Advance Forex King Scalper - (Original Idea by AlieyFx)

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.10278
USD / JPY
108.085
GBP / USD
1.28215
USD / CHF
0.96463
USD / CAD
1.33945
EUR / JPY
119.194
AUD / USD
0.65086

CG Sponsors




bujal38

Active Member
Joined
Nov 6, 2007
Messages
2,097
Reaction score
370
Points
41
Assalmualaikum wbt & Salam sejahtera,
kawan kawan....
asal discussion ni ada di sini

saya bawa perbincangan ni masuk ke thread developmment utk dikembangkan lagi.
anda boleh diskas, boleh perbaiki lagi sistem ni kalau rasa ada yg tak kena dan mengikut kesesuaian anda.

Teknik ni adalah teknik scalping.
TF 15minit.
Pair - apa apa je yg spread kecik. (major pair prefered)

How to trade:

1. Kaedah entry asal : usha sini.

2. kaedah yg saya olah sikit( modified ikut acuan saya):
-mungkin akan diperbaiki kalau perlu
contoh...

1.perhatikan line daily open (ketika korang buka tu currency price ada below daily open ke above daily open) - kalau korang bukak chart tu pukul 6,7,8 pagi tak jauh gi dia gerak dari daily open price tu.

2.guna tf15m -> Mark setiap 15minit pertama utk setiap jam (i.e 1,2,3,4,5,....23)ambik yg 15min pertama tu jadikan MB.

3.Kalau SELL bias (below open daily price), cari je la MB yg merah...masuk sell on breakout kebawah (MB yg terkini tau...bukan yg sebelum sebelum tu)

4. vice versa kalau BUY bias...cari MB kaler biru plak...masuk buy on breakout ke atas

5. ada target harian korang le..nak berapa pip or nak berapa USD sehari.

contoh yg aku tanda kat chart tu (sorile bukan yg latest sbab sini MT4 tak leh masuk...tgh laut)


p/s - sebab kaedah ni datang dari thread e-forex tu dan sbagai tanda berterima kasih kepada TT, kalau korang nak beli king swing...sila la ke thread dia di e-forex market. (jangan marah ye mod...aku promote sikit je). bukan niat aku nak sabotaj owner teknik macam sesetengah orang. Niat aku nak diskas pasal king scalp saja disini.

Diskusi dimulakan:)cgrock
 
Last edited:
Sponsored Post

Jeb

CG Top Poster Club
Joined
Jan 2, 2007
Messages
39,505
Reaction score
124
Points
123
i folooo.hehehe
 

bujal38

Active Member
Joined
Nov 6, 2007
Messages
2,097
Reaction score
370
Points
41
TP/SL - kalau ikut owner, 15:15
kalau ikut aku...ikut range MB pun cantik jugak.

dah nama scalp...nak untung secepat yg buleh (kalau broker tak freeze chart ke apa ke...paling tak bleh blah...trade busy huhu haruuu)
 

Jeb

CG Top Poster Club
Joined
Jan 2, 2007
Messages
39,505
Reaction score
124
Points
123
ade kne mengena ke meter tu bang bujal?
 

bujal38

Active Member
Joined
Nov 6, 2007
Messages
2,097
Reaction score
370
Points
41
ade kne mengena ke meter tu bang bujal?
meter tu....
tak guna pun takpe
guna pun takpe

nak gi amik kat thread 1000pips.:D

kalau buleh nak naked naked garis garis aje sini :eek::eek:
main merah maklong, biru pakngah:))
 

bujal38

Active Member
Joined
Nov 6, 2007
Messages
2,097
Reaction score
370
Points
41
korang diskas diskas la dulu ye camne nak menambahbaik sistem ni mengikut kesesuaian korang

pastu tempek tempek la sini cara cara tu dan result demo/live....

selamat berdiskas. Nak ucap terima kasih kat TT, tekan thanks aje. nak ucap terima kasih kat Owner asal, tekan thanks kat thread dia.
Thanks button tu macam appreciation token la utk owner asal sistem ni
 

Jeb

CG Top Poster Club
Joined
Jan 2, 2007
Messages
39,505
Reaction score
124
Points
123
bang bujal,yg no 3 tu,'carik mana2 sahaja cs warna merah ke'? bukan yg MB sebelumnya ke?
 

bujal38

Active Member
Joined
Nov 6, 2007
Messages
2,097
Reaction score
370
Points
41
Post asal dari Alieyfx

Ni aku copy direct dari thread owner di e-forex

Nak Jadik Kaya lepas ni ? Nak withdraw tiap2 minggu ? Ok..no problem..Jom kita suruh broker kita plak DEPO selalu..hehe..

Ini adalah Teknik Scalping Paling Power Yang Anda Bakal Jumpa..Teknik Scalping No Ichiban dalam dunia..Siapa cakap ?? hehe...saya cakap sendiri.. kalau x percaya, cubalah nanti..atau, siapa2 yang ada teknik scalping yang hasilnya lebih bagus dari teknik King Scalper ni, boleh bagitau saya..Saya nak test..hehe..Kalau betul , saya akan padam thread ni..

Dengan Teknik King Scalper anda boleh scalp 10-15 kali sehari jika mampu lah..Dengan setiap TP adalah dari 10-15 pips mengikut market zone..dengan wining ratio 70%-80%..Loss trade tetap ada, dan harus akur..itu lumrah trading..Tetapi, dengan winning ratio tersebut, kalah pun anda masih mampu tersenyum..sebab end of a day, You Are The Winner..

King Scalper ini muncul setelah saya sudah hampir fed up dengan Forex & semua indicator yang ada..Setelah berapa banyak duit dihabiskan, dan saya rasa Forex ini memang bukan jalan saya..Tapi tuhan itu Maha Kaya..Diberi akal untuk berfikir..Dan dari situlah munculnya Teknik King Scalper ini..daripada LOSS..From Zero To Hero..Saya sudah menggunakan Teknik King Scalper Ini sejak lebih setahun bersama dengan Teknik King Swinger..Tapi Teknik King Swinger tu, x bole lah tunjuk sini..hehe...

Sebelum ker teknik King Scalper , bia saya bebel sikitttt lagi..untuk kebaikan trader semua..
Untuk menjadi Forex Trader yang berjaya dan lagi sedapnyer “kaya”, kita kena tahu kita ni trader jenis aper..Adakah kita Scalper ? Atau kita ni jenis Swing Trader ? Anda tahu anda trader jenis aper ?

Jawapan yang tepat adalah, anda perlu variety & perlu menjadi kedua2 jenis trader tersebut..Anda perlu swing untuk mendapat pips yang lebih banyak..Dan anda harus scalp, untuk mengisi masa terluang sementara menunggu swing entry yang sesuai..
Kalau tidak, Swing Trader akan boring menunggu entry & asyik gatal tangan nak tekan punat buy/sell..Scalper pulak asyik dengki sebab Swinger selalu dapat pips yang banyak tiap kali trade..
Kesimpulannya, anda perlu jadik kedua2 jenis trader tersebut..

Dan jugak Money Management..Memang kena jaga ni..

OK..jom kita berkenalan dengan Teknik King Scalper..





Langkah-Langkah

1. Menggunakan TF 15..Semua pair yang spread 3 pips ke bawah adalah sesuai..Tapi highly recommended untuk GU.
2. Tidak menggunakan sebarang indicator..naked chart..
3. Marking Bar adalah CS pertama untuk setiap jam..Ambil hi-low price MB, dan gariskan guna horizontal line.
4. Tunggu sehingga ada price melepasi hi-line atau low-line..Lepas 1 pips saja, terus open position..( +spread 3 pips )
5. Set kan terus TP dan SL..TP adalah mengikut time Zone antara 10-15 pips..mesti follow..jangan tamak..Dan SL pula sentiasa 15..ini juga, mesti follow.
6. Sekiranya anda terlepas price dalam 2-3 pips masih boleh open position lagi..dengan mengekalkan jumlah TP & SL yang sama..Jika anda tertinggal jauh, tunggu next hour..Cari MB baru..
7. Teknik ini mengharapkan akan TP setiap jam..tapi sekiranya tidak TP, anda kena tunggu ke jam seterusnya..sehingga lah TP.
8. Boleh buat Pending Order kalau sempat..Tapi biasakan praktis secara manual.
9. Jangan Masuk terlalu cepat sebelum price break up-line atau low-line.
10. Anda boleh scalping anytime, tapi seboleh nya biarlah lebih dari 3 kali..untuk melihat ratio yang lebih tepat..
11. Kalau ada trade loss, accept the loss & move on.
12. Practice Make perfect.
13. Withdraw tiap-tiap minggu.
14. Kalau ada yang terlupa, nanti saya tambah.

Teknik King Scalper memang Ichiban & Power..tapi jika digabungkan dengan Teknik Swing Scalper, meletopp..

Teknik Swing Scalper maaf lah, sebab saya jual..Tapi, siapa yang nak, boleh la hutang..Hutang diizinkan..PM saya untuk mendapatkan Teknik King Swinger atau terus YM di [email protected]
:)cgrock
 

bujal38

Active Member
Joined
Nov 6, 2007
Messages
2,097
Reaction score
370
Points
41
bang bujal,yg no 3 tu,'carik mana2 sahaja cs warna merah ke'? bukan yg MB sebelumnya ke?
soalanmu aku tak paham :(:)((

ke ko maksudkn MB mana ni...
scalp guna MB terkini le...
 
Last edited:
Sponsored Post
Top
Log in Register