butang keyboard tercabut

CG Sponsors




eishen

Active+ Member
Joined
Nov 26, 2007
Messages
3,545
Reaction score
82
Points
30
salam sume ..
sje nk tau..sbb xg tnye kt kdai lagi..
blh ke nk bekki butang keyboard laptop acer..da tercabut..huruf tertntu..
klu bekki bpe?
ke mmg ade jual tuk satu2 huruf??
tq...
:)
:)cgrock
 
Last edited:
Sponsored Post

fix90

Active Member
Joined
Mar 19, 2009
Messages
2,167
Reaction score
11
Points
25
xpasti ada jual.. biasanya leh pasang balik.. tapi cabut sparepart..
 

eishen

Active+ Member
Joined
Nov 26, 2007
Messages
3,545
Reaction score
82
Points
30
xpasti ada jual.. biasanya leh pasang balik.. tapi cabut sparepart..
kire agak sshla nk bekki ni??
huhuh
xnk la gne usb punye..ssh lak...
 

azrul282

Active+ Member
Joined
Jun 23, 2008
Messages
3,686
Reaction score
59
Points
30
kalau notebook,acer x jual satu2..kalau satu font/button rosak,tukar satu set keyboard.harga kalau x salah dlm rm250.
kalau desktop,ape susah nak baiki2..satu keyboard pun dlm rm10 je.leh pakai buang gitu.
 

eishen

Active+ Member
Joined
Nov 26, 2007
Messages
3,545
Reaction score
82
Points
30
kalau notebook,acer x jual satu2..kalau satu font/button rosak,tukar satu set keyboard.harga kalau x salah dlm rm250.
kalau desktop,ape susah nak baiki2..satu keyboard pun dlm rm10 je.leh pakai buang gitu.
ops..lpe nk gtau kot..laptp bro..aiyok..myk mahal oo
hahhahah
tq 4 da info
 

spidertech

Active Member
Joined
Jul 8, 2008
Messages
1,459
Reaction score
1
Points
25
aku punye labtop Acer pun button keyboard tercabut.. 3 biji lak tu.. huhhuu
 

zaralove

Super Active Member
Joined
Aug 27, 2009
Messages
7,558
Reaction score
330
Points
81
tak leh claim warranty ker??
 

azrul282

Active+ Member
Joined
Jun 23, 2008
Messages
3,686
Reaction score
59
Points
30
ops..lpe nk gtau kot..laptp bro..aiyok..myk mahal oo
hahhahah
tq 4 da info
kalau mahal,bro beli usb keyboard,yang jenis fleksible.harga pun dalam rm20++,atau leh murah lagi,bergantung atas meterial.





cantik tak?dia di simpan dlm bekas mcm botol.bro ushar2 kedai komputer,banyak jual ni.
 

azrul282

Active+ Member
Joined
Jun 23, 2008
Messages
3,686
Reaction score
59
Points
30
tak leh claim warranty ker??
warranty cover on manufacturing problem.kalau atau kecuaian mmg x cover.lagi satu yang aku nampak,acer model yg baru2 ni,model keyboard yg kaler putih,mudah tercabut,lebih2 lagi spacebar.button tu leh cabut sebenarnya,kalau ade abuk lekat kat dlm sampai tekan pun x leh.cara dia cungkil dari bwh.

cth,huruf M,cungkil dari kaki M tu,pakai jari je,kuku kena panjang sikit.pastu nak pasang,tekan dari atas M tu pulak.pasal banyak kes keyboard button tercabut sbb ade something kat bwh button tu.bila x kuar,kita tekan2 gak,sampai terpantul button tu.

Kes yang kedua adalah,pandai cabut,nak pasang x tau..hehehe..tu yang parah..:))
 

[email protected]

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Nov 12, 2008
Messages
16,651
Reaction score
84
Points
125
butang keyboard dell aku nih kalau tercabut atau anak aku cabut blei masukkan balik. apa kata korang try letak button tu pastu tekan pelan2 kalau x masuk gak tekan kuat2 kalau tak masuk gak blei beli baru
 
Sponsored Post
Top
Log in Register