BTC USD 61,295.5 Gold USD 4,328.60
Time now: Jun 1, 12:00 AM

F1 : Red Bull ancam tarik diri

AdamFayyadh

Active Member
Messages
2,266
Joined
Apr 1, 2013
Messages
2,266
Reaction score
4
Points
25
》Penasihat pasukan beri amaran itu kerana tidak puas hati cara pengurusan F1

□ Melbourne

Penasihat pasukan Red Bull memberi betapa pasukannya mungkin menarik diri dari perlumbaan Formula Satu (F1) kerana peraturan dan organisasi penganjur , selepas mencatat keputusan pembukaan mengecewakan pada Grand Prix (GP) Australia.

Helmut Marko berkata pasukan Austria itu 'tidak gembira' dengan keadaan semasa, apabila prinsipal pasukan , Christian Horner meminta peraturan baru diadakan bagi mengimbangi saingan perlumbaan kelmarin.

Pemandu Mercedes, Lewis Hamilton dan Nico Rosberg mencatat kemenangan satu - dua di sini kelmarin, 30 saat di depan pemandu seterusnya, memberi gambaran membimbangkan buat pasukan lain.

Pemandu Red Bull, Daniil Kvyat menghadapi masalah kotak gear dalam perjalanan menuju permulaan perlumbaan dan Daniel Ricardo di tempat ke6 daripada hanya 11 kereta yang menamatkan saingan.

Pasukan itu mendominasi F1 antara tahun 2010 dan 2013 dengan Marko memberi amaran keras kepada media dalam bahasa jerman.
"Kami sangat tidak gembira dengan cara F1 dikawal dan diuruskan," kata Marko.
"Oleh kerana itu, kami juga terfikir untuk tarik diri jika analisis kewangan tidak lagi bertambah.

Dia menambah pasukan Red Bull yang dimiliki hartawan minuman tenaga Austria, Dietrich Mateschitz berkemungkinan mengkaji semula kedudukan mereka pada tahun ini.

Meskipun Red Bull pernah berada di kedudukan teratas bertahun-tahun, Horner berkata ia tidak sihat untuk sebuah pasukan mendominasi dan dia meminta F1 mengekang penguasaan Mercedes serta enjin berkuasa mereka.

SUMBER : BERITA HARIAN SELASA 17 MAC 2015.

* Time dia menang bertahun2 taknak tgk plk pasukan lain. :(
 
Last edited:
time ko mng xder plak team lain nak bising sgt.
 
F1 umpama roda.. kejap ferrari atas..kejap redbull atas.. kejap mc laren atas..
skrg ni mercedes lak.. terima la..
mcm budak2 nk tarik diri.. nama je bangsa omputih..
 
F1 umpama roda.. kejap ferrari atas..kejap redbull atas.. kejap mc laren atas..
skrg ni mercedes lak.. terima la..
mcm budak2 nk tarik diri.. nama je bangsa omputih..

laa..ko ingat omputih bijak2 ke?dorg ni sm je cm manusia lain.bijak sbb digembar gembur je.klu x **** memanjang. :))
 
laa..ko ingat omputih bijak2 ke?dorg ni sm je cm manusia lain.bijak sbb digembar gembur je.klu x **** memanjang. :))

Haha..nice..

Tp org kite ni (x kire m, c, i) ramai yg suke mengagungkan depa..

P/s: buat cukai, sistem kesihatan etc etc pun nk ikut depa..katenye..
 
terdesak nak menang tu. klo x sponsor lari la
 
masa ko tetiba je jadik power...

orang tak bising pun
 
masa ko power teknologi enko orang tak reti tiru, bukan main syok lg tiap2 tahun menang
 
Back
Top
Log in Register