BTC USD 63,263.0 Gold USD 1,747.23
Time now: Jun 1, 12:00 AM

ASAL USUL PUSAT MANUSIA

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
294,083
Reaction score
12,469
Points
2,376
ASAL USUL PUSAT MANUSIA

Setelah 'Azazil menceritakan perihal keadaan jasad Adam kpd para Malaikat, dia pun beredar dr tempat itu. Sambil beredar dgn sengaja dia terus meludah jasad Adam di mana air liurnya telah terkena tepat di bahagian tengah perut jasad tersebut.

Apabila perkara ini terjadi, Allah Taala telah berfirman kpd Malaikat Jibril: "Wahai Jibril, pergilah engkau ke jasad Adam kerana sesungguhnya 'Azazil telah meludahi ciptaan-Ku yg suci. Racun iri, sombong dan serakahnya telah memasuki jasad Adam dan mengotorinya. Pergilah dan ambillah racun itu".

Setelah mendpt perintah, Malaikat Jibril dgn pantas berada di tempat itu lalu dgn menggunakan kedua jarinya, Malaikat Jibril pun mencungkil tanab itu di mana air ludah itu tepat mengenai tengah perut jasad Adam.

Bekas cungkilan itu kini menjadi pusar di perut manusia dan merupakan satu di antara 28 huruf pembentuk Adam. Satu huruf yg diambil dr jasad Adam itu diberikan kpd seekor anjing dan diletakkan pd mahkota kepalanya.

Ketika jasad Adam menerima kemasukan ruh dan bangkit, anjing itu pun bangkit juga kerana satu huruf dikepalanya itu dan menjadi haiwan yg penuh rasa syukur. Seluruh bahagian tubuh anjing tidak blh disentuh kerana najis, kotor, penuh hawa nafsu dan sifat2 Iblis yg lainnya kecuali kepalanya sahaja kerana disitulah terletaknya satu huruf tadi.

#MAMR


 
Sponsored Post

akudotcom

Legendary Member
Top Poster #3
Joined
Jun 17, 2007
Messages
12,872
Reaction score
2,143
Points
201
Ooo adam pun ada pusat la ye
Setau sy tugas pusat tu tali yg hubungkan mknan ibu kpd janin
 

02047haf

Active+ Member
Joined
May 22, 2015
Messages
2,859
Reaction score
159
Points
48
Masa sekolah rendah dulu ada seorang cikgu ni selalu cerita tentang asal usul kejadian Nabi Adam as. Ada antara kisah sebegini diceritakan sesi kelas tu sangat best. Cerita bersambung2.

p/s: Petua orang dulu. Kalau nak adik beradik sentiasa harmoni dan tak bergaduh sesama mereka bila besar nanti, simpan dan satukan tali pusat mereka. Dapat anak pertama, simpan. Dapat anak kedua, gabungkan tali pusat anak kedua dengan anak sulung dan simpan. Begitulah seterusnya.
 

akudotcom

Legendary Member
Top Poster #3
Joined
Jun 17, 2007
Messages
12,872
Reaction score
2,143
Points
201
Adam sesatu2nya manusia tadak pusat
Sbb dia bukan beranak
Di ukir dr tanah
 
Sponsored Post

CG Sponsors
Top
Log in Register