Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Internet Business Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 22-07-2014, 07:10 AM
SifuSupersonic SifuSupersonic is offline
Active Member

SifuSupersonic's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2010
Posts: 1,563
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 13
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default Apakah Cabaran Terbesar Yang Anda Hadapi SEKARANG Untuk Buat Duit Secara Online?

As Salam ...

Berkaitan tajuk di atas ...

Apakah cabaran terbesar yang anda hadapi untuk buat duit online?

1. Tak tahu apa nak jual?
2. Tak tahu macam mana nak jual?
3. Tak tahu dekat mana nak cari produk?

Adakah anda mempunyai masalah lain selain dari di atas?

Anda boleh luahkan 'mungkin' ada kawan-kawan kita boleh beri idea, mana tahu dengan idea itu boleh mengubah kehidupan anda selama-lamanya.

Dan kami amat berminat untuk tahu apa yang anda hadapi. Mungkin juga kami boleh kongsikan sesuatu berdasarkan situasi anda.


Jom bincang...
__________________
.

Spiritual Marketing

.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 22-07-2014, 09:33 AM
cip cip is offline
Regular

cip's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2012
Posts: 567
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Antara cabarannya adalah nak dapatkan kepercayaan pelanggan, terutama bagi yang baru nak berniaga on9...
Reply With Quote
  #3  
Old 22-07-2014, 09:49 AM
MaxcoM MaxcoM is offline
Junior

MaxcoM's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2011
Posts: 66
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Setiap produk tidak bertahan lama. Paling lama setahun, lepas tu suram. Kebanyakkan produk kosmetik 6 bulan sahaja.
Reply With Quote
  #4  
Old 22-07-2014, 09:52 AM
chel_fi82 chel_fi82 is offline
Active Plus

chel_fi82's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Nov 2009
Posts: 3,768
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 1
Active Level
Default

bukan senang tak maintan satu 2 produk..
__________________
E-Book Saham App
Anda boleh bermula membeli saham hanya serendah RM 30 shj
Salehul yusof Call or whatapp 019279 3630
http://ebookterbaik.weebly.com
Reply With Quote
  #5  
Old 22-07-2014, 10:14 AM
apexsoad apexsoad is offline
Active Member

apexsoad's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,349
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

cari masalah.. dapatkan barang selesaikan masalah.. kalau boleh brg yang org akan repeat order banyak kali. dan terakhir sekali. ade basic IT, bkn pandai main FB jer.
Reply With Quote
  #6  
Old 22-07-2014, 10:16 AM
mumin mumin is offline
Regular

mumin's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2009
Posts: 328
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Kalu aku masalah barang apa nak jual... barang yang permintaan tinggi dan tahan lama
__________________
http://www.mumin.com
Reply With Quote
  #7  
Old 22-07-2014, 06:21 PM
SifuSupersonic SifuSupersonic is offline
Active Member

SifuSupersonic's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2010
Posts: 1,563
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 13
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cip View Post
Antara cabarannya adalah nak dapatkan kepercayaan pelanggan, terutama bagi yang baru nak berniaga on9...
Apa yang kami boleh kongsikan 3 perkara.
1. quality
2. active
3. testimoni

Peniaga baru suka jual 10 produk secara serentak, dan buat terlalu banyak kerja ...

Mereka tidak faham strategy marketing, kena focus kepada 1 produk as hook the line or pengenalan diri / company ...

Dengan produk itu mereka perlu kumpul database tak perlu ramai 1k-3k orang dah cukup ...

Tempat percuma kumpul database
- facebook group
- wordpress / followers

Kesilapan peniaga baru juga tidak fokus kepada quality, mereka selalu inginkan cepat dapat untung ....

Mind set nak cepat = Minda Kegagalan

Peniaga yang berpengalaman pula buat kerja slow n lambat, mereka pelan-pelan kayuh ...

Mereka berkongsi info day by day
Mereka kumpul database pelan-pelan
Mereka menjawab soalan demi soalan

Sampai masa mereka kongsikan produk mereka ...

Mereka faham semua "proses" ini ...


Berkaitan active pula dekat blog or forums or fanpage
Kesilapan peniaga baru mereka tidak ada center dan tidak active

Fanpage dibiarkan kosong kegersangan berhari-hari tanpa sebarang update... Ini tindakan yang salah sama sekali ...

Satu kawan berkongsi, u buat instagram setiap hari u kena update, ada 1 order sahaja pun u kena update ..

Ambil gambar sekali walaupun gambar lebih kurang sama, apa yang penting ialah update ...

Apabila orang lihat fanpage ini active dengan perkongsian, dan pelbagai aktiviti maka mereka akan yakin ...

Kesilapan peniaga baru ialah mereka tidak active ...

Berkaitan testimoni pula ..

Untuk produk sendiri
- kena dapatkan review (buat discount)
- lepas tu tampal testimoni
- selepas itu berterusan tampal testimoni2 yang baru
- barulah orang yakin, lihat begitu banyak perubahan kejayaan

just ideas
__________________
.

Spiritual Marketing

.
Reply With Quote
  #8  
Old 22-07-2014, 06:32 PM
joee joee is offline
CG Top Poster Club

joee's Avatar
 
Trader Rating: (31)
Join Date: Oct 2010
Location: Kulim - JB -SB
Posts: 40,042
Thanks (Received): 674
Likes (Received): 194
Active Level
My Mood:
Default

klu produk bagus marketing tadak pun tak guna jgk
__________________
Reply With Quote
  #9  
Old 22-07-2014, 06:50 PM
SifuSupersonic SifuSupersonic is offline
Active Member

SifuSupersonic's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2010
Posts: 1,563
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 13
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mumin View Post
Kalu aku masalah barang apa nak jual... barang yang permintaan tinggi dan tahan lama
masalah itu bukanlah masalah sebenarnya, masalah yang sebenar ialah cara kita handle masalah itu sendiri ....

ada orang anggap ia masalah
ada orang anggap ia cabaran
ada orang anggap ia ujian
ada orang anggap is prosess upgrade

berkaitan barang pula ada 3 jenis
1. service
2. fizikal
3. digital / ebook

tiada idea? berukut langkah yang simple..
1. ambil pen + kertas

2. tulis 70 ideas yang terlintas (pelan-pelan kayuh, ambil masa sekitar 1-2 minggu)

- just tulis sahaja
- tak perlu fikir macam mana nak menjual
- sekarang hanya proses generate idea

selepas dah siap, relax, berehat, tenangkan diri selama 1-3 hari...

selepas itu tapis idea ...

70 > 60 > 50 > 40 > 30 > 20 > 10 > "5 > 1" ...

selepas anda dapat idea "5 > 1" ...

relax, berehat, tenangkan diri selama 1-3 hari lagi sekali...

sekarang kita masuk bahagian marketing pula dengan
- forum
- blog
- fanpage

dalam buku permission marketing seth godin mencadangkan..
- jangan buat/jual produk untuk umum or semua orang
- buat produk khusus untuk TRIBE / database kita sahaja
- jual produk kepada tribe kita sahaja

katanya lagi,
"jika anda mempunyai 1,000 tribe, anda sudah boleh hidup senang"...

selepas berkongsi kepada tribe, beri info day by day
kongsikan produk yang berkualiti, minta testimoni
cadangkan tribe menjadi agent dengan keuntungan 50% ...

daripada 1000 orang, 100 orang jadi agent "anda sudah boleh hidup senang"...

kerja anda, fikirkan produk2 seterusnya untuk tribe ini sahaja ..

kesilapan peniaga baru,
- suka fikir sesuatu yang besar, 1,000 orang tak cukup katanya
- tidak focus kumpul database

peniaga berpengalaman
- mereka kumpul database yang kecil
- mereka berkongsi produk kepada database
- mereka convert database menjadi agent
- dan agent yang akan kembangkan database itu
- seterusnya mereka jadi kaya raya

just ideas
__________________
.

Spiritual Marketing

.
Reply With Quote
  #10  
Old 22-07-2014, 06:53 PM
rustam rustam is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (69)
Join Date: Dec 2010
Posts: 10,790
Thanks (Received): 51
Likes (Received): 3
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Kepercayaan dan keyakinan pelanggan susah diraih.

Nak gambar real, bila dah beri 'sepi' pula.

p/s; saja nak test kut
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump