apa itu WeChat

CG Sponsors




kapak

Legendary Member
Joined
May 30, 2008
Messages
19,575
Reaction score
257
Points
131


Apa itu WeChat?

WeChat ialah alat komunikasi mudah alih baru yang berkuasa. Ia menyokong penghantaran mesej suara, video, foto dan teks. Anda juga boleh melakukan perbualan kumpulan, atau anda boleh mencari rakan berdekatan untuk berbual. WeChat berfungsi pada peranti iOS, Android, Windows Phone, Symbian dan Blackberry.


Apakah fungsi WeChat?

Dengan WeChat, anda boleh berbual dengan rakan anda dengan serta-merta melalui mesej suara, teks atau imej. Anda juga boleh mencipta kumpulan perbualan untuk berbual bersama beberapa rakan.


Adakah WeChat percuma?

Ia percuma untuk memuat turun, memasang dan menggunakan WeChat. Walau bagaimanapun, anda mungkin perlu membayar kadar pembekal perkhidmatan internet anda.


Bagaimanakah saya dapat mencari rakan saya?

Anda boleh mencari mereka melalui ID WeChat mereka atau nombor telefon mereka secara terus atau anda boleh memautkan buku alamat telefon anda untuk membolehkan WeChat mencari rakan anda untuk anda dengan Disyorkan.




ade sesapa yg dh guna ke?
 
Sponsored Post

ZURA-SAN

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Feb 14, 2010
Messages
13,037
Reaction score
23
Points
120
lebih kurang macam whatsapp juga ke ni?

dah install kt hp tp tak guna lagi..
 

Actifast

Super Active Member
Joined
Sep 11, 2008
Messages
5,972
Reaction score
124
Points
73
free col, free video col.

nak carik awek sekitar senag, lagi senag kalu yg letak gambo, nk tegor xberani weee chat dulu.

wakkakakaka...
 

wansr2

Fun Poster
Joined
Jan 5, 2013
Messages
177
Reaction score
1
Points
15
da gune..dye gune interface ios walaupun kt android..best whatsapp lg
 

luqalief

Super Active Member
Joined
Feb 8, 2011
Messages
6,277
Reaction score
30
Points
70
Bende nie cam skype la ye?
Boleh msg n video call
 

Bro_Izantie

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2009
Messages
17,073
Reaction score
927
Points
161
aku maseh buta benda2 mcm ni....dulu enset aku la yg paling canggih...skrg tidak lagi...huhhuhuhu
 

airi

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Jan 9, 2009
Messages
4,566
Reaction score
13
Points
25
aku hari2 push to talk dgn member2
sng
haha
 

juweialhaj

Super Active Member
Joined
Apr 1, 2011
Messages
8,521
Reaction score
94
Points
70
siap iklan kat tv guna lisa n sam lagi wechat ni
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Top Poster #5
Joined
Jul 1, 2008
Messages
29,821
Reaction score
1,215
Points
201
wechat ni bukan ke sama mcm veber ?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register