Aircond acson atau panasonic

CG Sponsors




Sponsored Post

fuhrer_69

Active Member
Joined
Sep 18, 2013
Messages
1,765
Reaction score
112
Points
33
Alhamdulillah, setelah buat survey, dan paling penting dalam budget, aku decide nak amik daikin. acson dgn pana cancel last minute.

daikin 1hp, r32 gas. total 1480. mahal sebab, nak pindah aircond lama ke bilik sebelah + servis sekali. kalau x harga asal 1200 siap pasang.

terima kasih pada yg suggest aircond. :)cgrock
 

mikeaelectricals

Fun Poster
Joined
May 3, 2018
Messages
308
Reaction score
19
Points
15
Alhamdulillah, setelah buat survey, dan paling penting dalam budget, aku decide nak amik daikin. acson dgn pana cancel last minute.

daikin 1hp, r32 gas. total 1480. mahal sebab, nak pindah aircond lama ke bilik sebelah + servis sekali. kalau x harga asal 1200 siap pasang.

terima kasih pada yg suggest aircond. :)cgrock
Harga yg terpatut dah tu.
R32 dah beli ke?
 

mikeaelectricals

Fun Poster
Joined
May 3, 2018
Messages
308
Reaction score
19
Points
15
Alhamdulillah, setelah buat survey, dan paling penting dalam budget, aku decide nak amik daikin. acson dgn pana cancel last minute.

daikin 1hp, r32 gas. total 1480. mahal sebab, nak pindah aircond lama ke bilik sebelah + servis sekali. kalau x harga asal 1200 siap pasang.

terima kasih pada yg suggest aircond. :)cgrock
Tips lepas install aircond.
Awak tgk belakang air cond ada tak titis air dari hos. Ig installer x pandai, akan ada titisan air sikit. Sometime customer tak perasan. If ada titisan air dari hos indoor, call installer cepat
 
Last edited:

meowfx

Fun Poster
Joined
Jan 5, 2011
Messages
754
Reaction score
5
Points
15
Alhamdulillah, setelah buat survey, dan paling penting dalam budget, aku decide nak amik daikin. acson dgn pana cancel last minute.

daikin 1hp, r32 gas. total 1480. mahal sebab, nak pindah aircond lama ke bilik sebelah + servis sekali. kalau x harga asal 1200 siap pasang.

terima kasih pada yg suggest aircond. :)cgrock
kalau letak kat ruang tamu sesuai ke ni?
 

Mr. Redz

Fun Poster
Joined
Sep 10, 2012
Messages
765
Reaction score
16
Points
15
tips beli aircond nk jimat untuk long term..
cari btu (british termal unit) yg hampir dgn nilai hp (horse power).
contoh: 1.5hp = 15,000 - 14,000 btu.
cari yg menggunakan gas R22 (servis murah)
ni org bgtahu lah.. hehehe
 
Sponsored Post
Top
Log in Register