BTC USD 62,505.8 Gold USD 1,766.15
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Bagaimana optimize performance windows 7 pada 1gb ram netbook?

Kiasu

Fun Poster
Joined
Aug 26, 2012
Messages
110
Reaction score
12
Points
15
Ada sesiapa boleh kongsi cara? Da buat paling slim tapi ram selalu penuh. ~900mb almost ke swap

Boleh kongsi tips tweaks?
 
Sponsored Post

tebbaloi

Legendary Member
Joined
Mar 4, 2009
Messages
13,457
Reaction score
444
Points
131
aku nyer 1gb jgk.. guna je ccleaner :) fail pulak jgn berselerak. folder2 muvi, foto, kena satu tempat..
 

Kiasu

Fun Poster
Joined
Aug 26, 2012
Messages
110
Reaction score
12
Points
15
aku call asus dia suggest upgrade plak...2gb geram btol dgn designer dia
 

faisal_moukei

Active+ Member
Joined
May 17, 2010
Messages
3,928
Reaction score
50
Points
30
Salaam,...

Pada CCleaner ada satu ciri utk mansuhkan Program yg di'load' ketika 'startup'..
Boleh pilih samada 'Disable' atau 'Delete'..
Jalan selamat adalah dgn memilih 'Disable' saja...
Cer try dulu yg tu..

Tp cara ni nak bantu banyak memang tak boleh la..
Selagi boleh sabar, maka bersabar je la..
Tak boleh sabar, upgrade..! (kalau cukup duit) :p

yg mencari ilmu
faisal_moukei
 

skYnEt-gEnIUs

Banned
Joined
Aug 19, 2010
Messages
23,970
Reaction score
501
Points
161
kalo x silap boleh jadikan pendrive sbg ram..
lupe lak caranye,cerr google tgk........
 

Zunan

Active Member
Joined
Jan 15, 2011
Messages
2,079
Reaction score
45
Points
30
optimize mmg slow ... x kira la pakai windows starter ke .. kena upgrade ke 2G gak baru ok ... atau jgn install software2 yg berat .. cth install microsoft office amik yg guna je .. pastuh masuk msconfig disable kan bende2 yg load masa startup..
 

balang

Super Active Member
Joined
Aug 28, 2009
Messages
7,492
Reaction score
104
Points
83
den pun experience benda ni..kalau pasang movie HD(1080p) memang suara tak synchronize dengan video..pasang 720p ok pulak..
 

Kiasu

Fun Poster
Joined
Aug 26, 2012
Messages
110
Reaction score
12
Points
15
Da call vendor dia suruh upgrade cekik darah... Tapi boleh tahan 10-12 jam tu yg bagus cume xtau kenapa atom ada 4 cpu

Alek kang I screen shots
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register