BTC USD 61,264.8 Gold USD 1,792.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Activate Office 2010

N3 Smart

Fun Poster
Joined
Jul 24, 2012
Messages
466
Reaction score
5
Points
15
Saya ada beberapa masalah berkaitan office 2010 ni. Sebelum ni guna office 2003 (licensed). Memandangkan excel 2003 ada limitation jadi saya upgrade kepada office 2010 (cracked). FYI, office 2010 ni di install pada notebook company (leasing basis).

Installation was successful, tapi belum activate. dah cuba mcm2 cara nk activate masih belum berjaya. Antara yang digunakan

1. Copy cracked serial - failed
2. activate thru phone - System dia dpt detect invalid product ID
3. office toolkit (E-Z activator)- Failed,
a. sb AV detect trojan. Nk disable AV (password x taw)
b. Nk disable password via file ofcscan.ini - 'INI_CLIENT_SECTION' pn masih gagal.

So, ada tak cara lain nk selesai masalah ni.
Klu sape2 nk share office 2010 cracked full activated, sila kan :D
 
Sponsored Post

zhrys

Fun Poster
Joined
Jul 26, 2012
Messages
275
Reaction score
0
Points
10
uninstall dulu office 2010 tu dan install baru office 2010. AV disable real protection baru guna crack/activator. atau ko cari office 2010 activator (google). tak ingat link laa.
 

N3 Smart

Fun Poster
Joined
Jul 24, 2012
Messages
466
Reaction score
5
Points
15
uninstall dulu office 2010 tu dan install baru office 2010. AV disable real protection baru guna crack/activator. atau ko cari office 2010 activator (google). tak ingat link laa.

klu ada link pls.
aku dh donlod office 2010 activator (KMS E-Z activator) tp AV detect trojan. Normally klu nk run this activator kena disable AV dulu.
Masalahnya AV ni ada password sb ni notebook company.

Aku dh pernah buat samething kt PC umah..x der masalah sb aku yg control PC tu
 

densha75

Fun Poster
Joined
Mar 4, 2009
Messages
696
Reaction score
60
Points
20
klu ada link pls.
aku dh donlod office 2010 activator (KMS E-Z activator) tp AV detect trojan. Normally klu nk run this activator kena disable AV dulu.
Masalahnya AV ni ada password sb ni notebook company.

Aku dh pernah buat samething kt PC umah..x der masalah sb aku yg control PC tu

lau gini kesnya taley na wat pape da la...

setakat ni x penah jupe la plak ag benda len yg bley aktifkn ofiz

201o selain drpd kms tu...:">
 

zhrys

Fun Poster
Joined
Jul 26, 2012
Messages
275
Reaction score
0
Points
10
klu ada link pls.
aku dh donlod office 2010 activator (KMS E-Z activator) tp AV detect trojan. Normally klu nk run this activator kena disable AV dulu.
Masalahnya AV ni ada password sb ni notebook company.

Aku dh pernah buat samething kt PC umah..x der masalah sb aku yg control PC tu

x leh buat apa bro, kena mintak P/W jugak la bro..
 

Jongkidin

Fun Poster
Joined
Sep 6, 2010
Messages
702
Reaction score
17
Points
15
Saya ada beberapa masalah berkaitan office 2010 ni. Sebelum ni guna office 2003 (licensed). Memandangkan excel 2003 ada limitation jadi saya upgrade kepada office 2010 (cracked). FYI, office 2010 ni di install pada notebook company (leasing basis).

Installation was successful, tapi belum activate. dah cuba mcm2 cara nk activate masih belum berjaya. Antara yang digunakan

1. Copy cracked serial - failed
2. activate thru phone - System dia dpt detect invalid product ID
3. office toolkit (E-Z activator)- Failed,
a. sb AV detect trojan. Nk disable AV (password x taw)
b. Nk disable password via file ofcscan.ini - 'INI_CLIENT_SECTION' pn masih gagal.

So, ada tak cara lain nk selesai masalah ni.
Klu sape2 nk share office 2010 cracked full activated, sila kan :D

yang dimerahkan diatas, boleh bgtau apa step2 yang anda telah buat? the AV is trend micro right?
 

N3 Smart

Fun Poster
Joined
Jul 24, 2012
Messages
466
Reaction score
5
Points
15
....
b. Nk disable password via file ofcscan.ini - 'INI_CLIENT_SECTION' pn masih gagal.
tuan Jongkidin,
Yup trendmicro. change config INI_CLIENT_SECTION sb nak disable password trend Micro agent/client side.
step
1.open file ofcscan.ini
2.pegi kat section INI_CLIENT_SECTION
3.uncomment (#) line uninstall_password=!CRYPT!xxxxxxx dan unload_password=!CRYPT!xxxxx.
4. Pegi kat trend Micro agent click unload officescan --> error message.
5.pegi kat ofcscan.ini semula, add line uninstall_password=70/ uninstall=1; unload_password=70/ unload_password=1.
6.pegi kat trend Micro agent click unload officescan -->pls enter password [pop out], enter password 1/ 70 --> password incorrect :((
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register