BTC USD 49,157.5 Gold USD 1,783.44
Time now: Jun 1, 12:00 AM

bagaimana nak hide description pada post kat blog..

haudli

CG Top Poster Club
Messages
47,314
Paid Membership
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,314
Reaction score
442
Points
136
tolong kepada sesape yg berkenaan coz nak tau cara hide detail sesuatu product yg ada dlm blog kita??
 
Sponsored Post

CikSukan

Blogger Moderator
Messages
9,946
Joined
Aug 19, 2006
Messages
9,946
Reaction score
580
Points
111
tolong kepada sesape yg berkenaan coz nak tau cara hide detail sesuatu product yg ada dlm blog kita??

hide description ada beberapa maksud adakah

1. hide dari search engine?
2. hide dari view reader anda?

Soalan tambahan - guna platform apa?
- blogger or wordpress
 

haudli

CG Top Poster Club
Messages
47,314
Paid Membership
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,314
Reaction score
442
Points
136
contohnye,ada product didalam post kita then kita nak hide kan product detail supaya x nampak menyemak.,.pastu nak wat kolum kecik yg bertulis detail,bila kita clik terus klua detail tu..
 

haudli

CG Top Poster Club
Messages
47,314
Paid Membership
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,314
Reaction score
442
Points
136
hide description ada beberapa maksud adakah

1. hide dari search engine?
2. hide dari view reader anda?

Soalan tambahan - guna platform apa?
- blogger or wordpress

bukan hide camtu,tapi hide kan pasal product explaination..
guna blogspot
 

CikSukan

Blogger Moderator
Messages
9,946
Joined
Aug 19, 2006
Messages
9,946
Reaction score
580
Points
111
Last edited:

haudli

CG Top Poster Club
Messages
47,314
Paid Membership
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,314
Reaction score
442
Points
136

CikSukan

Blogger Moderator
Messages
9,946
Joined
Aug 19, 2006
Messages
9,946
Reaction score
580
Points
111
adakah word press lagi better utk wat blog??

dan camne nak gune feature read more tu kat blogspot...??

Wordpress of course lah, The best CMS in the world tapi upload blog software wordpress.org kat kitanya hosting sendiri (hosting berbayar) kalau guna blog kat wordpress.com - takda feature tu, very limited.

OK blogspot, nak serius meniaga, jual barang, I tak berapa rekomen sebab intergriti tu kurang, since blog tu control under google. Kalau google nak tutup blog awak anytime jer.


OK blogspot read more belajar sini - http://www.carigold.com/portal/forums/search.php?searchid=3807957
 

haudli

CG Top Poster Club
Messages
47,314
Paid Membership
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,314
Reaction score
442
Points
136
Wordpress of course lah, The best CMS in the world tapi upload blog software wordpress.org kat kitanya hosting sendiri (hosting berbayar) kalau guna blog kat wordpress.com - takda feature tu, very limited.

OK blogspot, nak serius meniaga, jual barang, I tak berapa rekomen sebab intergriti tu kurang, since blog tu control under google. Kalau google nak tutup blog awak anytime jer.


OK blogspot read more belajar sini - http://www.carigold.com/portal/forums/search.php?searchid=3807957

kalau camtu, berapa saya perlu stndby utk ada blog sendiri?

kene bayar utk domain,server n hosting ke???
 

CikSukan

Blogger Moderator
Messages
9,946
Joined
Aug 19, 2006
Messages
9,946
Reaction score
580
Points
111
kalau camtu, berapa saya perlu stndby utk ada blog sendiri?

kene bayar utk domain,server n hosting ke???

yer, kena beli dan modal lah contoh -

1. Beli domain www.haudli.com = $10.69/setahun
2. Beli hosting untuk www.haudli.com = $79.00 /setahun
3. Software blog wordpress = Free of Charge
4. Theme shopping cart = Free of charge
5. Upload install dan setting = Free of charge
6. Content blog tu = Sendiri kasi isi lah..
7. Market blog bagi Top ten = FOC learn SEO kat CG
8. Teknikal makeup blog dan bantuan = FOC learn kat CG

TOTAL = $ 89.69 = RM304.95 :D
 

haudli

CG Top Poster Club
Messages
47,314
Paid Membership
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,314
Reaction score
442
Points
136
yer, kena beli dan modal lah contoh -

1. Beli domain www.haudli.com = $10.69/setahun
2. Beli hosting untuk www.haudli.com = $79.00 /setahun
3. Software blog wordpress = Free of Charge
4. Theme shopping cart = Free of charge
5. Upload install dan setting = Free of charge
6. Content blog tu = Sendiri kasi isi lah..
7. Market blog bagi Top ten = FOC learn SEO kat CG
8. Teknikal makeup blog dan bantuan = FOC learn kat CG

TOTAL = $ 89.69 = RM304.95 :D

kenape kene guna software blog dr wordpress??

maknanye,kalau kita nak gune software berbayar pun bole la ye..ape kelebihan gune software berbayar??
 
Last edited:
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register