BTC USD 86,279.2 Gold USD 4,362.29
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Doa Iftitah jarang dibaca?

judinbo

Active Member
Messages
1,810
Joined
Feb 1, 2009
Messages
1,810
Reaction score
146
Points
33
Mungkin ramai yg tahu baca, tapi jarang dibaca dlm solat sbb sunat kan (termasuk aku). Mungkin ramai yg tak tahu baca, jadi tak bacalah dalam solat. Jadi kita berada dalam golongan yang mana?

Mungkin dah ada thread pasal ni. Tp tak apala, sekurang2nya kita boleh berkongsi kan. Mungkin kita boleh ambil sedikit masa untuk latih kembali utk baca doa ni. Bagi yg nak kahwin tu, trylah praktikkan selalu dalam solat, kot2 tok kadi tanya masa nak akad nikah. Kalau tak reti, malu woo depan bakal pak mentua dgn bakal bini :D

b1h.gif
 
Doa Iftitah ialah doa yang disunatkan dibaca sewaktu permulaan solat. Iftitah bermaksud pembuka. Ia dibaca di mana-mana solat yang fardhu. Hukum membacanya pula sunat. Jika tidak melakukanya, tidak perlu sujud sahwi.

http://ms.wikipedia.org/wiki/Doa_Iftitah
 
Back
Top
Log in Register