(Q & A) Android Discussion @ Perbincangan Android

Recommended Brokers


Xploit Machine

Super Active Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
8,636
Reaction score
1,914
Points
176
aku guna Marshmallow..dulu KitKat klu guna apps yg bole off mobile data masa waktu tido atau on setiap 30 minit, mmg btol2 jimat bateri..

cuma Marshmallow ni x pasti plak..
i pun pakai Marshmallow 6.0.1 .. tp custom (modi sendiri, bukan download) :D

ya betul mmg jimat bateri, lebih2 lg dah buang benda tak guna kat MY series, hanya guna EN(US) EN(GB EN(MY), ringtone sumer dah kasi gasak abis, pakai dua tiga je ..

u guna samsung ke? tgk i nye fone kat sini http://www.youtube.com/xploitmachine
 
Sponsored Post

fms

Legendary Member
Joined
Feb 10, 2007
Messages
19,756
Reaction score
188
Points
123
i pun pakai Marshmallow 6.0.1 .. tp custom (modi sendiri, bukan download) :D

ya betul mmg jimat bateri, lebih2 lg dah buang benda tak guna kat MY series, hanya guna EN(US) EN(GB EN(MY), ringtone sumer dah kasi gasak abis, pakai dua tiga je ..

u guna samsung ke? tgk i nye fone kat sini http://www.youtube.com/xploitmachine

aku guna ZTE Blade V7..tapi aku install Max Cleaner, dia lagi jimatkan bateri..tapi ade ade antivirus kat belakang..itu makan bateri juga..
 

Xploit Machine

Super Active Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
8,636
Reaction score
1,914
Points
176
aku guna ZTE Blade V7..tapi aku install Max Cleaner, dia lagi jimatkan bateri..tapi ade ade antivirus kat belakang..itu makan bateri juga..
android (pakai base linux) .. xperlu antivirus :D .. ramai xfaham, buang space je masuk antivirus.. :D
 

Xploit Machine

Super Active Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
8,636
Reaction score
1,914
Points
176
Truecaller Professional - April 2018

- Dual SIM Card Support
- Advertisements Removed
- Analytics Disabled
- Location Maps Enabled
- Drive Backup Enabled

Download - http://rgho.st/8CvyGghhl
 

SmileAlways

Super Active Member
Joined
Aug 11, 2014
Messages
9,108
Reaction score
378
Points
81
Nampak gayanya android 10 akan keluar tak lama lagi
 

Xploit Machine

Super Active Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
8,636
Reaction score
1,914
Points
176
^^ xketara dari Android 9.0, hampir semua tu dah cover kat Pie .. saya guna J3 Pro dah dapat update Pie sudah lama
 

Xploit Machine

Super Active Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
8,636
Reaction score
1,914
Points
176
Nova Launcher v6.2.3 (Modified Lite Version)

satu-satunya launcher premier untuk device Android masa kini dengan full customisation, ke semua fungsi seperti Nova Launcher asal dari PlayStore tapi hanya di kompres kepada saiz kecil dengan buang coding2 yang xperlu .. saiz bawah 5.5MB sahaja, lepas install masukkanlah sampah sarap yang kamu suka dari PlayStore tu :D

Support 3 jenis device ARM / ARM64 dan X86 ..enjoy :)

- Icon Themes
- Subgrid Positioning
- Color Controls
- Customise App Drawer
- Improved Widget Drawer
- Infinite Scroll
- Scrollable Dock
- Widgets Dock
- Import Layout
- Fastest Nova Launcher
- Backup / Restore
- Gestures
- Unread Counts
- Custom Drawer Groups
- Hide Apps
- Icon Swipes
- More Scroll Effects

armeabi-v7a
- https://dropapk.to/we8dticoc2hy
- https://uploadrar.com/ek5nsr3hrofv

arm64-v8a
- https://dropapk.to/2vcknx6di0vd
- https://uploadrar.com/356sywct2vtw

x86
- https://dropapk.to/j33j4qtjdqer

 
Sponsored Post
Top
Log in Register