
 
free palestin hacked..yeker
 
Back
Top
Log in Register