Agen Personal Loan yang BERJAYA

CG Sponsors




lotusbridge

Fun Poster
Joined
Apr 13, 2009
Messages
321
Reaction score
5
Points
15
salam semua warga CG

aku nak mintak idea n pertolongan skit nih.aku ni agen personal loan koperasi di kelantan.dah dekat setahun dah aku buat.income? alhamdulillah la setakat nih.. :)

cuma tiap2 pagi bila aku bangun,aku duk pk,camana lagi cara aku nk tingkatkan lagi "sales" aku dgn kerjaya mcm nih?

skang ni aku bnyak pakai medium flyers/personal contact jer dlm carik customer.

salah satu yg aku tgk,carik sub agen ramai2...tapi nak jd agen ni biasanya free jer kan? bila free tahap kesungguhan agen2 tu x boleh diharapkan sangat...:D

tapi matlamat aku pd th 2010 nih,aku target nk dapatkan "sales" lbh kurang 200k-300k per month..korang ada idea tak camana nak buat supaya smpai ke tahap tuh?

pada yg dh otai dlm bidang nih,harap sudi berkongsi idea

terima kasih :)cgrock
 
Sponsored Post

darkkiller

Super Active Member
Joined
Jun 1, 2007
Messages
8,311
Reaction score
573
Points
111
Utamakan sasaran untuk pekerja swasta dan peniaga..ko tengoklah sales ko akan naik..tapi masalahnya semua loan nak makan duit kerajaan je
 

anak_jatiperak

Super Active Member
Joined
Sep 5, 2009
Messages
5,360
Reaction score
6
Points
65
Salam..betol tu utmakan pekerja swasta dan niaga..mesti sale bro naik da
 

anak_jatiperak

Super Active Member
Joined
Sep 5, 2009
Messages
5,360
Reaction score
6
Points
65
yang ada loan asyik pekerja makan gaji da...selepas ni tgk semua pekerja kerajaan x nak buat loan baru bank tahu da
 

anak_jatiperak

Super Active Member
Joined
Sep 5, 2009
Messages
5,360
Reaction score
6
Points
65
Salam..apa mcm bro..ada ker pinjaman utk yg berkerja swasta atau niaga da
 

lotusbridge

Fun Poster
Joined
Apr 13, 2009
Messages
321
Reaction score
5
Points
15
Utamakan sasaran untuk pekerja swasta dan peniaga..ko tengoklah sales ko akan naik..tapi masalahnya semua loan nak makan duit kerajaan je

masalahnya...setakat ni yg aku ada semuanya utk kakitangan kerajaan..kalo ada utk yg swasta punya..sure berdesup naik sales

banyak feedback dr swasta,tentera,bank staff...
pak guard pun hado :D

kalo edar 5k flyers pun...yg sangkut sorang jer
selebihnya yg staff gomen yg dh "nazak" gajinya


nak overlap pun x lepas :(
 

lotusbridge

Fun Poster
Joined
Apr 13, 2009
Messages
321
Reaction score
5
Points
15
Salam..apa mcm bro..ada ker pinjaman utk yg berkerja swasta atau niaga da

swasta xde la...kalo ada sapa2 yg boleh offer kat swasta,aku pun nk jd agen

yg loan bisnes ada,tp semuanya nk upfront
aku x berani la...sure bnyk masalah dikemudian hari kalo ambik duit
org nih..kalo loan btol2 approve xpe la jugak
 

sahran4441

Active+ Member
Joined
Apr 12, 2007
Messages
2,542
Reaction score
4
Points
25
ada satu loan untuk swasta ngan kerajaan pun boleh..
swasta kalau boleh jangan ada blacklist ..kalau ada pun tak pa.(Tapi kena tunggu lama).
ermm tak ada upfront ....fee bila dah dapat loan ...
aku baru je buat tapi hampeh dapat sikit je....

p/s -kalau nak tau pm ...dapat loan sikit pun jadi la..hehe
 
Last edited:

lotusbridge

Fun Poster
Joined
Apr 13, 2009
Messages
321
Reaction score
5
Points
15
ada satu loan untuk swasta ngan kerajaan pun boleh..
swasta kalau boleh jangan ada blacklist ..kalau ada pun tak pa.(Tapi kena tunggu lama).
ermm tak ada upfront ....fee bila dah dapat loan ...
aku baru je buat tapi hampeh dapat sikit je....

p/s -kalau nak tau pm ...dapat loan sikit pun jadi la..hehe
dh pm..:cool:
 

abangbeca

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 26, 2009
Messages
8,703
Reaction score
155
Points
73
ada satu loan untuk swasta ngan kerajaan pun boleh..
Swasta kalau boleh jangan ada blacklist ..kalau ada pun tak pa.(tapi kena tunggu lama).
Ermm tak ada upfront ....fee bila dah dapat loan ...
Aku baru je buat tapi hampeh dapat sikit je....

P/s -kalau nak tau pm ...dapat loan sikit pun jadi la..hehe
pm aku sama :d
 
Sponsored Post
Top
Log in Register