BTC USD 83,024.3 Gold USD 4,194.30
Time now: Jun 1, 12:00 AM

closed....

Status
Not open for further replies.
klu niat tt kerana Allah s.w.t, tt terima la seadanya..yg dah lepas tu x perlu nak ungkit lagi..berkat dari ikhlas tt, Allah akan tolong..mgkin tt blh bimbing dia..wallahualam..
 
Jadilah forumer yang berhemah yer..emo dlm ni bkn dpt ape pn.silap2 ada yg kene infract
 
tt cuba buat solat Istiqarah..minta petunjuk..

p/s: harap hentikan la provokasi tu..tak perlu la bergaduh di thread ni..
 
Soalan

1. Ko nak kawin dengan siapa?
A. Orangnya
B. Daranya

2. Dia nak kawin dengan ko tak?
A. Ya
B. Tidak

3. Ko sanggup terima dia tak?
A. Ya
B. Tidak

4. Dia sanggup terima ko tak?
A. Ya
B. Tidak

5. Ko dah cukup syarat untuk kawin ke tak?
A. Ya
B. Tidak

6. Dia dah cukup syarat untuk kawin tak?
A. Ya
B. Tidak

7. Ko konfiden takkan kecewakan atau ungkit perkara lepas bila dah kawin dengan dia nanti?
A. Ya
B. Tidak

8. Mak bapak ko boleh terima dia tak?
A. Ya
B. Tidak

9. Mak bapak dia boleh terima ko tak?
A. Ya
B. Tidak

10.Ko dah ada duit yang cukup untuk buat najlis kawin?
A. Ya
B. Tidak

11.Ko dah ada perancangan apa nak buat lepas kawin?
A. Ya
B. Tidak

12.Ko dah ada plan untuk hidup berkeluarga?
A. Ya
B. Tidak

13.Ko sihat zahir batin untuk membina sebuah keluarga?
A. Ya
B. Tidak

14.Dia sihat zahir batin untuk bina sebuah keluarga?
A. Ya
B. Tidak

15.Ko boleh tahan umpatan orang sekeliling?
A. Ya
B. Tidak

16.Dia boleh tahan umpatan orang sekeliling?
A. Ya
B. Tidak

17.Ko yakin dengan keputusan ini?
A. Ya
B. Tidak

18.Dia yakin dengan keputusan ini?
A. Ya
B. Tidak

Kalau semua jawapan di atas adalah ya bagi ko, ko teruskan lah niat murni ko tu TT. Tak payah ko nak tanya pendapat orang lain lagi. Soal kebahagiaan dan kerukunan rumahtangga akan datang bergantung sepenuhnya pada cara ko mentadbir keluarga.

Umpama ko diberi sebuah kertas lukisan yang putih bersih dan seberkas berus warna ditangan. Corakkanlah ikut sepertimana yang ko hendak. Tiada siapa pun yang berhak menentukan apa dan bagaimana harus ko corakkan kertas tu.

Masing2 ada jalan dan kehidupan sendiri. Tempuh dan hadapi. Sesungguhnya setiap masalah yang ditempuh itu menjadikan kita lebih matang dalam menjalani hidup. Pendapat dan pandangan hanyalah panduan untuk ko. Penentuan keputusan tetap pada diri ko jugak.

'Hina pada pandangan manusia adalah lebih baik daripada hina pada pandangan Allah. Nilai hati budi seseorang tak terlihat pada pandangan dan perbuatannya tetapi tersembunyi jauh dalam hati nuraninya'

:D:D:D:D:D

gila ar, ko buat sendiri ke apa survey ni? salute ar :)cgrock
 
dara dijadikan isu...patut tanya dia solat cukup tak...puasa dah ganti semua ke...surah2 lazim berapa byk hafal...hukum hakam tau tak...( bukan statement poyo tapi bagi aku ni lagi penting )

sebab esok dia nak didik anak2 kamu
 
TT, usah menjadi pemerhati bebas..
Sila masuk melapor
 
dara dijadikan isu...patut tanya dia solat cukup tak...puasa dah ganti semua ke...surah2 lazim berapa byk hafal...hukum hakam tau tak...( bukan statement poyo tapi bagi aku ni lagi penting )

sebab esok dia nak didik anak2 kamu

:)cgrock kenyataan yang baik...kalau dia tak pandai atau fasih pun asalkan dia mengamalkan semua tu...
 
ni aku tching ng org mcm ni..come on la tt..
kau ptt bersemangat..bkn ko yg hilang smgt..
kalau ko mmg syg dia..ko jd pelindung dia..jgn jd mcm aku dow..
jgn ko mnyesal nnt..tak guna ko nangis air mata darah pun kalau dia jd org len..
ikhlas terima dia dan jgn ungkit bnda ni..walaupun xbleh lari dari knyataan tp terima je la..ko nk dia jadi bini ko ke just apa?
kalau xde niat untuk bersama dgn dia susah senang let go je la awek ko tu tt..sorry to say..:)

anyway..yg gaduh2 ni..dh xde keja? bnda kecik jd besar..apa la nk jd..terus tt dh xkomen apa2..lg pun jgn la komen yg menyakitkn hati org len..kang kena batang hidung sndiri tahu plak nak mengamuk..huhu..
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top
Log in Register