Cara untuk dapatkan maklumat peribadi individu yang menipu dalam online

Recommended Brokers


kudinspurs

Freshie
Joined
Aug 5, 2010
Messages
47
Reaction score
0
Points
6
Assalamualaikum warga CG.
Di sini saya ceritakan sedikit masalah saya.
Si A dan B telah mengajak saya utk join bisnes supply phone dorang. B adalah kawan baik saya, dorang mendakwa dorang adalah partner. Stiap kali saya keluarkan modal, bank in kpd si B. Si A ni umpama leader dlm bisnes ni. Saya just tahu number fon si A sahaja. Ada x cara utk sy dapatkan maklumat peribadi si A ini habya dengan menggunakan number fon dia ? Harap otai otai CG dpt membantu. Untuk maklumat si B saya ada semuanya. Masalah sekarang, maklumat si A diperlukan kerana tidak adil jika saya membuat report polis tanpa maklumat A,,,harap otai membantu. Trima kasih. Urgent.
 
Sponsored Post

m0mo~

CG Top Poster Club
Platinum Member
ForexMart Fans
Joined
Oct 4, 2012
Messages
35,307
Reaction score
387
Points
136
no fon belum tentu ada maklumat asli scammer..
dan jika beliau sudah merancang untuk scam dari awal semestinya no fon tersebut tidak didaftarkan menggunakan nama beliau sendiri
 

hellspermaster

Active+ Member
Joined
Aug 23, 2013
Messages
2,943
Reaction score
75
Points
45
google no tu dulu...tgk result apa keluar...lepas tu try guna wechat tgk...kot2 dia pakai no tu buka akaun apa2...dapat no akaun oke dah.
 

kudinspurs

Freshie
Joined
Aug 5, 2010
Messages
47
Reaction score
0
Points
6
no fon belum tentu ada maklumat asli scammer..
dan jika beliau sudah merancang untuk scam dari awal semestinya no fon tersebut tidak didaftarkan menggunakan nama beliau sendiri
Ye mmg betul,,,tp at least kita cuba dlu,,,bisnes ni da melibatkan ribuan ringgit,,,harap membantu,,,
 

m0mo~

CG Top Poster Club
Platinum Member
ForexMart Fans
Joined
Oct 4, 2012
Messages
35,307
Reaction score
387
Points
136
Ye mmg betul,,,tp at least kita cuba dlu,,,bisnes ni da melibatkan ribuan ringgit,,,harap membantu,,,
kawan baik tuan si B apa cerita?
dia pun tak kenal si scammer?
dia pun kena scam ke camne?
 

hellspermaster

Active+ Member
Joined
Aug 23, 2013
Messages
2,943
Reaction score
75
Points
45
Google, wechat, whatsapp semua xde,,,
mgkin tu mmg no private dia kot...takpon no jenis pakai buang. susah gak nk trace camtu...setting baik ngan member bro la. dapat amik ni plate pon oke.
 

kudinspurs

Freshie
Joined
Aug 5, 2010
Messages
47
Reaction score
0
Points
6
kawan baik tuan si B apa cerita?
dia pun tak kenal si scammer?
dia pun kena scam ke camne?
Die knal,,,masalah sekarang si A ni mempengaruhi semua keputusan. Sy bimbang kwn saya si B diguna guna dgn ilmu,,,sbb call msj semua xreply even dh seen.
 

fazarudin

Legendary Member
Joined
Jan 2, 2006
Messages
10,985
Reaction score
257
Points
136
Assalamualaikum warga CG.
Di sini saya ceritakan sedikit masalah saya.
Si A dan B telah mengajak saya utk join bisnes supply phone dorang. B adalah kawan baik saya, dorang mendakwa dorang adalah partner. Stiap kali saya keluarkan modal, bank in kpd si B. Si A ni umpama leader dlm bisnes ni. Saya just tahu number fon si A sahaja. Ada x cara utk sy dapatkan maklumat peribadi si A ini habya dengan menggunakan number fon dia ? Harap otai otai CG dpt membantu. Untuk maklumat si B saya ada semuanya. Masalah sekarang, maklumat si A diperlukan kerana tidak adil jika saya membuat report polis tanpa maklumat A,,,harap otai membantu. Trima kasih. Urgent.
try search phone number dkt FB..
boleh check sapa yg guna no ni..

yg lain2 tu cuba menyamar jadi wakil astro ke..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register