BTC USD 33,712.0 Gold USD 1,783.44
Time now: Jun 1, 12:00 AM

CGsuperHedging Version 2 Full Version FREE (Update Post 1 24/04/10)

jejantas

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2007
Messages
24,648
Reaction score
920
Points
161
EA yang saya janjikan telah siap utk di download http://crazypips.com/index.php?option=com_fireboard&Itemid=34&func=view&catid=45&id=508#508

Compounding=false bermakna EA akan mengira lot berdasarkan NormalLots

Compounding = true bermakna EA akan mengira lot berdasarkan percent Margin

PercentMargin = 0.025 bermakna Lot akan dikira menggunakan formula 0.025/100 x Current Equity

RangePips = 40 bermakna jarak antara Buy dan Sell,TP adalah berdasarkan Range dan SL adalah 2 kali Range

MaxPost=3 Bermakna maksima post Buy adalah 3 dan Post Sell adalah 3

EA ini tidak semata2 berdasarkan no2 magic tetapi EA akan baca stoch di TfH1

Gunakan EA ini any time frame TF1M - TfH1 .... resultnya tetap sama .... :D

EA ini hanya sesuai utk broker 4 Digits sahaja..
EA ini tidak sesuai utk pair YEN
Broker yang direkomen adalah Instaforex
Modal kurang dari USD 1000 selain Instaforex , saya rekomen Broker yang mempunyai Mini Akaun


EA ini menggunakan sequence no genap iaitu 20,40,60,80 dan trend adalah berdasarkan stoch untuk mengelakkan post pada waktu ragging..

EA akan masuk Post berdasarkan no genap tersebut ... samada Buy atau Sell bergantung kepada stoch di TFH1.


Download Version 2

http://crazypips.com/index.php?option=com_fireboard&Itemid=34&func=view&catid=45&id=519#519

Version 2 Rev. 1

Sila download di http://crazypips.com/index.php?option=com_fireboard&Itemid=34&func=view&catid=45&id=526#526
 
Last edited:
Sponsored Post

Blade

Active Member
Joined
Aug 26, 2008
Messages
1,714
Reaction score
10
Points
25
EA yang saya janjikan telah siap utk di download http://crazypips.com/index.php?option=com_fireboard&Itemid=34&func=view&catid=45&id=508#508

Compounding=false bermakna EA akan mengira lot berdasarkan NormalLost

Compounding = true bermakna EA akan mengira lot berdasarkan percent Margin

PercentMargin = 0.025 bermakna Lot akan dikira menggunakan formula 0.025/100 x Current Equity

RangePips = 40 bermakna jarak antara Buy dan Sell

MaxPost=3 Bermakna maksima post Buy adalah 3 dan Post Sell adalah 3

EA ini tidak semata2 berdasarkan no2 magic tetapi EA akan baca stoch di TfH1

Gunakan EA ini anytime frame TF1M - TfH1 .... resultnya tetap sama .... :D

Bagus ni...

Bro...EA ni....guna Teknik ape bro....

Scalping....Multipost....Martingle

Atau Hedging semata222

:)cgrock:)cgrock
 

jejantas

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2007
Messages
24,648
Reaction score
920
Points
161
Bagus ni...

Bro...EA ni....guna Teknik ape bro....

Scalping....Multipost....Martingle

Atau Hedging semata222

:)cgrock:)cgrock

Hedging 100% yang menjadi kontroversi 1 Carigold :D
 

jejantas

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2007
Messages
24,648
Reaction score
920
Points
161
dah sedut tekan butang Thanks tuh :D sekurang2nya terasa dihargai :)):)):))

EA ini FULL VERSION .... tapi disarankan guna broker Instaforex atau pun broker2 yang ada mini akaun jika modal x besar :D
 
Last edited:

fadli1982

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Dec 6, 2008
Messages
21,597
Reaction score
249
Points
128
boleh tak buat 1 lg version yg ikut 100% mntpod tu.entry rules just ikut magic number.sebenarnya nak tgk bgs SGT ker entry pakai magic number tu.cadangan je.kalu entry x guna magic number ,tu sama mcm ea2 lain je lah..mntpod ni bezanya entry je.lain2 sama je mcm sistem hedging hary dipakai kebanyakan sistem lain.mcm sistem roslan tu dia entry base on indi rasanya..apa2 pun sedut jugak.
 

jejantas

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2007
Messages
24,648
Reaction score
920
Points
161
cpsuperhedging4.gif



Forward Test Hari ini ..... cuba lihat post tuh magic no ker x? :D
 

piJimR

Active+ Member
Joined
Dec 6, 2006
Messages
3,036
Reaction score
14
Points
25
xleh letak kat sini ke ea tu?hehe
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.19358
USD / JPY
110.957
GBP / USD
1.39634
USD / CHF
0.91843
USD / CAD
1.23005
EUR / JPY
132.435
AUD / USD
0.75773

CG Sponsors




Top
Log in Register