ar-rahnu ke, yapiem ke mana2 pun tak kisah. tokey akan dahulukan duit nya beli emas. bakal pembeli emas akan sediakan duit 30%. jadi bila pajak nanti, duit cash 70% tokey pegang. pembeli pegang surat pajak. semua urusan akan di jalankan di bank/pajak sahaja. tiada unsur2 penipuan. jika ada sebarang pertanyaan yg kurang jelas / samar2 boleh ketengahkan paid
bila harga emas naik, boleh tukar surat tanpa perlu tebus emas untuk keluarkan profit. kalau nk tebus balik emas dan amik duit 30%, tokey akan turun bayar dan tebuskan duit balik atau boleh mintak bank tolong lelong kan emas anda. tiap2 bulan ada lelongan emas ikut harga semasa.
saya budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan. baru2 ini saya telah dipertemukan dgn tokey emas utara. dengan kepercayaan yang diberikan, sekarang ni saya bergerak selaku agent untuk mencari pelabur2 tegar emas.
paling utara da nk masuk siam dah tu, hehe. erm, ikut harga semasa. last saya dgr 1g emas 916 (brg kemas) RM177? kalau 1000g? RM177,000. kali dgn 30% = RM53100 sahaja. Anda dah boleh merasa profit pelaburan emas 1kg = RM177,000 dengan hanya membayar 30% dari nilai keseluruhan. kalau nk beli 500g , 250g pun boleh. takda masalah.