BTC USD 38,808.9 Gold USD 1,824.03
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Cermin depan wira

myrayyan

Legendary Member
Joined
Apr 12, 2010
Messages
13,645
Reaction score
65
Points
130
nak tanya kat korg upah pasang cermin depan wira biasanya berapa ye?
 
Sponsored Post

kaYaIlmu

Super Active Member
Joined
Mar 11, 2010
Messages
7,918
Reaction score
29
Points
70
bump 4 TT..nape TT ,cermin keta ko pecah ke??
 

qba437

CG Top Poster Club
Joined
Oct 20, 2008
Messages
32,537
Reaction score
92
Points
120
area mane tuh?..kalu kawasan tempat aku..ada kedai dipangil doktor cermin..kat teganu laa
 

[email protected]

Fun Poster
Joined
May 13, 2010
Messages
602
Reaction score
6
Points
15
nak tanya kat korg upah pasang cermin depan wira biasanya berapa ye?

Lebih kurang RM100 -RM120 kut x tau lah pulak rege skrg, sbb wira ni nk kena pakai sealant gulung

Dulu masa ak pakai wira ak buat sendiri jer cuma kena modal beli sealant gulung jer dlm RM30++ segulung dh cukup, tp mmg nk kena 2 org psg baru leh adjust2 sikit masa nak placingkan balik, getah lining windscreen tu kena bersihkan dlm longkangnya bersih2 baru masukkan balik ke cermin baru, tepi2 bodyframe tu kena bersihkan dgn scraper lebihan sealant lama dulu & bersihkan dgn petrol& kain buruk

Lps psg dgn yg baru tu kena pijak2 tepi2 tu cermin bg lekat dgn padat dgn body windscreen frame, tampal dgn masking tape, utk kurang2 2-3hari seelok2 jemur di tempat panas bg sealant tu kembang melekat dgn lebih kuat dgn sendiri

Ni kira yg berani nk DIY lah:D, mcm ak ni mmg suka buat DIY...alhamdulillah sampai skrg x bocor or leaking sbb ak dh jual dgn kwn seofis kereta tu.
 

myrayyan

Legendary Member
Joined
Apr 12, 2010
Messages
13,645
Reaction score
65
Points
130
bump 4 TT..nape TT ,cermin keta ko pecah ke??

xpecah pun tp dah teruk calar plak..xtau nak wat atau pakai apa dah utk repair..ke korg ada cara utk hilangkan calar2 tu??..kmdn aku pakai single layer aje.ada sorg ni nak jual RM130 aje single layer kmdn dah tinted gold.
 

zacxdillarocha

Fun Poster
Joined
Oct 18, 2010
Messages
116
Reaction score
0
Points
10
pengalaman aku guna cermin single layer nie sangat menakutkan...bila pecah...retak seribu lepas tu selang 1-2 minit berderai jatuh dekat dashboard..nasib aku baik kerna tak bawak anak dan isteri bersama...lepas tu taubat dah tak nak pakai single layer....fikir fikirkan...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register