BTC USD 83,180.0 Gold USD 4,179.06
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Teknik Zooom SMA 5

Status
Not open for further replies.
salam tuan tanah..

patik newbie nak berguru. blh tuan jelasskan skit apa tu sma5? moving average ke? S tu apa lak? dlm custom indi den ada oSMA pastu dlm trend ada moving average. 5 tu setting ke? harap sgt neh.. tq.
 
salam tuan rumah... penerangan kat bawah ni untuk buy ke sell? kang slh swing plak jadi tenggelam.

Salam...

Thread ini aku bukak khas untuk orang yang ingin belajar teknik swing.

Sekali lagi, teknik ini adalah accessories utk penggemar-penggemar trader candlestick yang menunggu dan memerhatikan reversal pattern candlestick.

Tetapi utk yang tak pandai candlestick pun boleh ikut teknik ini. Simple.

Setup yang digunakan: SMA5 dan Stoch 18,3,3

Kalo nak swing di H4...

Step 1: Spy di tf h4. Tunggu reversal candlestick di H4.
Step 2: Bila berlaku sell reversal, buat pertama kali cs turun dan berada di bawah sma5. Di masa ini, stoch telah keluar dari area 80%.
Step 3: Pastikan semua TF kecik2 pun berada di bawah SMA 5. Ini WAJIB

Bila h4 berada di bawah SMA 5, tapi H1 atas sma5, h1 mungkin adalah retracement sahaja. Maknanya anda kene tunggu candle turun di bawah sma5 di h1 barulah fikirkan untuk enter sell (untuk sharp entry, tf yang lain pun candle mesti bawah sma5).
 
heheh menarik gak teknik ni tp kenapa dah senyap je skrg ni..xde mmber yang nak share ke penggunaan teknik ni..tq
 
salam,

nk tanya skit.Kalu kita main scalping guna teknik ni leh x? Contoh base tfH4,CS masih di bawah sma5 & stoch pn masih dibawah paras oversold x lepas lg level 20. So, leh x kita buat OP & TP dlm 10 - 20 pips? Hrp TT dpt bantu.
 
Status
Not open for further replies.

Latest Posts

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.13318
USD / JPY
156.877
GBP / USD
1.32263
USD / CHF
0.83437
USD / CAD
1.41980
EUR / JPY
178.077
AUD / USD
0.69694
Back
Top
Log in Register