biro bantuan guaman

CG Sponsors




Fayafa

Active Member
Joined
May 21, 2017
Messages
1,019
Reaction score
185
Points
33
polis... saman kereta. saman laju... aku mintak tengok gambar muka aku. polis cakap tak payah. saman tu sah. kena selesaikan dekat mahkamah. kalau betul rasa ye... kena bayar rm 10,000 kot. aku dah bayar saman tu sbb ada diskaun tu. malas nak pikir nak pikir bayar je lah.........
ooo...saman trafik..bawak laju rupanya..saman sampai RM10,000? ni saman 1 keping ka atau byk keping&siap ada tunggakan?RM 10,000 pya saman ni standet menteri2 ja ni..kalu pi court, leh ja mintak pada court utk P.O bagi bundle document, tgk saman AES ka, speedtrap tembak blkg ka..lani kalu speedtrap depa tembak blkg ja..xdak tembak depan..

antara bayar saman terus pada polis atau mahkamah, saya rasa pi mahkamah lagi baik sebab kita buleh kemuka rayuan untuk mohon kurangkan denda..kalu pi balai,nak kena jumpa ocpd la, mntk sign la bagai..kalu court, mtk kurang denda trui dari majistret..asai saja kita tau kesalahan kita tu minimum denda byk mana i.e xpakai seat belt, langgaq lampu merah denda bermula RM 300..jadi kita xbuleh nk expect denda majistret bg bawah dari RM 300..mungkin dia bagi RM 350,RM400

dan lagi satu, biro bantuan guaman xkan amik kes mcm ni..dengan melihatkan kesalahan yang sama dengan jumlah yang banyak, boleh dikategorikan OKS (orang kena saman) ini adalah pesalah tegar:cool:
 
Last edited:
Sponsored Post
Sponsored Post
Top
Log in Register