BTC USD 81,573.7 Gold USD 4,023.40
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Bersih 2.0 (ALL UPDATES)

agak2 ko kan,mesti majlis peguam negara xtau mcmana nk usulkan usul dalam parlimen kan?
tu yg dorg buat bersih tu.
mcmana la agaknya org yg xtau perjalanan undang2 blh jd peguam...
Nak tambah sikit lg , itu berkenaan perjalanan prosedur undang2.
Apa kes sampai nak derhaka perkenan YDPA, paham undang2 ker?
 
aku rasa ko tgh stim kot td.haha

haha..takpe la yg tak jelas kena cakap tak jelas..daripada dok sebar benda yang tak jelas..

biar orang kata kita bowdo jangan kena lempang ngan mungkar nakir sebab bowdo sebar benda yang tak betul.. :))
 
KUALA LUMPUR 10 Mei – Dewan Rakyat hari ini menolak usul pembangkang untuk membawa dua penyokong kerajaan ke Jawatankuasa Hak dan Kebebasan berhubung kenyataan: ‘‘Batu Gajah tiap-tiap bulan pun bocor juga.”

Yang Dipertua Dewan Rakyat, Tan Sri Ramli Ngah Talib berkata, keputusan untuk menolak usul tersebut dibuat berdasarkan Peraturan Mesyuarat 26 (1P) yang mengkehendaki usul dibuat semasa kejadian itu berlaku.

‘‘Maka saya terpaksa menolak usul ini... saya terikat dengan arahan ini,” kata beliau ketika sesi perbahasan sebelah petang bermula.


Usul Pembangkang Mahu PM Jelaskan Wang Ihsan DiTolak
KUALA LUMPUR 31 Mac. – Usul Salahuddin Ayub (PAS-Kubang Kerian) di Dewan Rakyat pada Selasa lepas yang meminta Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak memberi penjelasan berhubung jawapan beliau mengenai isu wang ihsan yang didakwa “menyeleweng”, ditolak.

Timbalan Speaker Datuk Dr Wan Junaidi Tuanku Jaafar berkata usul itu ditolak kerana Perdana Menteri jelas tidak menyeleweng dan hanya mengisytiharkan pendirian kerajaan berdasarkan Perlembagaan Persekutuan, Akta Pembangunan Petroleum 1974 dan surat perjanjian 13 negeri Malaysia



27.11.08
Usul Ketua Pembangkang ditolak :
Pagi tadi Speaker Dewan rakyat menolak usul dari Ketua Pembangkang mengenai pengaliran keluar FDI.Alasan yang digunapakai ialah ianya tidak perlu disegerakan.Seakan menjadi budaya Speaker pada sessi kali ini menolak usul yang dibawa dengan alasan tidak perlu disegerakan.


Bila proses undang2 terhalang, demonstrasi aman la pilihan yg ada...
 
dah mampus seorang kan? padan muka korang.. mwahahaha! lagi tak serik2? melayu mmg susah nak dengar nasihat.. lalalala~ :eek:

jangan last2 bila ko cek kena sedara mara ngko or org yang ko sayang dah la bro..
 
Back
Top
Log in Register