wah.. cite panas ni.. kehkehkeh..
1. nnti kalau ada spyware dlm viewbar dia, aku orng mula2 yang akan announce kat sini dan halang korang dari donload. insyaAllah
2. Betul, ni lebih kurang piramid. Tapi tak guna modal. kitaorng tak ambik duit dari ornag bawah sbb kitaorng tak kuarkan modal 1 sen pun. (kenapa sistem MLM di Mlaysia mengharamkan sistem Binari? so, sistem binari lagi bahaya sbb tu sistem MLM binari payah nk dpt lesen AJL). Agloco hanya mengagihkan income yang agloco dapat dari hasil pengiklanan.
3. Dulu mmg dia bertahan 2 tahun je. Tapi dia berjaya bayar lebih USD100juta kepada ahlinya. Ahli2 tak perlu keluarkan wang sedikit pun untuk join. Tapi Alladvantage agihkan pendapatan kepada ahli yang menolong Alladvantage. Kenapa Allvantage bertahan 2 tahun je? Seperti yang di terangkan di Blog Agloco, Kesilapan terbesar diorang adalah kerana menetapkan fix rate untuk sejam iaitu $0.50 sejam. (boleh baca di blog AGLOCO)
4. Kenapa dia tak launch lagi viewbar? seperti yang dia cite dlm company blog, mmg dia memerlukan ahli yang ramai untuk mendapatkan pengiklan yang mahal. mcm youtube, myspace, nampak camtu je iklan kecik2 kat web diorng, tapi tahukah berapa pengiklan bayar sebulan total? juta2 USD. Contoh:
syarikat A: syarikat pengiklanan yang mempunyai target pembaca yang sedikit.
Syarikat B: syarikat pengiklanan yang menpunyai target pembaca yang ramai.
Dua2 syarikat tu, syarikat baru.
Jadi jika anda sebagai pengiklan, anda pilih syarikat mana untuk mengiklankan produk anda? anda mesti tak kisah jika terpaksa membayar lebih asalkan produk anda di view oleh ramai orang.
Aku no hal, bukan nak backup ke ape. kalau rasa pendapat aku salah, fire je aku kat sini. maybe dpt betulkan aku balik ke bentuk asal. hehe . no problemo.