BTC USD 75,644.0 Gold USD 4,289.42
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Close thread...

Salam...
ok jika dimasukkan kedalam ward.. yg deposit perlu dan termaktub dgn syarat2 hospital,jumlah deposit bergantung pada setiap hospital.. ianya tidak sama.. Rata semua medical card personel perlu deposit.. supaya pihak hospital perlu jaminan awal dimana tiba2 medical decline disebabkan lappes yg pihak hospital tidak buleh tahu on the spot. Now plan prudential sudah ada plan tiada ko-insurance/ko-takaful.. so dimana duit deposit buleh dapat balik...

p/s: tertaklut charges2 yg tidak covered wang anda mungkin kena deduction.. Seperti hari ni.. saya bermalam di bilik RM 600 semalam... tetapi medical card saya hanya RM 400 oleh itu saya perlu membayar tambahan sehari RM 200.. saya tidak perlu risau kerana ecsess bils ini kerana ko-takaful@ko-insurance saya buleh claim balik.. 100% kerana case saya classified sebagai kemalangan.. lagi pon saya mempunya elaun ward yg tinggi untuk memastikan masa depan saya terjamin apabila saya terpaksa ward.

Nice.. Sjak pkai PruBSN Takaful utk anak pompuan aku, hati ambo rasa lega sikit..

Amik pun dgn TT..
:)paid
 
Salam...
for Najibzkl dan Johore quotation korang dah siap.. cuma summary belum finalist untuk senang paham... Malam ni saya inbox masing2..

p/s: untuk yg hendak maklumat lanjut.. buleh sms saya.. saya out jap.. :)paid

:)cgrock :)cgrock
 
Salam...
for Najibzkl dan Johore quotation korang dah siap.. cuma summary belum finalist untuk senang paham... Malam ni saya inbox masing2..

p/s: untuk yg hendak maklumat lanjut.. buleh sms saya.. saya out jap.. :)paid

sy msh menunggu dgn penuh sbr..:D:D
 
Nice.. Sjak pkai PruBSN Takaful utk anak pompuan aku, hati ambo rasa lega sikit..

Amik pun dgn TT..
:)paid

Salam...
Terima kasih bro.. lega2.. duit pampasan setimpal walaupon kita dah keluar wang expenses ulang alik,tol,ganti rugi gaji kerja, dan paling penting buleh buleh hadiah besaq kat anak2 lepas keluar ward.. Reward.. :)cgrock
 
Take note on my advise.. sila rujuk policy anda sedia ada..

Salam...
Sapa2 yg nak advise please SMS me.. lebih senang.. takut saya terlupa contact balik... saya on travel.. :)cgrock

P/s : saya nak remind plan saya tidak increase premium walaupon major claim dibuat.. dimana anda hanya bayar premium ditetapkan hingga hujung nyawa anda... Plan kami tidak sama dgn plan compony lain.. cuma yg sama adalah consep..

p/ss: untung bukan??? tahukan anda premium anda akan increase jika buat claim?? tanpa claim pon buleh increase? anda mampu membayar waktu umur 60 tahun?? :p
 
Back
Top
Log in Register