To Sell Benih padi huma atau padi bukit

CG Sponsors




nurazar

Fun Poster
Joined
Mar 10, 2007
Messages
831
Reaction score
6
Points
15
Beras padi huma ni sedap...sy pernah makan beras padi huma masa dok di Lenggong, hulu perak dulu.... TT dapat benih dari pos khemar... TT ni org mana eh...sy selalu masuk pos khemar...air banun...trail scram dan memancing kelah kat area sana ...
 
Sponsored Post

Hinata Abadi

Fun Poster
Joined
Jun 16, 2014
Messages
611
Reaction score
53
Points
20
Saya rasa susah gak kalau beli dan tanam tanpa ilmu..

Apa kata TT share knowledge pasal jaga, or baja/ berapa lama(basic q n a)

ni soalan saya :)

1.letak baja apa ni bos?
2.Nak hasilkan 10kg perlu besar mana/ berapa pot pasu?
baja basic mcm yg dipraktikkan oleh penanam padi huma di hutan2 dan kampung hanya tanah yang dibakar semak samun, itu jadi baja..

nak hasilkan 10kg kena test dulu sbb saya pun tanam sikit2 saja sekitar rumah..
 

ebumah

Active+ Member
Joined
Jun 18, 2010
Messages
2,820
Reaction score
16
Points
30
:)cgrockada lagi ye padi huma ni, ingat masa kecik2 je org duk tanam atas bukit.... sekarang, padi sawah pun dah berbuah sawit. huhu
 

Hinata Abadi

Fun Poster
Joined
Jun 16, 2014
Messages
611
Reaction score
53
Points
20
jom kita tanam padi huma dan hasilkan beras sendiri.. bukan senang nk dapatkan benih padi yang ditanam tanpa air dengan harga yang murah...

wassup saya, PM saya... STOK TERHAD


ni saya tanam di tepi rumah / benih memang elok


Benih padi huma atau padi bukit.


Benih untuk dijual, boleh ditanam sebagai makanan, hobi, landscap dan macam2.

Boleh ditanam didalam pasu sekitar rumah.

1- boleh ajar anak2 menanam padi
2- Menghadirkan burung ke rumah - sedekah
3- Prepare jika berlaku musibah, tidak putus bekalan makanan
penting
4- Simpanlah sebungkus.. :D:D

Harga cuma RM30/- termasuk pos

Dalam sebungkus boleh cover hingga 1000 lubang

satu lubang 3 biji benih

boleh email [email protected]

atau wassup 0197368370

terima kasih.. :)cgrock
up up up............................:D
 

naimw

Active+ Member
Joined
May 18, 2017
Messages
2,768
Reaction score
193
Points
33
Masih ada lagi ke tuan tanah padi huma dalam pasu ni.....
 
Sponsored Post
Top
Log in Register