BTC USD 23,976.7 Gold USD 1,787.62
Time now: Jun 1, 12:00 AM

To Sell Beli & Jual Saham menggunakan App IOS dan android - E-BOOK SAHAM Beginner

chel_fi82

Active+ Member
Messages
4,743
Joined
Nov 25, 2009
Messages
4,743
Reaction score
103
Points
43

"Cara Memulakan Perniagaan Saham
yang Menguntungkan Hanya Menggunakan App (IOS atau Android) & !"




Pelajari kaedah mudah untuk membuka account pertama saham anda dan mula beli saham hanya dengan serendah RM 30 untuk 100 unit saham.Tidak Perlu anda kaya untuk beli saham.


Ramai Orang melayu ditakutkan bahawa untuk bermula dalam saham perlu beribu ringgit itu semua menyebabkan ramai orang melayu tidak berminat.
Untuk Bermula dalam saham anda tidak perlu beratus rinngit.


Lebih banyak anda mencuba dalam perniagaan, lebih hampir anda kepada kejayaan. Ini adalah kerana dalam perniagaan dan kejayaan, segalanya adalah mengikut kebarangkalian (probability).

Frasa George Soros

"Keputusan pelaburan yang betul atau salah tidak memainkan peranan yang penting,yang penting ialah berapa besar jumlah untung anda ketika betul dan berapa keciljumlah rugi anda ketika salah".

"Bubbles pasaran saham tidak terbentuk dari udara tetapi terbentuk dari dasar yang nyatadalam realiti yang diputarbelitkan oleh salah faham masyarakat".





Contoh LIVE Trade Guna Ipad



E-BOOK SAHAM APP akan membantu anda dengan menunjukkan cara-cara mudah anda bermula dalam perniagaan saham dengan hanya menggunakan Anda akan didedahkan...

KANDUNGAN

Pengenalan
Bahagian 1 Panduan membuka account CDS anda dan kos perlu dibayar bila Beli/Jual Saham bagi setiap jenis account CDS.
Bahagian 2 Panduan Activekan account CDS anda.
Bahagian 3 Panduan Activekan App Anda.
Bahagian 4 Transfer duit ke account (trading) dari account simpanan.
Bahagian 5 Panduan untuk analisis kaunter saham sebelum membuat pembelian.
Bahagian 6 Panduan untuk Beli/Jual Saham guna m2ustock app
Bahagian 7 Cara Keluarkan duit saham anda.

Bonus :

Cara Beli saham IPO.

Ada support group melalui whatsapps (Full Group 1) 100 orang
Ada support group melalui whatsapps (Full Group 2) 100 orang
Ada support group melalui whatsapps (Full Group 3) 100 orang
Ada support group melalui whatsapps (Full Group 4) 100 orang
Ada support group melalui whatsapps (Full Group 5) 100 orang
Ada support group melalui whatsapps (Full Group 6) 100 orang
Ada support group melalui whatsapps (Full Group 7) 250 orang




Dapatkan e-book saham app pada harga RM28. Ya, ini bermakna, anda bermula dengan dunia saham dengan modal yang kecil sahaja.


Sebarang pertanyaan boleh PM ke Inbox atau SMS or Viber ke 0192793630 untuk cara pembayaran.

http://ebookterbaik.weebly.com

Testimoni

e-book tt ni sesuai pada saya yang novis tentang saham ni. penerangan yang mudah paham.

ada group support melalui whatsapp.

umyd08.jpg


baru ja beli ebook td. alhamudulillah. tutorial lengkap. jelas dan mudah faham. sesuai utk sy nak rujuk. tq tn salehul yusof

Bagi aku untuk rm28 untuk ilmu ni, agak berbaloi, dan soalan aku semua TT jawab dengan baik dan penuh sopan :)paid

EK9PIZ.jpg


ebook yang simple dan mudah difahami. sangat sesuai untuk newbie macam saya yang zero baru nak bermula belajar. thanks TT :)

betul tu saya akui. dulu pun saya ada juga join seminar saham tapi advance terus..basic takde, so terus terkejut tak dapat nak follow saya tinggal niat untuk melabur saham. sekarang nak start balik dari A. dengan adanya bantuan group dari tuan saya harap dapat berjaya dalam saham ni :)



tq tt.e-book yang sangat mudah di fahami bagi aku yang zero dalam saham ni.

terima kasih tt @ mr salehul atas ebook ni..
membantu saya utk memulakan trade saham..
dan paling penting, ada support group whatsapp yg saling membantu dan berkongsi info..
terbaik!!!

buku tt ni senang difahami dan mudah nak baca
sesuai untuk org mcm aku ni..
zero knowledge bab saham
nak main saham tapi x reti
selepas baca buku barulah ada basic
dalam group tt guide dan penerangan
soklan2 nubies tt jawab dengan sopan santun

overall, ebook tt menggunakan bahasa mudah difahami..

senang utk newbie & flow juga mudah diikuti. :)

jugak'after sales service' yg mantop. tips2 dan panduan dlm group WA.

mantap!! :D:D:D:D

Terima kasih TT. Ebook yang lengkap dan padat! Disarakankan untuk newbie yang baru belajar nak jual beli saham. Thumb up! :) -aizat-

thank u tt..ebook memang simple,senang nak paham untuk nubi macam saya..whatsapp grup memang membantu sbb ramai otai dalam tu -herman-

Terima kasih Boss....susunan ayat senang nak paham....bagus utk newbie macam saya..........

serius...x rugi beli...byk ilmu dapat

low risk high return .. Kwn suka .. Tq TT .

Saya dah beli ebook TT, Kesimpulan yg didapati:

1. Kandungan Ebook yg senang difahami (Dalam BM)
2. Perkhidmatan selepas jualan disediakan ( maklumat2 mengenai pasaran saham) melalui group wasap (ahli yg terdiri dari newbies hinggalah yg master dalam saham).
3. Pasaran saham yang rendah amat bersesuaian utk melabur pada waktu ini.

Terima kasih diucapkan kpd TT yang berkongsi ilmu dan pengalaman.




Thanks TT, ilmu yg bermanfaat..harga pn berbaloi2...
sekarang tengah tuai hasil..

bagus semakin ramai anak melayu yang terlibat dengan saham sekarang ni. satu usaha murni yang patut diberi pujian kepada TT kerana dengan ebook TT ni saya dah mula berani berkecimpung dalam dunia pelaburan saham :)

Ebook yang sangat bagus. Tak kekok nk tanya soklan simple. Plus group support yg osem..Dekat office susah nk jual beli saham sebab komputer office block. Tapi since ada apps nie senang je buat through phone. Bump utk TT.:)cgrock:)cgrock:)cgrock

Review ebook tt.
Berbaloi utk dibaca dan dipraktikkan. Isi yang ringkas, jelas dan real.
Alhamdulillah, peroleh untung hasil ilmu dr tt..
Rugi ada untung pun ada..sebab kita trade saham bukan main saham.

Tt sgt bgus dan aktif dlm menjwb segala soalan dlm wasap group..
Jadi yang baru nk berjinak dgn saham,nak beljar try n error..tak rugi dptkan ebook ni..
Sama sama belajar dr yg dah berpengalamn mcm tt.

MEMANG TERBIAIK!!

Kerana ebook tt ni aku dh berjaya menjebakan diri dalam saham setelah sekian lama teringin nak join. Setelah beli ebook ni impian tu tercapai!

Pernah hadir kelas beginner kursus saham yg terkenal tu dgn RM50 tapi masih x brani nak trade lagi. Dgn RM50 dapat la sikit aje ilmu tapi x ke mana.

Tapi modal RM28 skrg dh ada jana sikit keuntungan. Servis tt slps jualan sgt bagus! Kdgkala soalan dh ditanya berulang kali pun, tt tetap menjawab dgn sabar. inilah seorang "GURU" yang sentiasa rasa brtgungjwb mendidik pelajarnya (contoh: x mcm dlm grup2 fb yg suh baca dulu pinpost la, x kan jwb soalan2 bodh & berulang la... ) sbb org yg x faham bile dia tanya dpt jawapan dia akan ingat. kdgkala baca2 gitu aje bukan faham sgt pun mcm kita baca buku teks kat sekolah, bukan bole masuk n faham semua pun... (gitu la nak terangkn terpanjang plak hehe)

Kipidap tt, jgn putus asa mengajar org2 dan sentiasa sabar menjawab soalan & karenah anak2 didik tt dlm grup saham!

Dah beli ebook tt ni rupanya senang aje (cuma nk g daftar akaun tu aje ler banyak skit kerjanya nk kena tunggu)

Sesape nak g kelas beginner yg mula2 bayar murah, lepas tu nk lebih kena bayar beribu, baik beli dulu buku tt ni. Sesape belum beli, belilah mmg saya puashati!



dah beli dengan tt tadi.... dah baca dan kaji.... esok pagi sesudah subuh, ambo nak gi buka acc cds... hehehe...

tq tt,e-book tuan senang dan mudah difahami....

Sapa yg belum beli.. Beli lah..
Bukan senang nk kongsi ilmu seperti ini.. Siap ada support whatapp lagi.
Sentiasa update isu2 pasaran saham..

Apa pun tq tt.. Sekarang tengah aktifkan cash direct..

ebook yg sgt baik... amat sesuai utk newbie yg tk tau ape psal saham..
cara jual beli.. cara nak create acc...
dan yg paling special... tt akan mmbantu anda smpai anda faham..
support dari wasap amat membantu...
lagi2 org mcm den ni haa.. zero lansung psal saham...

terbaik tt...
#jasamukukenangjua...
:)cgrock:)cgrock:)cgrock


antara coretan dr dlm group whatapp yg majority member cg



Alhamdulilah Bukti profit 3 k dari member CG dalam masa 1 minggu.


alhamdulilah newbiz trader wanita pun 3 hari untung RM 1500.

Testimoni terbaru


Terbaru testimoni dari salah seorang trader CG profit rm 1200



testimoni terbaru..




Testimoni
......,,,

testimoni dr groups ptg ni..



Testimoni utk hari ni..11/11/2015



Testimoni...12/11/2015



Testimoni 01/12/2015



Share profit dari group hari ni 08/12/2015



Bukti profit member cg dlm e-book saham hari 17/12/2015

Kaunter top glove rm 850 & Nice rm 500





Lagi member cg profit sebanyak rm 1250 18/12/2015



Bukti profit utk hari ni 22.12.2015

Profit 26 % dr member cg



Bukti profit dari pembeli e-book saham hari ni beli pagi lepas jual bslik sbl tgh hari...kaunter UEM profit RM 98 berminat dapatkan E-BOOK SAHAM telegram atau whatapp ke 019-2793630



Bukti profit dari pembeli e-book saham hari ni 18.02.2016 kaunter Supermx profit RM 2965 berminat dapatkan E-BOOK SAHAM telegram atau whatapp ke 019-2793630



Bukti profit dari pembeli e-book saham hari ni 18.02.2016 kaunter Dsonic profit RM 120 berminat dapatkan E-BOOK SAHAM telegram atau whatapp ke 019-2793630




Bukti profit dari pembeli e-book saham hari ni 18.02.2016 kaunter AAX profit RM 40 berminat dapatkan E-BOOK SAHAM telegram atau whatapp ke 019-2793630




Bukti profit dari pembeli e-book saham hari ni 19.02.2016 kaunter UEM profit RM 160 berminat dapatkan E-BOOK SAHAM telegram atau whatapp ke 019-2793630




Bukti profit dari pembeli e-book saham hari ni 19.02.2016 kaunter Efficen profit RM 225 berminat dapatkan E-BOOK SAHAM telegram atau whatapp ke 019-2793630




Bukti profit dari pembeli e-book saham hari ni 2.3.2016 kaunter UEMS-C20 profit RM 500 berminat dapatkan E-BOOK SAHAM telegram atau whatapp ke 019-2793630




Bukti profit dari pembeli e-book saham hari ni 2.3.2016 kaunter FARMBES profit RM 110 @ 11% berminat dapatkan E-BOOK SAHAM telegram atau whatapp ke 019-2793630





Bukti profit dari pembeli e-book saham hari ni 12.4.2016 kaunter AAX profit RM 960 @ 12% berminat dapatkan E-BOOK SAHAM telegram atau whatapp ke 019-2793630

 
Last edited:
Sponsored Post

chel_fi82

Active+ Member
Messages
4,743
Joined
Nov 25, 2009
Messages
4,743
Reaction score
103
Points
43
Companies in the news (28/7/15):

🔸AirAsia Bhd has signed a collaboration agreement with maintenance, repair and overhaul (MRO) services provider Destini Bhd ( Financial Dashboard), under the budget airline's proposed outsourcing of its aviation services to Destini.

🔸Milux Corp Bhd ( Financial Dashboard) saw changes in its shareholdings today after businessman Yee Ying Sung disposed of 2.76% equity interest and ceased to be a substantial shareholder in the company.

🔸DPS Resources Bhd has appointed Edward Sow Yuen Seng as its managing director (MD) to replace his father Datuk Seri Dr Sow Chin Chuan who will take on the position of executive chairman.

🔸Particleboard maker Mieco Chipboard Bhd ( Financial Dashboard)'s single largest shareholder Purnama Kuantum Sdn Bhd (Purnama Kuantum) has ceased to be a substantial shareholder in the company on termination of Conditional Letter of Agreement dated Jan 21 this year.

🔸Y&G Corp Bhd ( Financial Dashboard) intends to develop a mixed development on a 16.79-ha piece of commercial leasehold land located off Jalan Bandar Tasik Puteri in Rawang, Selangor, and is acquiring Maha Harapan Sdn Bhd (MHSB) for RM4.68 million to get its hand on the said tract.

🔸UEM Edgenta Bhd has tied up with Resource Data Management Ltd's (RDM UK) unit Resource Data Management Asia Sdn Bhd (RDM Asia) to form a joint venture (JV) company to offer energy management services, together with remote monitoring and control solutions.

🔸Property developer Melati Ehsan Holdings Bhd ( Financial Dashboard)'s net profit for the third financial quarter ended May 31, 2015 (3QFY15) fell 87.6% to RM827,000 or 0.69 sen per share from RM6.64 million or 5.55 sen per share a year ago, due to lower operating profit from all segments of the group.

🔸Ikhmas Jaya Group Bhd, which made its trading debut on the Main Market of Bursa Malaysia today, is the most traded stock as well as one of the top gainers across the bourse today.

🔸London Biscuits Bhd ( Financial Dashboard) said it is not considering a merger and acquisition (M&A) with its subsidiary, Khee San Bhd ( Financial Dashboard).

🔸It was responding to a news report that
Information communications and technology (ICT) lifestyle retailer 1 Utopia Bhd ( Financial Dashboard) has been slapped with an unusual market activity (UMA) query by Bursa Securities today on the sharp rise in volume of its shares recently.

Source: the edge market
 

chel_fi82

Active+ Member
Messages
4,743
Joined
Nov 25, 2009
Messages
4,743
Reaction score
103
Points
43
bagi yang berminat dengan dunia saham boleh PM.
 
Last edited:

chel_fi82

Active+ Member
Messages
4,743
Joined
Nov 25, 2009
Messages
4,743
Reaction score
103
Points
43
bursa saham juga turut terkesan dengan keadaan politik yang tak menentu tp bagus sbb banyak saham jatuh
 
Last edited:

chel_fi82

Active+ Member
Messages
4,743
Joined
Nov 25, 2009
Messages
4,743
Reaction score
103
Points
43
Companies in the news (29/7/15):

��Loss-making AirAsia X Bhd, which will fly four times a week from Kuala Lumpur to Sapporo, Japan, starting Oct 1, 2015, is banking on new routes to help it improve its revenue and turn itself around in the second half of this year, said its acting chief executive officer Benyamin Ismail.

��Automotive stocks such as Cycle & Carriage Bintang Bhd ( Financial Dashboard) and Berjaya Auto Bhd (BAuto) may come into focus tomorrow, after the Malaysia Automotive Association (MAA) trimmed this year's total industry volume (TIV) to 670,000 units from 680,000 units earlier amid a challenging economic outlook.

��Alam Maritim Resources Bhd ( Financial Dashboard)'s unit Alam Maritim (M) Sdn Bhd has bagged a RM6 million contract to provide splash zone structural repair and maintenance to Petronas Carigali Sdn Bhd.

��Malaysia Marine and Heavy Engineering Holdings Bhd (MHB) saw its net profit for the second financial quarter ended June 30, 2015 (2QFY15) fall 55% to RM18.03 million from RM39.73 million a year ago, on lower income from its O&G structure construction unit.

��Property developer Talam Transform Bhd ( Financial Dashboard) is targeting new launches in the financial year ending Jan 31, 2017 (FY17).

��Fajarbaru Builder Group ( Financial Dashboard) expects a double-digit growth in its earnings and revenue starting from the financial year ending June 30, 2017 (FY17), driven by upcoming property launches and strong unbilled order book from its construction segment.

��IGB Real Estate Investment Trust (IGB REIT), the manager of Mid Valley Megamall and The Gardens Mall in Kuala Lumpur, announced that its distributable income rose 11.7% to RM75.45 million in the second quarter ended June 30, 2015 (2QFY15) from RM67.54 million a year ago.

��Jiankun International Bhd ( Financial Dashboard) plans a 377-unit serviced apartment with an estimated GDV of RM180 million on a piece of freehold land measuring approximately 0.81ha in Daerah Petaling, Selangor.

��Only World Group Holdings Bhd (OWG) is acquiring a 60% stake in Escaperoom Holdings Sdn Bhd (EHSB) for RM5.4 million as part of its expansion strategy and long-term objectives of becoming a market leader in the leisure and hospitality industry.

�� Perusahaan Sadur Timah Malaysia Bhd ( Financial Dashboard)'s (Perstima) net profit for the first quarter ended June 30, 2015 (1QFY16) rise 62.8% to RM9.31 million or 9.38 sen per share from RM5.72 million or 5.76 sen per share a year ago, on higher profit margin coupled with higher sales volume.

��Caring Pharmacy Group Bhd ( Financial Dashboard)'s net profit more than doubled to RM2.63 million or 2 sen per share for its fourth financial quarter ended May 31, 2015 (4QFY15) from RM1.28 million or 0.59 sen per share a year earlier.

��Education service provider SEG International Bhd (SEGi) saw its net profit for the second quarter ended June 30, 2015 (2QFY15) grow 18.1% to RM7.96 million or 1.16 sen per share from RM6.74 or 1.05 sen per share a year ago, due to better product mix and demand for higher-end programmes.

��Property developer EcoFirst Consolidated Bhd ( Financial Dashboard) has return to profitability in its fourth financial quarter ended May 31, 2015 (4QFY15), with a net profit of RM4.68 million or 0.64 sen per share underpinned by higher income from its retail malls and its condominium development in Ipoh, Perak known as "Upper East @ Tiger Lane".

Source: the edge market
 

chel_fi82

Active+ Member
Messages
4,743
Joined
Nov 25, 2009
Messages
4,743
Reaction score
103
Points
43
terima kasih tuan, macam menarik. nanti saya tengok dulu

tak rugi kita bermula dalam saham ni kerana tak ramai orang kita yang terlibat kerana takut...

ramai yang ingat saham ni bagi orang yg byk duit shj boleh bermula...
 

CH4

Legendary Member
gem
Messages
18,531
Joined
Nov 9, 2010
Messages
18,531
Reaction score
461
Points
136
tt da main saham blm.. byk untung? ada bukti
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register