BTC USD 59,065.3 Gold USD 1,802.11
Time now: Jun 1, 12:00 AM

To Sell 9999 Platinium

budak20

Fun Poster
Joined
Jan 10, 2009
Messages
161
Reaction score
6
Points
15
Salam semua..

Siapa-siapa yg berminat nak beli Special Platinium 9999, 39 ounces troy dalam bentuk bar..boleh lah pm saya.

Certificate akan diberi dalam bentuk brass plate.


*sorry if salah section daa* :)
 
Sponsored Post

arzaraza

Super Active Member
Joined
Sep 22, 2010
Messages
5,762
Reaction score
28
Points
70
platinum tu apa pulak ~X(
silver ngan platinum tu tak sama ke :-?
 

roslanab

Active Member
Joined
Dec 30, 2008
Messages
2,485
Reaction score
26
Points
30
tepek la gambar bro kalau ada,
sekali dgn gambar certificate.
 

WiserBro

Fun Poster
Joined
Mar 12, 2010
Messages
619
Reaction score
56
Points
20
Salam semua..

Siapa-siapa yg berminat nak beli Special Platinium 9999, 39 ounces troy dalam bentuk bar..boleh lah pm saya.

Certificate akan diberi dalam bentuk brass plate.


*sorry if salah section daa* :)

Bro platinum keluaran Johnson Matthey kah 2? cert brass plate kan? rasa nya saya pernah tengok nie ada pelanggan saya bawa ke ar rahnu nak tahu tulen kah x,tapi susah nak check berat btl 2 39 ounces nak timbang masuk densimeter x blh pas2 try test ujian asid kat batu hitam kesan platinum 2 x hilang ada kemungkinan ia tulen atau x saya blh ckp 50/50 hehehe....:)
 

arzaraza

Super Active Member
Joined
Sep 22, 2010
Messages
5,762
Reaction score
28
Points
70
macam mana nak jual platinum ni :-?
boleh masuk arrahnu ke :-?
sesapa ada pengalaman tolong citer sikit :)cgrock
 

CH4

Legendary Member
Joined
Nov 9, 2010
Messages
18,531
Reaction score
461
Points
136
aku ada platinum ni...tp bentuk mangkuk....nt aku gambo...
 

WiserBro

Fun Poster
Joined
Mar 12, 2010
Messages
619
Reaction score
56
Points
20
macam mana nak jual platinum ni :-?
boleh masuk arrahnu ke :-?
sesapa ada pengalaman tolong citer sikit :)cgrock

Rujuk post saya sblum nie bro ada sy ceta skit pengalaman sy ngan platinum nie,kalau nak tahu platinum 2 asli kah x kena uji ngan densimeter dlu kalau dpt bacaan ketumpatan dlm 20 keatas makna nya asli lah 2 kalau x palsu...:D1`
 

budak20

Fun Poster
Joined
Jan 10, 2009
Messages
161
Reaction score
6
Points
15
Gambar Platinium bar ni

716cfad78cad18fe6604a696c6abee16.jpg

fe4a76027b792dc29f72344cb5ceb3cf.jpg



dgn certificate yg nipis tu..
a5d615c2e3fd58cbefa4e3d86c2ec2f4.jpg



ada 2 warna
337cf8033cef46495ddc7cae983e3e9d.jpg


*minta maaf kalau tak clear* :)
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register