Copytrade onetarmizifx

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.16577
USD / JPY
105.429
GBP / USD
1.27172
USD / CHF
0.92299
USD / CAD
1.33992
EUR / JPY
122.907
AUD / USD
0.70487

CG Sponsors




frankdun3

Fun Poster
Joined
Nov 3, 2009
Messages
487
Reaction score
33
Points
65
Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera kepada semua ahli CG.

Buat kali pertama saya ingin menawarkan copytrading kepada semua member baru atau lama di CG.

Sedikit pengenalan:
Saya ahli CG semenjak tahun 2006 dan semenjak thn itu juga saya bermula dlm bidang forex. Saya sudah trading forex lebih kurang 14 thn sejak 2006.
Beberapa threads di CG ada saya kongsikan berkenaan dgn forex dan juga teknik termasuk indicator.

Copytrading:
  • Utk copytrade saya menggunakan broker OctaFx. Sekiranya anda masih belum mempunyai akaun di broker OctaFx boleh register di SINI
  • Selesai register dan berjaya mempunyai akaun di OctaFX, boleh deposit dan start copytrade onetarmizifx di SINI.
  • Jika ingin copy 1:1 balance akaun mestilah sama dgn balance akaun saya. Skrg balance akaun $7K++.
  • Sekiranya balance akaun tidak sama sila pilih proportional copy.
  • Rekemen utk copy sekurangnya $500. Walaubagaimanapun saya still allow $100 tetapi perlu dipertimbangkan waktu drawdown. Mungkin $100 berisiko tinggi utk drawdown kerana baki tdk mencukupi seperti master akaun.
  • Copytrade akaun ini adalah medium risk dan sekiranya market/price melawan position saya, saya akn buat keputusan cut loss setelah mempertimbangkan trend H4.
  • Sekiranya saya monitor market, SL tidak akn di setkan. Bila saya tidak monitor market seperti ada perkara lain maka SL akn di set kan. Biasanya 50pips.
  • Di bawah ini adalah performance saya sebagai master Copytrade di OctaFx.
  • View attachment 280865
  • Gambar di bawah juga performance saya di trading explorer di Forex Factory pada bln August lepas.
  • View attachment 280866
Myfxbook record boleh refer di SINI
View attachment 280863

Mql5 record boleh refer di SINI

Forum CG
  • Forum CG saya akan jadikan tempat update dan discussion utk semua client dan copiers.
  • Apa2 perkara berkaitan dgn copytrade onetarmizifx boleh discuss di thread ini.
  • Kita akn umumkan result daily, weekly, monthly dan yearly.
  • Untung dan rugi akan diumumkan di sini.
  • Segala perjalanan trading di update di sini ketika profit dan ketika kesulitan terutamanya floating negatif.
Visi/Matlamat:
  1. Short term target: $10K
  2. Mid term target: $100K
  3. Long term target: TBA
  4. Untuk membantu member atau ahli2 CG yg kurang berjaya atau konsisten dlm trading. Salah satu usaha saya utk membantu anda membuat profit sekiranya trading saya berjalan lancar.
  5. Ahli yg belum register dgn CG boleh register di CG utk perbincangan.
Makluman:
  • Akaun trading copytrade ini bermula dgn $250 dan sekarang dah grow $7K++ selama 2 bln lebih dari akhir June tempoh hari.
  • Bagi yg berminat utk copytrade boleh ikut step copytrading yg saya jelaskan di atas.
Disclaimer:
Trading forex adalah berisiko dan anda tidak disarankan utk trade atau invest copytrade dengan jumlah wang yang tidak sanggup anda rugi. Utk copytrade ini juga tidak berkecuali dgn risiko loss disebabkan faktor2 tertentu semasa trading atau price membuat movement abnormal disebakan event2 tertentu dlm economi global. Sekiranya berlaku kerugian anda perlu menerimanya dan anda berhak utk stop copytrade ini bila2 masa tanpa halangan. Kami/saya sebagai master copytrade tdk bertanggungjawab untuk menggantikan sebarang kerugian yg dialami oleh client/copier sekiranya trading copytrade ini loss melebihi 70% atau totally loss. Anda disarankan utk mepertimbangkan segala risk terhadap anda terlebih dahulu sebelum membuat keputusan dgn copytrade ini.
rekod master mmg otai lah....terbaik
trend mingu ni mmg follow gbp/jpy yer
eurousd sepanjang masa seiring gold
nasdaq xfolow ka bos?
jom update buat log daily sini, sempoiiii
 
Sponsored Post

plateau

Junior Member
Joined
Sep 8, 2020
Messages
56
Reaction score
44
Points
16
rekod master mmg otai lah....terbaik
trend mingu ni mmg follow gbp/jpy yer
eurousd sepanjang masa seiring gold
nasdaq xfolow ka bos?
jom update buat log daily sini, sempoiiii
Lagi bagus kalau fokus kat satu pair supaya kita biasa dgn pergerakan pair tu. Hanya pendapat saya 🤠
 

plateau

Junior Member
Joined
Sep 8, 2020
Messages
56
Reaction score
44
Points
16
Salam semua dan selamat pagi. Doakan perjalanan trading hari ini berjalan lancar. Semoga kita sama2 mendapat benefit hasil trading hari ini.
Amin.

Happy holiday for Malaysian & Selamat Hari Malaysia.
Salam sejahtera dan selamat hari Malaysia ke semua warganegara Malaysia.

Keputusan tuan utk close trade semalam amat berkesan. Lepas close boleh buka buy order utk profit dari opposite direction pula. Terbaik 👍
 

onetarmizi

Elite Member
Platinum Member
Joined
May 30, 2006
Messages
4,226
Reaction score
792
Points
76
This is useful reference for copier before consider to copy "MAIN ACCOUNT"

Main Account (Balance: $21,000 ; Leverage 1:500)

Copy Equally 1:1 (Recommended same equity $21,000 or minimum $20,000)

For equal copy, trades will open with same lot size of master trader if leverage same.

Copy Proportional 50% (Invest $10,000)
If leverage same as per master; open lot is half from master open lot. Example if master open 4 lots then your account will open 2 lots.

Copy Proportional 10% (Invest $2,000)
If leverage same as per master; open lot is 1/10 from master open lot. Example if master open 4 lots then your account will open 0.4 lots.

Copy Proportional 5% (Invest $1,000)
If leverage same as per master; open lot is 1/20 from master open lot. Example if master open 4 lots then your account will open 0.2 lots.

Copy Proportional 1% (Invest $200)
If leverage same as per master; open lot is 1/100 from master open lot. Example if master open 4 lots then your account will open 0.04 lots.

Copy Proportional 0.5% (Invest $100) - *this is minimum investment amount to copy main account however recommended to invest $1000 and above to avoid MC during floating. Please copy small account for investment below than $1000
If leverage same as per master; open lot is 0.005 from master open lot. Example if master open 4 lots then your account will open 0.02 lots.
 

onetarmizi

Elite Member
Platinum Member
Joined
May 30, 2006
Messages
4,226
Reaction score
792
Points
76
This is useful reference for copier to copy "SMALL ACCOUNT"

Small Account (Balance: $300 ; Leverage 1:500)

Copy Equally 1:1 (Recommended same equity $300 or minimum $150)

For equal copy, trades will open with same lot size of master trader if leverage is same.

Copy Proportional 50% (Invest $150) - Minimum investment to copy proportional small account
If leverage same as per master; open lot is half from master open lot. Example if master open 0.04 lots then your account will open 0.02 lots.

Copy Proportional 10% (Invest $30) - Copier Account will not execute due to low balance and lot.
If leverage same as per master; open lot is 1/10 from master open lot. Example if master open 0.04 lots then your account will open 0.004 lots (however this lot not available for micro account at octafx and trade not executed).
 

mag8804

Junior Member
Joined
Jan 12, 2010
Messages
76
Reaction score
6
Points
11
This is useful reference for copier before consider to copy "MAIN ACCOUNT"

Main Account (Balance: $21,000 ; Leverage 1:500)

Copy Equally 1:1 (Recommended same equity $21,000 or minimum $20,000)

For equal copy, trades will open with same lot size of master trader if leverage same.

Copy Proportional 50% (Invest $10,000)
If leverage same as per master; open lot is half from master open lot. Example if master open 4 lots then your account will open 2 lots.

Copy Proportional 10% (Invest $2,000)
If leverage same as per master; open lot is 1/10 from master open lot. Example if master open 4 lots then your account will open 0.4 lots.

Copy Proportional 5% (Invest $1,000)
If leverage same as per master; open lot is 1/20 from master open lot. Example if master open 4 lots then your account will open 0.2 lots.

Copy Proportional 1% (Invest $200)
If leverage same as per master; open lot is 1/100 from master open lot. Example if master open 4 lots then your account will open 0.04 lots.

Copy Proportional 0.5% (Invest $100) - *this is minimum investment amount to copy main account however recommended to invest $1000 and above to avoid MC during floating. Please copy small account for investment below than $1000
If leverage same as per master; open lot is 0.005 from master open lot. Example if master open 4 lots then your account will open 0.02 lots.
Very useful information. Thank you for that.

Many options to copy, ukur baju di badan sendiri.. 😁.

We hope and pray for the consistency. InsyaALLAH.. Aaminnnn...
 

plateau

Junior Member
Joined
Sep 8, 2020
Messages
56
Reaction score
44
Points
16
GJ ni support kat level 135.50 dan resistance level 136.50. Trending di antara je skg. Tgh tunggu break atas atau bawah level ni.
 

plateau

Junior Member
Joined
Sep 8, 2020
Messages
56
Reaction score
44
Points
16
Pagi nanti ada news FOMC utk US. News ni akan effect GJ tak? Walaupun takde currency US sini.
 

fadzle91

Freshie
Joined
Sep 8, 2020
Messages
3
Reaction score
1
Points
38
Salam tuan tarmizi,

Kalau saya nak copy first account, 3k usd : proportional. Cukup tak tuan?

Terima kasih
 
Sponsored Post
Top
Log in Register