copy paste blogger... tapi ranking tetap top

CG Sponsors




izjat

Active+ Member
Joined
Dec 29, 2009
Messages
4,354
Reaction score
12
Points
25
memang ada sesetengah blogger mencopy paste artikel2 dari pelbagai sumber... pastu lak mereka ni dapat traffik yang hot.


nuff dapat banyak, iklan dapat dibuat..
ape pendapat korang.? kalaulah blog korang dicopy paste, pastu keyword yang korang reka sendiri... orang lain dapat ranking tinggi....

bengang kan? penat2 korang tapi, orang lain dapat untung...

ada beberapa blog aku tngk yang copy paste dan dapat ranking tinggi..
tapi aku tak nak malukan la... korang search la sendiri...

pendapat korang? nak saman ke? huhu~X(
 
Sponsored Post

silverchair959

Legendary Member
Joined
Dec 21, 2005
Messages
17,629
Reaction score
81
Points
125
pendapat aku...

sepandai pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah juga....

bagi aku kalau setakat copy paste memang blog tu takkan tahan lama...
 

izjat

Active+ Member
Joined
Dec 29, 2009
Messages
4,354
Reaction score
12
Points
25
tapi sekarang ni blog2 menyampaikan ilmu.. main copy paste je...
mane tau sumber tu betul ke tak... kalo sumber tu salah, tak ke dose.. tambah lagi yang info agama.....
 

nqfaq

Active Member
Joined
Sep 15, 2007
Messages
1,251
Reaction score
37
Points
30
ni lah cabaran, ada orang angkut aku punya feed pastu letak kat web diorang, yg bagusnya ada yg letak link balik, tapi ramai yg copy jer, geram tu memang lah , tapi ni le hakikatnya
 

afiqk

Active+ Member
Joined
Oct 31, 2009
Messages
3,165
Reaction score
26
Points
30
skrg nih bole lagi ke copy paste?
 

afiqk

Active+ Member
Joined
Oct 31, 2009
Messages
3,165
Reaction score
26
Points
30
aituh sy tlis artikel kat notepad...igt nk pste kat blogger...tp plik..xda pn menu nk paste..last skali kna taip dri mla
 

virtualbiz

Active+ Member
Joined
Feb 20, 2008
Messages
4,899
Reaction score
177
Points
33
aku tak marah kalau org copy sekerat dan kalau nk baca selebihnya dia suruh click kt link laman web kita tu...sepatutnya buat mcm tu la..

ni tak, whole article kopipes sebijik takde ayat ubah langsung..
pastu tak bg credit pulak tu...huhu
 

BlueDream

Legendary Member
Joined
Apr 11, 2007
Messages
12,909
Reaction score
59
Points
120
aituh sy tlis artikel kat notepad...igt nk pste kat blogger...tp plik..xda pn menu nk paste..last skali kna taip dri mla
right-click dalam ruangan edit kemudian click paste
 

kemutz

Fun Poster
Joined
Jan 6, 2009
Messages
106
Reaction score
0
Points
10
aituh sy tlis artikel kat notepad...igt nk pste kat blogger...tp plik..xda pn menu nk paste..last skali kna taip dri mla
mungkin boleh pakai shortcut key kot ntuk copy n paste
 
Sponsored Post
Top
Log in Register