Anda tentukan BONUS untuk Anda...

CG Sponsors




azizriadi

Active+ Member
Joined
Sep 4, 2007
Messages
4,117
Reaction score
58
Points
30
Salam semua...

Lepas je login Email, ada keluar announcement kat Pop-Up Window benda nie....



Terus dapat idea nak dikongsi....

" Salam pembaca budiman sekalian. Semoga sentiasa berada dalam rahmat Allah.


Apabila saya login email account saya sahaja, keluar lah pop-up window mengenai pengumuman nie. Begitulah setiap awal tahun, selama saya join Prudential/PruBSN Takaful, tahun 2010 nie masuk tahun yang ke 8. 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010. Subhanallah, cepatnya masa berlalu....dah dekat 8 tahun. Alhamdulillah, saya tak pernah missed untuk dapatkan bonus setiap tahun. Disaat-saat orang yang kerja makan gaji berkira-kira berapa bonus yang mereka akan terima daripada majikan mereka, setelah dinilai berdasarkan prestasi syarikat, prestasi kerja mereka, KPI mereka....mereka masih berkira-kira berapa yang mereka akan dapat. Ada yang agak menyedihkan, company dah declare siap2...tahun ni takde bonus, sebab business teruk...ada yang berkira2 dapat sebulan gaji, ada yang 2 bulan gaji, mungkin yang bernasib baik dapat sampai 5-6 bulan gaji. Tahniah...

Tapi, apa kaitannya dengan apa yang saya nak kongsikan ini?...tak lain dan tak bukan, macam mana cara kita nak CONTROL bonus kita...bukan berharap majikan akan berikan kepada kita...

Saya nak citer sikit macam mana saya control bonus untuk diri saya......"

Keseluruhan Artikel : http://www.prubsninfo.com/2010/01/anda-tentukan-bonus-untuk-anda.html

Jadi, kepada sesiapa yang berminat nak jadi agent PruBSN, ayuh contact saya...019-323 2121 (Aziz Riadi) atau email kan ke [email protected]

Latihan?..free....

Duit Bonus -> ASW -> Sijil -> OD -> Rolling (ASB/Property/Aution Property/Emas/Lembu dll).....tambahkan asset column (baca buku Robert T. Kiyosaki).....

Sebab apa masuk ASW?..tak masukkan ASB..sebab ASB kita perlu penuhkan dengan cara lain yang lebih praktikal...:D. Minat nak tau?..contact saya...
 
Sponsored Post

pajaminang

Fun Poster
Joined
Dec 7, 2007
Messages
456
Reaction score
0
Points
10
Salam semua...

Lepas je login Email, ada keluar announcement kat Pop-Up Window benda nie....



Terus dapat idea nak dikongsi....

" Salam pembaca budiman sekalian. Semoga sentiasa berada dalam rahmat Allah.


Apabila saya login email account saya sahaja, keluar lah pop-up window mengenai pengumuman nie. Begitulah setiap awal tahun, selama saya join Prudential/PruBSN Takaful, tahun 2010 nie masuk tahun yang ke 8. 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010. Subhanallah, cepatnya masa berlalu....dah dekat 8 tahun. Alhamdulillah, saya tak pernah missed untuk dapatkan bonus setiap tahun. Disaat-saat orang yang kerja makan gaji berkira-kira berapa bonus yang mereka akan terima daripada majikan mereka, setelah dinilai berdasarkan prestasi syarikat, prestasi kerja mereka, KPI mereka....mereka masih berkira-kira berapa yang mereka akan dapat. Ada yang agak menyedihkan, company dah declare siap2...tahun ni takde bonus, sebab business teruk...ada yang berkira2 dapat sebulan gaji, ada yang 2 bulan gaji, mungkin yang bernasib baik dapat sampai 5-6 bulan gaji. Tahniah...

Tapi, apa kaitannya dengan apa yang saya nak kongsikan ini?...tak lain dan tak bukan, macam mana cara kita nak CONTROL bonus kita...bukan berharap majikan akan berikan kepada kita...

Saya nak citer sikit macam mana saya control bonus untuk diri saya......"
Alhamdulillah...tahun ni dapat double or (triple?) bonus....mmg best sgt la buat bisnes ni. 21hb komisen masuk, plus BONUS, seminggu lepas tu pegi Shanghai (bercuti prudential tanggung)...bln may / jun pegi Taiwan plak....bulan julai dapat BONUS balik....komisen makin naik....isshhh bisnes apa ni...nape ler best sgt???...
 

azizriadi

Active+ Member
Joined
Sep 4, 2007
Messages
4,117
Reaction score
58
Points
30
Alhamdulillah....apa2 pun Tahniah...boleh tambah ASW->OD->ASB...
 

bisnes-minded

Active Member
Platinum Member
Joined
May 2, 2008
Messages
1,157
Reaction score
2
Points
25
ooo...ni kira kne bli insurans la ek TT?
 

naj2921

Active+ Member
Joined
Apr 16, 2008
Messages
4,529
Reaction score
12
Points
25
Bro.. area KL je ke?

den mcm minat je nih nak join ajen part time insuran..
 

esohor

Active Member
Joined
Jun 12, 2008
Messages
1,524
Reaction score
0
Points
20
Alhamdulillah....apa2 pun Tahniah...boleh tambah ASW->OD->ASB...
cite bab bonus ni.... esok 8hb Bonus di MAA Assurance dan MAA Takaful utk year 2009 akan masuk.....

brp dpt??.... adalah skit2.... cuma sehari dua ni dok senym mcm ni :D:D:D setiap masa hehehehe.....

meletup2 bonus di MAA :) :) :)

haris
 
Sponsored Post
Top
Log in Register