Brand tinted yang terbaik pilihan anda

CG Sponsors




Ghost_rider10

Active+ Member
Joined
Jan 4, 2011
Messages
3,025
Reaction score
1
Points
25
Salam. Saya nak survey tinted untuk kereta baru saya nanti :). Memang xdak pengalaman dengan brand tinted ni.
So, harap warga cg dapat cadangkan tinted yang berkualiti, tahan lama dan safety.
Saya cadang nak ambik brand v-kool yg tahan hentakan. Tapi xtau la ok ke tak.. Warga cg mungkin ada pandangan berbeza :)cgrock


#Honda bagi free brand ecotint. Ok ke?
 
Last edited:
Sponsored Post

luqalief

Super Active Member
Joined
Feb 8, 2011
Messages
6,277
Reaction score
30
Points
70
Aku gune cool world
Sume brand ade grade bro
Kalo nk yg tahan, kuality n safety kene amk yg grade tinggi la
Depend kat ketebalan, keupayaan memantulkan uv, n cam2 kreteria
Kalo safety amk yg pakej tahan pecah
Tp mau rm2k keatas le
Kalo nek kete prestige boleh la consider
 

samad

Fun Poster
Joined
Dec 26, 2005
Messages
912
Reaction score
105
Points
23
ecotint - ray barrier

Performance Prosperties Order Code VLT VLR UVR
(UV A + UV B) IRR TSER
Ray Barrier RB-SC 58 9 99 97 64

Warranty 10 tahun. organic based film..jangan beli yang metal based..nanti lama dia karat
 

ihw666

Super Active Member
Joined
Mar 27, 2010
Messages
6,063
Reaction score
23
Points
70
tint garage cheras.
7 taun waranti
5 mil. semua cermin.
RM300 je. sejuk lagi.
 

Ghost_rider10

Active+ Member
Joined
Jan 4, 2011
Messages
3,025
Reaction score
1
Points
25
Wahh banyak juga ye brand tinted ni.. Seelok-eloknya ambik berapa tebal ye?
 

Ghost_rider10

Active+ Member
Joined
Jan 4, 2011
Messages
3,025
Reaction score
1
Points
25
Aku gune cool world
Sume brand ade grade bro
Kalo nk yg tahan, kuality n safety kene amk yg grade tinggi la
Depend kat ketebalan, keupayaan memantulkan uv, n cam2 kreteria
Kalo safety amk yg pakej tahan pecah
Tp mau rm2k keatas le
Kalo nek kete prestige boleh la consider
Bajet under 3k.. brand apa sesuai erk.. :-?
 

Ghost_rider10

Active+ Member
Joined
Jan 4, 2011
Messages
3,025
Reaction score
1
Points
25
tint garage cheras.
7 taun waranti
5 mil. semua cermin.
RM300 je. sejuk lagi.
Tula, kadang-kadang yang murah pun ok je.. yang mahal tu sebab brand dia je.. :)) cuma takut beli yg murah kena yg tak berkualiti pula.. baik beli mahal terus.. :)paid
 

ocean gurl80

Super Active Member
Joined
Jan 17, 2010
Messages
7,697
Reaction score
9
Points
65
kete aku guna ray tech punya...warranty 7 thn..cantik n kemas nuatan kedai ni,..

rm400 kalau tk silap

aku tk guna safety film sebabrisau if jadi apa apa dalam kete,,then susah nk pecahkan cermin tingkap tu ..ni pandangan aku la,,maybe pandangan member cg lain tk sama :)
 

zabidin2

Active Member
Joined
Jul 4, 2011
Messages
1,471
Reaction score
100
Points
33
Pakai Ray Tech pon ok. Kalo budget macam tuan, saya ambik v-kool.
 

Ghost_rider10

Active+ Member
Joined
Jan 4, 2011
Messages
3,025
Reaction score
1
Points
25
Sape tau senarai harga untuk brand v-kool.. saya tgk website dia tak letak harga plk..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register