Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 07-08-2009, 10:59 PM
insyiİ insyiİ is offline
CG Top Poster Club

insyiİ's Avatar
 
Trader Rating: (41)
Join Date: Mar 2008
Location: <<dkt umah backstabber>>
Posts: 28,113
Thanks (Received): 177
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default H1N1 - pengalaman sebenar

Salam...ni aku paste kan yg aku dapat dr Facebook aku...member forwardkan email...

This actually comes from a forwarded e-mail by my roommate's sister. I think it's worth to be shared with others.

Fwd: lagi info pasal H1N1


From: [email protected] [mailto:[email protected]]
Sent: Wednesday, August 05, 2009 4:11 PM
Subject: FW: lagi info pasal H1N1


High risk infection to person yg smooking, has atshma, children, pregnant woman

Beginner stage
Batuk, selsema, demam, sakit tekak, bila terbesin bunyi tak kuat...

Second Stage
Susah bernafas, simtom macam asthma but not asthma, at this stage if you touch the person, or breath in the same room 80% boleh kena...masa ni kena kuarantin...at hospital. Masalahnya sekarang dah ramai yg kena. hospital tak cukup katil & bilik kuarantin...Bila u pengsan macam nak mati baru dia org admitted.macam kes adik I.

Critical
Lung infection. Bila X ray we can see the virus covered the lung. Like my brother case. Very scary bila tengok x ray tu. At this stage u need oksigen with highest level, Strongest antivral..very high drug. At least 7 days oksigen kena bagi. % to recover depend to age, imune badan u. That's why kalau baby atau budak2 susah nak kata...normally die. My brother hari ni genap 8 hari..still need oksigen. Kesian dia. Masa tahap critical tu tercungap2 dia bernafas, sampai menangis..Sampai satu tahap dia berguling atas simen sbb dah tak tahan...sampai dia give up ..sampai dia blh cakap lebih baik Allah ambik nyawa dia...Itu lelaki tu..imagine kalau pompuan atau budak2. We all cuma blh tengok dia dari cermin...tak blh masuk dlm bilik kuarantin...Dr & nurse aje boleh masuh...siap pakai baju plastik. To support him, what we did bagi sms, bagi dia alquran biar dia baca so that dia tenang, bagi tasbih biar dia zikir ingat Allah & bagi Air yasin...Alhamdulillah pastu dia ok sikit.Ada hikmahnya...All the family member unite to support my brother fighting the virus.

Masalahnya hospital swasta tak terima H1N1 case, sekarang ni semua depend hospital kerajaan yg most of the doctors still young . The oldest dr in my brother ward was 28 years. All the Otai dah pergi private. Lepas tu plak this is the first time to treat H1N1 patient. At the same time dr bz with other case as well...1 doktor 5 patient...kat gov hospital...kesian dr2 tu...berhempas pulas nak selamatkan patient. I appreciate them, mmg very appreciate dia org jaga adik i dgn baik sekali..So far hospital Ampang is the best goverment hospital yg i jumpa..very efficient.Very quick action ..Even senior dia org dah pergi private & they don't have much experience , dia org tetap work hard give the best treatment to the patients..sampai tak balik rumah...tidor kat hospital.

Rasa nak peluk & cium dia org sebab selamatkan adik I...Thanks to Allah
__________________
JOM SLIM DENGAN NEUMAXX PLUS |BLOG CANTIK!!! AS BEAUTY ORIGINAL DARI PENGEDAR JAJAHAN SAH! - PM / SMS 016-253 9422 |[/COLOR]
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 07-08-2009, 11:03 PM
cay3869 cay3869 is offline
Active Plus

cay3869's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Mar 2007
Posts: 3,092
Thanks (Received): 26
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

aku dh 2hari dh selsema.. tp malas nk g hsptl.. huhu
Reply With Quote
  #3  
Old 07-08-2009, 11:16 PM
insyiİ insyiİ is offline
CG Top Poster Club

insyiİ's Avatar
 
Trader Rating: (41)
Join Date: Mar 2008
Location: <<dkt umah backstabber>>
Posts: 28,113
Thanks (Received): 177
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

better don't take for granted...

this flu dah wide spread all over the country....baru tahu dr sorg CGrians, sek anak dia smlm 15 org positif, one of them dah masuk ICU.....baru darjah 5.....

sek tu dkt jer ngan umah aku ni haa...
__________________
JOM SLIM DENGAN NEUMAXX PLUS |BLOG CANTIK!!! AS BEAUTY ORIGINAL DARI PENGEDAR JAJAHAN SAH! - PM / SMS 016-253 9422 |[/COLOR]
Reply With Quote
  #4  
Old 07-08-2009, 11:17 PM
zino zino is offline
Regular

zino's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 484
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

thanks for sharing this info
Reply With Quote
  #5  
Old 07-08-2009, 11:19 PM
hanz hanz is offline
Active Plus

hanz's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Sep 2008
Posts: 3,075
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

takut nye.............
__________________
Mesothelioma

YNWA
Reply With Quote
  #6  
Old 07-08-2009, 11:20 PM
fordLASER fordLASER is offline
Legendary Member

fordLASER's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2007
Posts: 10,806
Thanks (Received): 51
Likes (Received): 3
Active Level
Default

virus ni mmg menakutkan....
... cuak jugak nak berada di kawasan ramai orang...
p/s: pospone jer la gathering tu....
Reply With Quote
  #7  
Old 07-08-2009, 11:20 PM
shukcaya shukcaya is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (30)
Join Date: Mar 2008
Location: ✿ m o o n ✿
Posts: 14,436
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

keep it up hospital ampang!

huhu..this is for h1n1 ya..

well caya ade bad experience ngan hospital ampang..
Reply With Quote
  #8  
Old 07-08-2009, 11:21 PM
tudung87 tudung87 is offline
Legendary Member

tudung87's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: May 2008
Location: penang
Posts: 12,876
Thanks (Received): 69
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

dia bagi udara bersih sahaja.. itu term yg paling seswai..

tapi, org awam slalu salah anggap dia bagi 100% oksigen..
__________________
ALLAH knows best
Reply With Quote
  #9  
Old 07-08-2009, 11:21 PM
little_lily little_lily is offline
Legendary Member

little_lily's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jun 2008
Location: kembali ke sisi Allah..
Posts: 14,868
Thanks (Received): 102
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fordLASER View Post
virus ni mmg menakutkan....
... cuak jugak nak berada di kawasan ramai orang...
p/s: pospone jer la gathering tu....
setuju.. selagi boleh duk umah dukla umah.. at least sampai treatment yg lbey berksn dijumpai..
__________________
This really dwarfs the significance of your everyday problems. At least we still all have a chance to live. (Youtube comment, Tsunami - Caught On Camera - P7)
Reply With Quote
  #10  
Old 07-08-2009, 11:21 PM
abg_boyot abg_boyot is offline
Regular

abg_boyot's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Posts: 916
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

h1n1 nie ade kene mengene dgn imune badan kite tak eak..?...aku risau la org rumah tgh pregnant nie..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump