Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Seram, Misteri, Hantu, Ngeri, Pelik

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 12-10-2010, 12:50 PM
AkuHenjutJer AkuHenjutJer is offline
Super Active

AkuHenjutJer's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2010
Posts: 6,895
Thanks (Received): 83
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default KM 223 Lebuhraya SIMPANG AMPAT ke PEDAS/LINGGI mmg berhantu!!!

FYI:tempat ini mmg keras(PEDAS/LINGGI->SIMPANG AMPAT)

bg anda org luar yg melalui lebuhraya antara SIMPANG AMPAT-PEDAS/LINGGI...berhati2 lah coz area ni mmg ada unsur2 mistik.kemalangan ngeri smlm termasuk dlm area ini.Catriona Ross eksiden pun dlm area ni jg.dibwh ini dikumpulkan pengalaman2 aneh mrka2 yg prnh melalui area mistik ini.


Post by: nYum on July 22, 2009, 12:39:12 pm
kejadian berlaku pada hari jumaat mlm sabtu atau lebih tepat 2pagi sabtu...

Baru je balik dari melaka.cod helmet bersama mbcians hafizumi.borak2 xsedar jam sudah pukul 1.30 pagi.esok kerja.maka dgn mata terpisat2 macam nk pejam mengundurkan diri dari melaka.senyum sendiri poket berisi. keseorangan menunggang motor menuju ke bangi.purata kelajuan dlm 80-100km disebabkan mengantuk.lebih berhati2..

Dari kejauhan ternampak sebiji iswara putih sedan lembab je jalan.mungkin dia pun mengantuk sama.lingkungan 500meter dgn iswara putih tiba2 hidung bau seakan2 sesuatu.mengembangkan sdikit lubang hidung utk cam apa bau ini.rupanya...BAU BANGKAI!!.rasa seram mula slow nak masuk.mghilangkan rasa resah ahh..mungkin ada binatang mati tepi jalan.....membuntarkan mata takut trlanggar...

Semakin dekat iswara putih semakin kuat bau dia.bacaan selawat mula meniti dibibir.semakin dekat...10,9,8,7,6,5,4,3,2....1 signal ke kanan lalu memotong iswara putih.selari dgn iswara tersebut ku sipikan mata utk menjeling kereta tersebut...ALLAHUAKBAR!!!enjin remuk hancur!!....throttle dipulas maximum....

*pelbagai persoalan timbul
-ikutkn total loss tapi kenapa bergerak??
-bau bangkai or mayat??

masuk hari nie genap 4hari kejadian tersebut.genap jugak 4 hari demam aku xkebah2....
hati-hati semua...
km230 melaka-bangi

-lama dah buat karangan.hancur!


Post by: anip- sama on July 22, 2009, 12:58:00 pm
aku biasa ride seremban melaka waktu malam tp x penah selepas kul 10..,
tp area pedas linggi mmg horror..,

2 bulan lepas officer aku kena kat area situ gak..,
kul [email protected] 3 pagi..,
nak balik ke taiping..,
ada hal penting so x leh tunggu hari esok..,
time drive..,
ada sehelai kain putih melayang depan cermin kereta dier..,

takut punya pasal..,
dier berhenti kat seremban..,
pas subuh baru sambung drive..


Post by: mira_buruk on July 22, 2009, 02:02:37 pm
Kalo KM 230dr melaka ke bangi... mungkin aku juga berani katakan betul
coz baru kena minggu lepas...
on the way balik semenyih...... dr Muar kul 11.30pm++

aku terkezut berok coz ade 'bende' seperti tercicir dr kereta depan
tak sempat elak...siap 2-2 kaki aku terangkat n menjerit masa den bawa kate
tp takde apa2 pun.... nak kata binatang ke, mesti ade bunyi....event kertas or plastik....
masa tu ingat lagi dlm KM 205+++

lebih kurang hadapan sedikit dlm KM 220++
member siap nampak 'bende' tu dok tepi jln sedang memerhatikan kita org....
yg pasti sah ' bende ' tu coz salah sorang dr kami ber 4 masa tu
mmg ade kelebihan ternampak 'benda2' macam tu..... cume den perserta tambahan pagi2 bute tu yg tenampak...

biasa ler setan, memang suka kacau kita...kena lak penakut macam den...



Post by: podgie on September 22, 2010, 02:13:54 pm
kawan aku pernah disakat kat area tu...dia dok bawak van...dlm pukul 3-4pagi...biasa bertolak awal tapi haritu van ade prob

time tu ondaway nk gi race kat mimc...bulan 5-6 tahun ni xsilap aku

tidur kat alor gajah...

aku xtido sebab wat teman member aku sambil mkn kacang...

stat area km 200...aku asyik dok tgk tanda KM tepi hiway tu.....xsilap aku sampai area pedas linggi dlm km 224 gitu...tiba2 member aku mengelak dr lobang ke hape
...dlm hati ade rase kurang syok..mamai ke nampak antu mamat ni...sampai alor gajah,*sensored* plak melintas...byk betul makluk nk melintas pagi bute ni....nasib baik race menang..hehe

esoknye aku tnya...ade lubang ke kat hiway smalam?....dia ckp nampak orang naik basikal tepi hiway nk melintas ...ayoyooo.....tapi aku xnampak...meremang bulu roma den.


Post by: sesiapa on October 11, 2010, 06:05:51 pm
aku nampak 4-5 bijik moto dr arah bertentangan (ke arah kl) tp sama jalan dgn aku (ke arah melaka). senang cite lawan arusla.. moto ex5, yg pelik nape plak dia nk lwn arus? pas2 leh ikut sma speed ngan keta aku plak tu (140kmh) laju tu ex5 boleh dapat speed 140km keta. aku toleh xlama coz aku takut benda2 ni nk pancing aku leka. yg pelik mak aku kat blkng xprasan pape pun. betul2 dekat2 km230-232 mcmtula..


Post by: mimalif on July 22, 2009, 04:20:41 pm
masa diorg tgh tambah lorong dari 2 jd 3 ada berapa ramai da meninggal accident kat kwsn rehat pedas ..
yg paling den ingat, sebiji satria dgn 4 org gadis pelajar u.. maut.. sbb yg maut ada bau2 kuinin ngan wife den

mengikut pengalam den dan kengkawan masa jd peon anta brg.
gua tempurung jln nak naik bukit tu... superman test sprint kat sebelah.. sepupu kena.. balik kl jam 5 pagi.. sampai kl domam seminggu
pagoh antara tol dan hentian rehat ke selatan .. superman duk depan windscreen.. member 1 opis kena van terbabas ke tepi..


Post by: soul on July 23, 2009, 08:31:44 pm
Ok macam nie, benda ni berlaku kat Alternatif Melaka Johor ( AMJ )
bagi orang yang duduk melake/muar tau la jalan nie.
Time tu jalan ni baru siap rasanya.. jalan tu memang gelap. sampai sekarang gelap.

Aku nak balik rumah akak aku kat merlimau dari bukit beruang.
So aku decide nak balik lalu jalan baru siap tu. sbb tak pernah lalu situ lagi .. lagipun traffic lite pun tak byk..
Masa tu dlm pkol 12 mlm rasanya ..

Sepanjang jalan tu straingt jea...tak de masuk simpang mana2. .. dan gelap.
aku biasa jea.. tak kesah mana pun gelap nie.. balik kl dr mlk pun keluar highway dah gelap.. so no wonderlah boleh jea redah.
Perjalanan aku amek masa dalam setgh jam.. aku bawak half & full throttle... motor wave 100 je pun .. abeh kuat 100km/j std.
Jauh perjalanan start dari Semarbok dalam 22km ke Merlimau ..

Permulaannya semuanya berlancar... aku amek lorong kereta belah kiri skali.. nak elak dr paku ke apa bende jea yang tajam..
Malam tu ada jgak kete ..lori .. bus .. moto lalu .. mcm keadaan biasa ...

Tiba2 .. dah dlm 20 minit perjalan .. dalam 2 ke 3 kilometer sebelum smpai ke simpang Merlimau ada sebjik motor follow aku dari belakang ..
kenderaan lain memang tak de time tue .. side mirror gelap je melainkan lampu motor blakang aku tue..
aku pun fine la.. mcm ada org teman .. lagi berapa kilometer jea ...
Tapi yang peliknya .. dea mcm cucuk angin aku .. then bagi highbeam byk kali.. ...
aku tak berapa kesah sgt .. dah nak sampai simpang ke Merlimau dah pun (kalau dari Melaka , kita akan rapat ke kanan) ..
lagi 1km dah nmpak traffic light ... aku pun rapat ke kanan untuk masuk simpang ..
dalam masa aku nak rapat ke kanan tu ... aku toleh belakang dengan pandang belah kiri ... in order nak tgk la sapa yang cucuk angin & bagi highbeam td ...
anehnya ... takda apa pun .. memang jalan kat situ aku sorang jea .. bulu roma aku dah naik ... cepat2 aku bace ayat kursi .. selawat ..
kat traffic lite aku amek kanan .. lepastuh memang tak tgk side mirror lansung ..sampai la aku dah masuk town merlimau .. then sampai umah akak aku..


Persoalan
- sapa rider kat belakang aku & bagi high beam kat aku tu..
- then bile aku toleh belakang .. tak de apa pun..

Huhuhu aku bersyukur selamat gak sampai kat umah dalam pkol 12:45 tgh mlm..
aku fikir , kalau la rider tu td potong aku kat jalan mcm mana agaknya yea.
Lagi satu, lepas aku smpai umah..then story kat akak aku,.. rupanya akak aku ckp memang byk dah bende berlaku..
Nak tanya cerita2 lain kat situ .. tanya orang2 sana .. mungkin dorang lebih tau ..

Sorry guys .. story aku rojak2 .. tuh yang mcm karangan takde format.
thanks for read my story.


so...apa pendapat korang semua ttg tmpt kemalangan maut Ahad hrtu.bkn sorg dua yg crita pasal area keras ni.jg bkn tujuan aku nk takut2kan korang semua...hnya utk mngkhabarkan pada semua yg melalui area dari tol SIMPANG AMPAT(dari arah JB) mnghala ke PEDAS/LINGGI...bnykkn membaca ayat2 suci semasa melalui jln nih demi keselamatan diri dari gangguan makhluk2 halus ni.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 12-10-2010, 12:52 PM
adil2604 adil2604 is offline
Super Active

adil2604's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jun 2008
Location: DENPASAR-SHAH ALAM-JAKARTA-KL-GUANGZHOU-HK
Posts: 7,147
Thanks (Received): 153
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

tak tau nak cakap..kadang2 bole jadi gak ape yg ko cakap tu tmpt tu keras...baca selawat byk2 kalau nak jalan jauh...
Reply With Quote
  #3  
Old 12-10-2010, 12:55 PM
amien amien is offline
Regular

amien's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2009
Posts: 646
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

tahyul la korg ni..
dua tahun lepas, aku tetiap2 minggu ulang-alik Negeri Sembilan- Skudai,JB ikut highway ni. x pernah la jumpa apa2. bukan kata siang, malam pun aku lalu jugak. xde pe bende pn, aku drive sorg2 lagi tu.

mana boleh mati kalau xdpt izinNya.
__________________
Quote:
Originally Posted by C_Kenek View Post
menatang hanjing nasib baik tak keluar balik buasir aku kalau tak aku claim bil spital kat ko
Reply With Quote
  #4  
Old 12-10-2010, 12:58 PM
sconsult sconsult is offline
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (100)
Join Date: Dec 2007
Posts: 22,648
Thanks (Received): 653
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

jin/syaitan ada di mana-mana....tapi jgn dok layan la cerita2 ni....yg penting kena pandu ikut halaju....bas 90km/j bukannya 130km/jam. bila drebar bas/kereta jadi 'hantu' yang bahaya ni!
Reply With Quote
  #5  
Old 12-10-2010, 12:58 PM
hazri99 hazri99 is offline
Active Member

hazri99's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,576
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

eden pun pernah kene gak...
kali nih pelik.. tiba baldi besar bergolek dari arah kiri ke kana hiway.. memang tak sempat elak.. keter aku terangkat sebelah dlm kelajuan 80-100kmj.. sib baik tak terbabas... waktu malam dah berkabus.. dlm kul 9pm..
memang area tuh byk eksiden.. especilaly terbabas dan langgar belakang kenderaan berat...
__________________
Public Mutual Unit Trust Consultant
Tel:013 3055516
9W2HZS
Reply With Quote
  #6  
Old 12-10-2010, 12:58 PM
AkuHenjutJer AkuHenjutJer is offline
Super Active

AkuHenjutJer's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2010
Posts: 6,895
Thanks (Received): 83
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

adesss sebetulnya tadi aku ingat...aku dah berada dlm section SERAM,NGERI,MISTERI....patut pun bila aku quit cari thread ni di section tu tkde...rupa2nya kat sini.minta Mod hntr thread ni ke section SERAM,NGERI,MISTERItu nanti.
Reply With Quote
  #7  
Old 12-10-2010, 01:01 PM
megatterawis megatterawis is offline
Active Member

megatterawis's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,069
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 2
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

kecuaian punca utama kemalangan..........
Reply With Quote
  #8  
Old 12-10-2010, 01:02 PM
mint mint is offline
Super Active

mint's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Apr 2009
Posts: 5,431
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

iblis dan syitan ni mmg ada dimana2..

nak2 pulak highway yg dulu asalnya bukit dipotong utk buat highway..

jalan tu mmg byk citernya..ada yg nampak org perempuan lepak kat atas divider kat highway area tu..dan mcm2 lagi

apa yang penting, sebelum mulakan perjalanan, baca ayat kursi, doa naik kenderaan dan doa tawakkal..
Reply With Quote
  #9  
Old 12-10-2010, 01:02 PM
AkuHenjutJer AkuHenjutJer is offline
Super Active

AkuHenjutJer's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2010
Posts: 6,895
Thanks (Received): 83
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by amien View Post
tahyul la korg ni..
Dua tahun lepas, aku tetiap2 minggu ulang-alik negeri sembilan- skudai,jb ikut highway ni. X pernah la jumpa apa2. Bukan kata siang, malam pun aku lalu jugak. Xde pe bende pn, aku drive sorg2 lagi tu.

Mana boleh mati kalau xdpt izinnya.
blh sedara beri pengertian "tahyul"sbnr tk?
dlm rukun iman yg 6...tahukah sedara 5 dari nya bersifat ghaib...1 shja yg blh dilihat dlm alam nyata iaitu AL-QURAN!
Reply With Quote
  #10  
Old 12-10-2010, 01:03 PM
fine net fine net is offline
CG Top Poster Club

fine net's Avatar

 
Trader Rating: (48)
Join Date: Apr 2007
Location: A Place Without No Name
Posts: 43,337
Thanks (Received): 214
Likes (Received): 89
Blog Entries: 19
Active Level
My Mood:
Default

awal tahun ari tu dlm kul 2pagi aku lalu situ...tp aku dr KL nk balik ke JB..aku drive sorg2....x de rase ape pn...tp klu2 tmpt mcm tu,biasenye la mmg agak keras..sbb rmai org mati kt situ......
__________________
------

****RUANGAN IKLAN BANNER/TEXT DI SIGGY UTK DISEWA SERENDAH RM50 UTK 75HARI **** - PM UTK MAKLUMAT LANJUT

Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump