Cabaran Hidup Saya

CG Sponsors




Eibar

Freshie
Joined
Apr 16, 2013
Messages
1
Reaction score
0
Points
3
Assalamualaikum semua. Dengan rasa hormat saya ucapkan selamat pagi kepada anda semua dan terima kasih diucapkan kepada mereka yang sudi membaca cerita saya ini.

Saya, lelaki berumur dalam lingkungan 20-an dan sekarang ini saya sedang belajar di sebuah universiti tempatan yang agak famous di Malaysia. Hehehe bangga sekejap. :D

Saya seorang yang penuh dengan kekurangan fizikal, menghidapi penyakit cholinergic urticaria, menyebabkan habis kulit saya menjadi tidak sedap dipandang. Huhu. Kepada sesiapa yang tidak tahu penyakit ini, tanya pakcik google. hehe.

Saya menghidapi penyakit ini semenjak saya berumur 14 tahun, dan sehingga sekarang saya masih hidup dengan penyakit tersebut. Hemmm. Tiap2 hari saya terpaksa menghadapi serangan gatal2 dan kulit kemerah-merahan selepas mandi, ketika menyejukkan diri daripada panas dan lain2 lagi.

Saya terima sahaja dugaan yang Allah SWT berikan kepada saya. Mungkin saya sudah terpilih untuk mendapat kekurangan ini. Saya seorang yang sentiasa rasa kurang keyakinan dengan kekurangan fizikal saya. Namun, saya cuba lupakan kekurangan saya dengan memlakukan aktiviti2 lain seperti menyelesaikan masalah matematik, fizik, programming, bermain muzik dan lain2. Dahulu, semasa saya dalam lingkungan belasan tahun, saya selalu diejek oleh rakan2 saya akan kekurangan saya. Ada yang kata "cermin diri dahulu sebelum kahwin" well kahwin tu is not the point, hehe tp senang cite sy diejek la dulu. Tetapi saya redha sahaja.

Bagi saya, kehidupan ini merupakan dugaan. Tekanan emosi selalu melanda diri saya. Namun saya sentiasa bersabar dan sabar dan sabar. Sabar itu pasti ada kemenangan selepasnya. Saya tidak mempunyai ramai kawan perempuan, saya malu segan dengan kekurangan saya. HUHUHU. Tapi x mengapa la, saya tidak kesah sangat.

Saya mempunyai seorang kekasih. Tidak dinafikan, dia sangat cantik, berasal dari Pasir Puteh Kelantan. HEHE. Saya cuba jujur dengan dia akan kekurangan saya. Dan dia mengatakan bahawa dia menerima saya seadanya. Saya ceritakan setiap zarah kekurangan saya. Namun dia berkata, dia tetap tunggu saya. Dia bukan lah gadis yang biasa2, dia sangat sopan dan sejuk hati apabila dilihat. Namun, saya sangat kasihankan dia, kerana mendapat kekasih yang penuh dengan kekurangan fizikal. Hemm.. ada sesiapa mahu beri saya pendapat atau pun nasihat or kaunseling x? hehe
 
Sponsored Post

CG Robot

Legendary Member
Joined
Apr 23, 2008
Messages
11,756
Reaction score
12
Points
115
Selamat Datang ke CariGold Forum!

Hi Eibar,

Salam sejahtera dan selamat datang kami diucapkan pada anda. Di harapkan anda dapat bersama-sama bekerjasama di dalam mematuhi segala peraturan forum yang telah ditetapkan.

Sebelum anda bermula untuk memulakan posting, anda WAJIB membaca peraturan forum DI SINI.

Anda juga digalakkan membaca Terms & Regulations forum DI SINI.

Sekiranya anda mempunyai apa-apa komen, cadangan ataupun aduan, sila hubungi kami terus DI SINI.

Anda digalakkan membaca saranan-saranan di bawah untuk dijadikan panduan semasa berforum. Panduan ini adalah etika standard (standard ethic) cara berforum yang sebenar di dalam komuniti forum online :-

1) Amalkan budaya berforum secara matang dan berisi. Elakkan dari offtopic, bersembang kosong dan 'berlucah' yang diamalkan oleh sesetengah kelompok ahli. Golongan ini hanya semata-mata ingin mencari publisiti / mengejar status posting / belum cukup matang / masih tidak memahami konsep online forum perbincangan sebenar.

2) Elakkan membuat sebarang post apabila tiada idea untuk menghantar post. Jangan tambahkan post seperti "no comment", "smilies", gelak ketawa atau sebarang post yang tidak perlu.

3) Jangan sesekali "quote", membalas atau melayan mana-mana posting yang "offtopic". Anda mungkin dikenakan amaran apabila situasi ini terjadi.

4) Jaga kredibiliti anda sebagai forumer yang baik. Jangan ambil peduli sekiranya ada pandangan negatif yang dilemparkan terhadap anda. Pihak administrator & moderator lebih mengenali sikap anda (sekiranya aktif berforum).


Untuk lebih memahami peraturan forum ini, rujuk peraturan forum DI SINI.

Kami mengucapkan semoga anda bergembira dan juga dapat menimba ilmu pengetahuan disamping memperolehi kawan baru sepanjang berada di sini.

:) SELAMAT BERFORUM! :)

----------------------------------------------------------------

Hi Eibar,

Greetings & welcome aboard! We wish you could bring full cooperation in abiding the forum rules.

Before you make any post, you MUST read the forum rules HERE.

You're also advise to read our Terms & Regulations HERE.

If you have any comments, suggestions & complaints, kindly do directly contact us HERE.

We wish you will be happy, get a lot of informations and also friends while you're in here.

:) HAPPY POSTING! :)
 

ihw666

Super Active Member
Joined
Mar 27, 2010
Messages
6,063
Reaction score
23
Points
70
no pic
no comment
no thanks
:(scam~X:)(scam



hahaha tuan tanah. selamat datang.
releks la banyak je orang kekurangan fizikal kat cg.
sebagai contoh...
seorang gegurl cg..
identiti dirahsiakan :eek:
tap dia bukan cam tt.. dia sensitif orgnya.
 
Last edited:

IFX_Muazam Marican

CG Top Poster Club
Joined
Dec 11, 2012
Messages
29,527
Reaction score
1,622
Points
196
´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶
´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶´´´´´´´´´´¶¶
´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶¶¶¶´´´´´´´¶¶´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´´´´´´´´´´´´´´¶´´´´´¶´´´´¶¶´´´´´¶¶´´´´¶¶´´´´´¶¶
´´´´´´´´´´´´´´´¶´´´´´¶´´´¶¶´´´´´´¶¶´´´´¶¶´´´´´´´¶¶
´´´´´´´´´´´´´´´¶´´´´¶´´¶¶´´´´´´´´¶¶´´´´¶¶´´´´´´´´¶¶
´´´´´´´´´´´´´´´´¶´´´¶´´´¶´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´´´´´´´´´´´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´´´´´´´´´´´´¶´´´´´´´´´´´´¶´¶¶´´´´´´´´´´´´´¶¶´´´´´¶¶
´´´´´´´´´´´´¶¶´´´´´´´´´´´´¶´´¶¶´´´´´´´´´´´´¶¶´´´´´¶¶
´´´´´´´´´´´¶¶´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶´´´´¶¶´´´´´´´´¶¶´´´´´´´¶¶
´´´´´´´´´´´¶´´´´´´´´´´´´´´´¶´´´´´¶¶¶¶¶¶¶´´´´´´´´´¶¶
´´´´´´´´´´´¶¶´´´´´´´´´´´´´´¶´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´´´´´´´´´´´¶´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´´´´´´´´´´¶¶´´´´´´´´´´´¶´´¶¶´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´´´´´´´´´´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶´´´´´¶¶´´´´´´´´´´´´¶





:)cgrock Welcome to the club & Selamat berforum :)cgrock


 

boyz371

CG Top Poster Club
ForexMart Fans
Joined
Aug 24, 2010
Messages
28,564
Reaction score
279
Points
131
selamat datang ke CG
salah thread ni
 

prince_darken

Active+ Member
Joined
Jan 5, 2010
Messages
2,749
Reaction score
6
Points
25
:)cgrock:)cgrock:)cgrock
salam perkenalan...
selamat datang ke forum cg...
semoga segala info yang ada disini dapat membantu anda...
:)cgrock:)cgrock:)cgrock
 

Syedz

CG Top Poster Club
Joined
Dec 23, 2008
Messages
21,981
Reaction score
108
Points
128
Selamat datang ke forum CG dan salam perkenalan dari saya :)
 

AuraSuccess_88

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 3, 2010
Messages
69,868
Reaction score
185
Points
528
:)cgrock:)cgrockSelamat Datang ke CariGold:)paid:)paid​
 

stop loss

Active+ Member
Joined
Apr 18, 2012
Messages
3,134
Reaction score
1
Points
25
post yang pertama rupanya.. ha ha..
selamat datang ke CG..
 

exofx

Legendary Member
Joined
Aug 20, 2011
Messages
18,750
Reaction score
545
Points
161
Assalamualaikum semua. Dengan rasa hormat saya ucapkan selamat pagi kepada anda semua dan terima kasih diucapkan kepada mereka yang sudi membaca cerita saya ini.

Saya, lelaki berumur dalam lingkungan 20-an dan sekarang ini saya sedang belajar di sebuah universiti tempatan yang agak famous di Malaysia. Hehehe bangga sekejap. :D

Saya seorang yang penuh dengan kekurangan fizikal, menghidapi penyakit cholinergic urticaria, menyebabkan habis kulit saya menjadi tidak sedap dipandang. Huhu. Kepada sesiapa yang tidak tahu penyakit ini, tanya pakcik google. hehe.

Saya menghidapi penyakit ini semenjak saya berumur 14 tahun, dan sehingga sekarang saya masih hidup dengan penyakit tersebut. Hemmm. Tiap2 hari saya terpaksa menghadapi serangan gatal2 dan kulit kemerah-merahan selepas mandi, ketika menyejukkan diri daripada panas dan lain2 lagi.

Saya terima sahaja dugaan yang Allah SWT berikan kepada saya. Mungkin saya sudah terpilih untuk mendapat kekurangan ini. Saya seorang yang sentiasa rasa kurang keyakinan dengan kekurangan fizikal saya. Namun, saya cuba lupakan kekurangan saya dengan memlakukan aktiviti2 lain seperti menyelesaikan masalah matematik, fizik, programming, bermain muzik dan lain2. Dahulu, semasa saya dalam lingkungan belasan tahun, saya selalu diejek oleh rakan2 saya akan kekurangan saya. Ada yang kata "cermin diri dahulu sebelum kahwin" well kahwin tu is not the point, hehe tp senang cite sy diejek la dulu. Tetapi saya redha sahaja.

Bagi saya, kehidupan ini merupakan dugaan. Tekanan emosi selalu melanda diri saya. Namun saya sentiasa bersabar dan sabar dan sabar. Sabar itu pasti ada kemenangan selepasnya. Saya tidak mempunyai ramai kawan perempuan, saya malu segan dengan kekurangan saya. HUHUHU. Tapi x mengapa la, saya tidak kesah sangat.

Saya mempunyai seorang kekasih. Tidak dinafikan, dia sangat cantik, berasal dari Pasir Puteh Kelantan. HEHE. Saya cuba jujur dengan dia akan kekurangan saya. Dan dia mengatakan bahawa dia menerima saya seadanya. Saya ceritakan setiap zarah kekurangan saya. Namun dia berkata, dia tetap tunggu saya. Dia bukan lah gadis yang biasa2, dia sangat sopan dan sejuk hati apabila dilihat. Namun, saya sangat kasihankan dia, kerana mendapat kekasih yang penuh dengan kekurangan fizikal. Hemm.. ada sesiapa mahu beri saya pendapat atau pun nasihat or kaunseling x? hehe



SALAM PERKENALAN DARI SAYA TUAN, SELAMAT BERFORUM
 
Sponsored Post
Top
Log in Register