• Forum search currently under maintenance...

Cara buat apk file

Recommended Brokers


graphicriver

Active Member
Platinum Member
Joined
Aug 11, 2009
Messages
1,252
Reaction score
274
Points
41
mungkin boleh tanya dia ni mcm mana nak buat. nampak apps dia simple tapi best



rasanya saya dh jumpa source code game ni, harga tak silap 69USD (single licence)
 
Last edited:
Sponsored Post

matramlee

Active+ Member
Joined
Apr 6, 2012
Messages
3,202
Reaction score
250
Points
41
download android studio...
(perlu mahir Java)

atau

guna phonegap
(perlu mahir html,css,javascript)
 

graphicriver

Active Member
Platinum Member
Joined
Aug 11, 2009
Messages
1,252
Reaction score
274
Points
41
download android studio...
(perlu mahir Java)

atau

guna iphonegap
(perlu mahir html,css,javascript)
Tahu tak camna nak setel error ni dlm anroid studio

Error:Cause: failed to find target with hash string 'android-13' in: C:\Users\pc\AppData\Local\Android\sdk
 

matramlee

Active+ Member
Joined
Apr 6, 2012
Messages
3,202
Reaction score
250
Points
41
Tahu tak camna nak setel error ni dlm anroid studio

Error:Cause: failed to find target with hash string 'android-13' in: C:\Users\pc\AppData\Local\Android\sdk
tak tahu.... :D
hamba belum sempat try android studio lagi...sebab komputer hamba terlalu low spec...:D

salah satu kemahiran yang perlu ada pada programmer, adalah pandai GOOGLE... saya yakin dalam GOOGLE pasti ada solution mengenai masalah yg disebutkan tadi..

-tak jemu menaip mencari jalan penyelesaian dan tidak jemu TRY AND ERROR
 

graphicriver

Active Member
Platinum Member
Joined
Aug 11, 2009
Messages
1,252
Reaction score
274
Points
41
tak tahu.... :D
hamba belum sempat try android studio lagi...sebab komputer hamba terlalu low spec...:D

salah satu kemahiran yang perlu ada pada programmer, adalah pandai GOOGLE... saya yakin dalam GOOGLE pasti ada solution mengenai masalah yg disebutkan tadi..
tengok pos cam pro jer:D
 
Last edited:

Zex

Fun Poster
Joined
Sep 20, 2008
Messages
878
Reaction score
41
Points
20
como.com adalah company yahudi tuan...tuan bleh periksa sendiri...bukan nk burukkan tapi just gtau je sumber dia dr mana
 

myroadtax.com

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 12, 2014
Messages
25,863
Reaction score
573
Points
161
Boleh cuba cari ada WP plugin boleh convert Wordpress jadi android app guna json.

Kalau ada kedai woocommerce pun boleh jadi app.

Minta maaf tak ingat nama plugin tu.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register