Eastspring Investments

Recommended Brokers


megat2

Fun Poster
Joined
Jul 19, 2012
Messages
151
Reaction score
0
Points
10
bro megat, tolong komen produk ni, TQVM..:)

Eastspring Investments Dana Dynamik
Eastspring Investments Asia Pacific Shariah Equity Fund
salam...
Fund Name: Dana Dinamik
Sektor : MY Mixed/Flexible Asset.

Yg aku suke pasal fund ni is actualy die bukan equity fund dan dalam ms same bukan mixed asset..sbb kalau tgk product highlight pun die adalah flexible whereby die punye allocation bole jd 100% kat equity or 100% kat money market and debentures or mixed according to fundmanager decission..maybe sbb tu classification dalam majalah personal money, die under mixed asset flexible....saingan paling kuat die is MAAKL HW flexifund...since skarang Uncle Chen Fai2 kat Eastp. my bet is this fund will shine later...

Fund name : Easp Asia Pacific Syariah Eq Fund.
Sector: Equity Asia Pacific Ex Japan.

Aku xcheck sangat fund ni so xbanyak yg aku boleh komen. sorry bro. Kalau check majalah Fundsupermart, fund ni mmg dalam radar FSM sejak 2011.

Klau nko nak try asean market nko boleh try Dana ASEAN Al Adil. Very2 new fund but this fund ade after Mr Chen Fai2 take over eastpring...

anyway smalam just back from market outlook by Easpring rep and die punye komen this year is targeted to growth is a small cap fund and growth fund..

kalau nak try small cap, unfortunately xbanyak islamic option and mcam aku mention dalam Kenanga Thread, aku tembak Kenanga OA INV Shariah Growth Opp akan shine this year...cume aku muskil nape Personal Money x masukkn dalam Small cap punye group. Dalam product hightlight da mention die is a small cap fund...

untuk investor aku, aku xexposed kn kat external fund because of hampir 90% is EPF investors and since EPF hanye benarkan switching in between fund house je..aku choose fund house yg kuat kat eq and ade fund yg top quater kat sektor balance/bond/money ....
 
Sponsored Post

2bz4money

Legendary Member
Joined
Aug 24, 2006
Messages
10,614
Reaction score
2,067
Points
191
salam...
Fund Name: Dana Dinamik
Sektor : MY Mixed/Flexible Asset.

Yg aku suke pasal fund ni is actualy die bukan equity fund dan dalam ms same bukan mixed asset..sbb kalau tgk product highlight pun die adalah flexible whereby die punye allocation bole jd 100% kat equity or 100% kat money market and debentures or mixed according to fundmanager decission..maybe sbb tu classification dalam majalah personal money, die under mixed asset flexible....saingan paling kuat die is MAAKL HW flexifund...since skarang Uncle Chen Fai2 kat Eastp. my bet is this fund will shine later...

Fund name : Easp Asia Pacific Syariah Eq Fund.
Sector: Equity Asia Pacific Ex Japan.

Aku xcheck sangat fund ni so xbanyak yg aku boleh komen. sorry bro. Kalau check majalah Fundsupermart, fund ni mmg dalam radar FSM sejak 2011.

Klau nko nak try asean market nko boleh try Dana ASEAN Al Adil. Very2 new fund but this fund ade after Mr Chen Fai2 take over eastpring...

anyway smalam just back from market outlook by Easpring rep and die punye komen this year is targeted to growth is a small cap fund and growth fund..

kalau nak try small cap, unfortunately xbanyak islamic option and mcam aku mention dalam Kenanga Thread, aku tembak Kenanga OA INV Shariah Growth Opp akan shine this year...cume aku muskil nape Personal Money x masukkn dalam Small cap punye group. Dalam product hightlight da mention die is a small cap fund...

untuk investor aku, aku xexposed kn kat external fund because of hampir 90% is EPF investors and since EPF hanye benarkan switching in between fund house je..aku choose fund house yg kuat kat eq and ade fund yg top quater kat sektor balance/bond/money ....
15/8, aku borong ckit Dinamik @1.0323..yg lain x berapa convincing kecuali Ilham :)
 

alphaOne

Super Active Member
Joined
Apr 19, 2012
Messages
7,690
Reaction score
2,055
Points
176
Nak tanya ni.. asn2 ke eastspring dana dinamik? Mana satu nk diutamakan hari ni.. mohon refly before kul2.. :)
 

2bz4money

Legendary Member
Joined
Aug 24, 2006
Messages
10,614
Reaction score
2,067
Points
191
Nak tanya ni.. asn2 ke eastspring dana dinamik? Mana satu nk diutamakan hari ni.. mohon refly before kul2.. :)
Harga NAV skrg agak rendah berbanding waktu saya beli dulu 1.0323 @0% sales charge. Slps distribution, NAV akan lebih rendah lagi dari 1.0265. Prospek ekuiti malaysia akan meningkat slps budget 2014. Smd ASN2 atau UT, sales charge, track record dan current economic situation jadi sandaran. Maaf bro, saya bz berkursus 3 hari ni, baru sempat baca post dan sms. Good luck :)

Eastspring Investments Dana Dinamik
Sep 26 2014:1.0265
8/9/14: 1.0292
2/9/14: 1.0136
 

alphaOne

Super Active Member
Joined
Apr 19, 2012
Messages
7,690
Reaction score
2,055
Points
176
Harga NAV skrg agak rendah berbanding waktu saya beli dulu 1.0323 @0% sales charge. Slps distribution, NAV akan lebih rendah lagi dari 1.0265. Prospek ekuiti malaysia akan meningkat slps budget 2014. Smd ASN2 atau UT, sales charge, track record dan current economic situation jadi sandaran. Maaf bro, saya bz berkursus 3 hari ni, baru sempat baca post dan sms. Good luck :)

Eastspring Investments Dana Dinamik
Sep 26 2014:1.0265
8/9/14: 1.0292
2/9/14: 1.0136
Dah pump ke eastspring 70% drpd bajet pelaburan smlm..
Dgn mengambil kira nav slps distribution serta kos sales charge yg lbh murah.. hehe. Tq bro..
 

megat2

Fun Poster
Joined
Jul 19, 2012
Messages
151
Reaction score
0
Points
10
Phillip capital

Bro ..lokasi mane bro?

no aku 019 607 2790
 

a2zextra

Legendary Member
Joined
Sep 7, 2013
Messages
16,404
Reaction score
265
Points
141
Dana islamik ape yang paling menguntungkan sekarang dari Eastspring Investment ni. Makin popular pulak die.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register