100 Trade Sebelum Real Acc

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.08020
USD / JPY
109.885
GBP / USD
1.30022
USD / CHF
0.98236
USD / CAD
1.3253
EUR / JPY
118.697
AUD / USD
0.66886

CG Sponsors




SharkRazali

Freshie
Joined
Jan 19, 2020
Messages
48
Reaction score
8
Points
11
Bismillah...
Trade 07 // Gold


View attachment 214870
tiada momentum sell walaupun price terjun semalam sebaliknya reject BB low.
valid momentum buy BBMA masih valid.
ada bullish engulfing dan di H1 ada break CB1.
TP maksimum di level 261 fibo = RBS H1
SL di lower body close H1


############
Trade 01 : running
Trade 02 : +67pip
Trade 03 : +48pip
Trade 04 : +107pip
Trade 05 : running
Trade 06 : -17pip
Trade 07 : pending order
############
UPDATE TRADE 07 (GOLD)
Screenshot_20200125-053603.png

price x sampai TP maksimum.
close manual.
2 pending order triger
total pip +315pip


############
Trade 01 : +30pip
Trade 02 : +67pip
Trade 03 : +48pip
Trade 04 : +107pip
Trade 05 : +70pip
Trade 06 : -17pip
Trade 07 (gold) : +315pip
Trade 07 : +45pip
Trade 08 : +105pip
Trade 09 : -11pip

update 06:55am 24jan
############
 
Sponsored Post

SharkRazali

Freshie
Joined
Jan 19, 2020
Messages
48
Reaction score
8
Points
11
Terbaik TT, ada chart dan tracking untuk setiap entry.
Sy pun ada juga belajar BBMA dan Fibo Musang sikit2. Padu.
thank bro.
aku pun blaja basic2 jer
xdek rezki lg nk masuk kelas.
 

SharkRazali

Freshie
Joined
Jan 19, 2020
Messages
48
Reaction score
8
Points
11
Selamat Hari sabtu Trader CG.
Harini sabtu , market tutup.
tutup chart sementara.
moh ler kita tengok balik rekod-rekod jurnal kalau ada.

Week 1
Total Trade : 9 trade // 1 Gold
Total Win : 8
Total Loss : 2
Total Pip Win : +472pip // Gold +315pip
Total Pip Loss : -28pip


Kalau konsisten Week 2 next week,
kita bukak journal Acc Real ler pulak
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
16,877
Reaction score
2,772
Points
201
thank bro.
aku pun blaja basic2 jer
xdek rezki lg nk masuk kelas.
tak payah masuk kelas lah....buat ngabih beras je....

kalo lah sifu yang buat kelas tu hebat...lebih baik dia trade aje dari buat kelas...sbb ilmu trade dia memang boleh hasilkan duit...

jadi tak perlu lg dia buat kelas berbayar...buat penat2 aje buat kelas...lebih baik dia trade kemudian hasil duit dari trade...

jgn marah ya sifu2 yang buat kelas tu...

aku penah masuk kelas berbayar harga rm1k....tp trade ke laut juga....

memang ada yang untung...tp rugi pun tinggi gak....

pada aku dalam trading ini tidak ada jalan mudah...semua kena melalui pengalaman rugi, untung atau MC....setiap kali mengalami itu semua...kita di berikan lesson yang paling berharga yang tidak ada di mana2 kelas berbayar...

amik lah masa sekurang2 nya 5 tahun untuk mengenali forex melalui pengalaman...jgn dok letak dalam mind set forex cpt dpt duit....

High Risk..High Return

Low Risk...Low Return...

jadi pilih lah mana yang sesuai dengan yg kita nak...

refresh dan post mortem semua pengalaman lalu kerana dalam pengalaman lalu itu akan ada ilmu yang akan menghasilkan strategi dalam trading kita sendiri...
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
16,877
Reaction score
2,772
Points
201
Selamat Hari sabtu Trader CG.
Harini sabtu , market tutup.
tutup chart sementara.
moh ler kita tengok balik rekod-rekod jurnal kalau ada.

Week 1
Total Trade : 9 trade // 1 Gold
Total Win : 8
Total Loss : 2
Total Pip Win : +472pip // Gold +315pip
Total Pip Loss : -28pip


Kalau konsisten Week 2 next week,
kita bukak journal Acc Real ler pulak
boleh je tu kalo nak open real acc...rugi masa utk trade demo kalo semua nya sudah dapat di kawal...
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
16,877
Reaction score
2,772
Points
201
UPDATE TRADE 07 (GOLD)
View attachment 215044
price x sampai TP maksimum.
close manual.
2 pending order triger
total pip +315pip


############
Trade 01 : +30pip
Trade 02 : +67pip
Trade 03 : +48pip
Trade 04 : +107pip
Trade 05 : +70pip
Trade 06 : -17pip
Trade 07 (gold) : +315pip
Trade 07 : +45pip
Trade 08 : +105pip
Trade 09 : -11pip

update 06:55am 24jan
############
menarik GOLD....

pada pemerhatian saya..GOLD nak junam...cuma sekarang tak ada momentum untuk bg dia junam....

target Long Term maybe 1-3 bulan ( 1437.xx).....

kena rajin tgk support utk entry di TF kecik2...dapat pucuk atau akar memang best PERAM....
 

hisey

Active+ Member
Joined
Nov 9, 2009
Messages
2,631
Reaction score
33
Points
30
tak payah masuk kelas lah....buat ngabih beras je....

kalo lah sifu yang buat kelas tu hebat...lebih baik dia trade aje dari buat kelas...sbb ilmu trade dia memang boleh hasilkan duit...

jadi tak perlu lg dia buat kelas berbayar...buat penat2 aje buat kelas...lebih baik dia trade kemudian hasil duit dari trade...

jgn marah ya sifu2 yang buat kelas tu...

aku penah masuk kelas berbayar harga rm1k....tp trade ke laut juga....

memang ada yang untung...tp rugi pun tinggi gak....

pada aku dalam trading ini tidak ada jalan mudah...semua kena melalui pengalaman rugi, untung atau MC....setiap kali mengalami itu semua...kita di berikan lesson yang paling berharga yang tidak ada di mana2 kelas berbayar...

amik lah masa sekurang2 nya 5 tahun untuk mengenali forex melalui pengalaman...jgn dok letak dalam mind set forex cpt dpt duit....

High Risk..High Return

Low Risk...Low Return...

jadi pilih lah mana yang sesuai dengan yg kita nak...

refresh dan post mortem semua pengalaman lalu kerana dalam pengalaman lalu itu akan ada ilmu yang akan menghasilkan strategi dalam trading kita sendiri...
Setuju, ada yg ok ada yg dak. Msk yg riban2 klu trade ke laut tk guna apa jgk.

Kebanyakan semua nk yg high return, tu yg tk lama. Klu gunakan yg low risk low return Insya'Allah akaun bertahan lama.
 

SharkRazali

Freshie
Joined
Jan 19, 2020
Messages
48
Reaction score
8
Points
11
Assalamualaikum dan salam sejahtera Trader CG.

Harini hari Isnin 27Jan
Minggu terakhir candle bulan Januari
market pagi ni meriah dengan gap yang besar
so kasi chill-chill dulu lar
jangan dikejar price tutup gap tu.
biarkan:cool:
 

FAUZEY_FX

Legendary Member
Joined
Nov 13, 2010
Messages
19,663
Reaction score
697
Points
171
tak payah masuk kelas lah....buat ngabih beras je....

kalo lah sifu yang buat kelas tu hebat...lebih baik dia trade aje dari buat kelas...sbb ilmu trade dia memang boleh hasilkan duit...

jadi tak perlu lg dia buat kelas berbayar...buat penat2 aje buat kelas...lebih baik dia trade kemudian hasil duit dari trade...

jgn marah ya sifu2 yang buat kelas tu...

aku penah masuk kelas berbayar harga rm1k....tp trade ke laut juga....

memang ada yang untung...tp rugi pun tinggi gak....

pada aku dalam trading ini tidak ada jalan mudah...semua kena melalui pengalaman rugi, untung atau MC....setiap kali mengalami itu semua...kita di berikan lesson yang paling berharga yang tidak ada di mana2 kelas berbayar...

amik lah masa sekurang2 nya 5 tahun untuk mengenali forex melalui pengalaman...jgn dok letak dalam mind set forex cpt dpt duit....

High Risk..High Return

Low Risk...Low Return...

jadi pilih lah mana yang sesuai dengan yg kita nak...

refresh dan post mortem semua pengalaman lalu kerana dalam pengalaman lalu itu akan ada ilmu yang akan menghasilkan strategi dalam trading kita sendiri...
saya tak pernah masuk kelas forex.. semua belajar dari ebook TFS dan forum sahaja.. kt forum ni banyak ilmu free so boleh belajar dan kena cari teknik yang sesuai dengan jiwa kita..
 

FAUZEY_FX

Legendary Member
Joined
Nov 13, 2010
Messages
19,663
Reaction score
697
Points
171
Assalamualaikum dan salam sejahtera Trader CG.

Harini hari Isnin 27Jan
Minggu terakhir candle bulan Januari
market pagi ni meriah dengan gap yang besar
so kasi chill-chill dulu lar
jangan dikejar price tutup gap tu.
biarkan:cool:
waalaikumussalam..selamat pagi broo.. tahniah kerana byk running profit.. steady! hehe
 
Sponsored Post
Top
Log in Register