BTC USD 84,634.3 Gold USD 4,140.83
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Zikir Asmaul Husna 99

sekiranya berlaku,bermakna Allah nak uji kita..kalau kita stop zikir maknenye ko hanya beriman sekiranya dapat untung..dapat musibah lupakan Allah sbb tak dapat habuan yg ko minta(wanita mengandung anak tidak gugur,pelaris peniaga)






walau ape pun terjadi ko ttp dpt pahala zikir...x dapat hasil di dunia,tpi kat akhirat pahala bertimbun hasil zikir..Allah itu pemurah..hanya Dia mengetahui sesuatu yg ghaib


Thanxs TT..

so maksudnya takde jaminan dengan amal sekian dapat sekian kan..eloklah kalo taruk info tu sebagai intro..moga takde yang kurang ilmunya salah faham dok amal buru kerana nak ganjaran spesifik pada sesuatu..
 
kepada yg dah bace jadikan sbg hafalan asmaul husna yg biasa shj tanpa niat dan tanpa menghitung jumlah angka2 tsbut

MINTA MAAF SEMUA:((:((:((:((:((:((:((L-)


P/S AKU HANYA SPERM
 
Last edited:
assalamualaikum.... sesiapa yg ada mp3 asmaul husna yg ust akhil hayy zikirkan dlm astro oasis pepetang tu, saya mintak jasa baik pemilik kongsikan dengan saya... sedap alunan dia... tq
 
sekadar bertanya pendapat..

kalo ada yang amal dalam 5-6 bulan

59. Ya Mubdi’ zikir siang mlm harta bertambah. Baca pd wanita mengandung anak tidak gugur. 470x pelaris peniaga

tapi makin miskin...anak dikandung gugur dan perniagaan bengkrap..

cemana tu? bukan ke leh hilangkan keyakinan dia pada Allah s.w.t bila dia sebelum tu yakin dengan buat zikir macam tu dia akan dapat ganjaran macam tu..:-?

Tau tak apa makna Ya Mubdi,,, Dialah yang mencipta manusia dan yang mematikan manusia". ya Mubdi tidaklah disebeut di dalam Al Quran tetapi diterangkan di dalam hadis sebagai ayat gabung "dialah mencipta dan dialah mengembalikan (mematikan)" al-Mubdi' al-Mu'îd

Sebelum amal asma ul husna,,pastikan kaji betul2 dan belajar ilmu. Ada nama Allah yang keras dan ada yang lembut dan bermacam2 lagi. wallahualam
 
Last edited:
Si pengamal counter dengan selawat tak ? Tau tak apa makna ya mubdi,,,"Sifatnya Dialah yang mencipta manusia dan yang mematikan manusia".

Sebelum amal asma ul husna,,pastikan ada ilmu pengetahuan. Ada nama Allah yang keras dan ada yang lembut dan bermacam2 lagi.

cuba baca sampai abis lagi bagus apa sebenarnya yang saya tanyakan pada TT..
 
Ada sebab zikir banyak2 tu;

1) Supaya dengan usaha kita memuji2 Allah (dengan banyak) Allah akan campakkan ikhlas dalam diri kita.

2) Sebagai amalan jazam yakni dengan tujuan supaya zikir itu sebati dalam jiwa kita.

3) Dibuat berdasarkan firman Allah sendiri. Ingatlah Aku dan bertasbih/zikir lah banyak2 agar kamu beruntung.

4) Berdasarkan hadis nabi saw, sebutlah Allah banyak2 pagi dan petang.
 
Kalau nak belajar dari buku,,,terutamanya berkenaan asmaul husna diminta berhati2. Saya ada terjumpa 2 buku terbitan dalam bahasa Malaysia dan Indonesia yang memberi saranan zikir yang kurang tepat tentang amalan asmaul husna. Jadi berhati2 lah.
 
Back
Top
Log in Register