Adik minat Kerja Offshore

CG Sponsors




atieshaz

Freshie
Joined
Mar 26, 2012
Messages
6
Reaction score
0
Points
3
Salam warga CG

Adik saya berminat nak kerja Offshore
jadi mohon warga CG beri sikit
pendapat dan macam mana nak apply kerja offshore ni ?

:)
 
Sponsored Post

darlia

Fun Poster
Joined
Jul 1, 2010
Messages
199
Reaction score
0
Points
10
a ah la adik aku pon same. .
ce cite skit. .
aku nk tolong die tp aku pon x reti. .
act adk aku baru pas spm
aku suke klau die stadi lg
tp die kate klau bhgian offshore die nak la
tp malangnye result die paras tekak je
 

atieshaz

Freshie
Joined
Mar 26, 2012
Messages
6
Reaction score
0
Points
3
kena ada result ker? adik saya ni taraf pmr jer
malas nak sambung cam ni ler..
 

maliq7776

Super Active Member
Joined
Mar 8, 2008
Messages
7,835
Reaction score
72
Points
75
pegi try mintak kerja catering dulu. buat boset dulu.
 

rider1948

Fun Poster
Joined
Jul 28, 2012
Messages
467
Reaction score
4
Points
15
nak keje offshore ker?..kena training duduk dalam umah x leh kuar mana2..dalam mas 2-3 minggu..

baru leh tahu tahap keboringan yg melanda diri..+ dgn mabuk2 laut
 

Rozario

Fun Poster
Joined
Jun 29, 2011
Messages
478
Reaction score
3
Points
15
huhuhuhu...sib x baik kompeni aku baru abis kontrak..
klu tak leh juga tolong, maybe next year kot kontrak kuar..
try la pi minta kat KSB
 

doctor_who

Active Member
Joined
Mar 20, 2012
Messages
1,276
Reaction score
33
Points
30
try apply FPSO atau kebabangan petroleum atau carigali
 

Mantam

Fun Poster
Joined
Aug 10, 2012
Messages
734
Reaction score
0
Points
10
Wahh sesenang ABC ke nak keje offshore...hahaha, ok 1st keje offshore kena ada BOSIET harga RM2500 kot. Ok pastu kena tgk lak ape kepakaran adik saudari sekelian? Bukan main nak keje jer... kena ada background yang kukuh dalam bidang masing2. Sebab tu gaji org keje offshore mahal bukan sebarangan orang boleh keje... tapi ada gak bahagian ketering, tukang cuci baju, tukang kemas bilik aku rasa yang ni tak perlukan kepakaran tapi kena ada kabel nak masuk.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register