Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Unit Trust Investments

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #3431  
Old 01-03-2018, 11:38 AM
mr. Ceo mr. Ceo is offline
Regular

mr. Ceo's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2018
Location: Selangor
Posts: 169
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 7
Active Level
Default

PAIF PIALEF ok tak sekarang ni? apa pendapat TT?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #3432  
Old 06-03-2018, 11:06 PM
kez kez is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2008
Posts: 3,259
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mr. Ceo View Post
PAIF PIALEF ok tak sekarang ni? apa pendapat TT?
pendapat saya,

dari 1 Jan 2017 hingga November 2017. return paif dan pialef lebih dari 20%.
dec 2017 - mac 2018.. price drop lebih kurang 5%.
price dah 2 bulan stagnant.. nampak mcm nak rebound tp masih takut2

memandangkan trump dah declare tariff steel baru2 ni..
ramai yg risau terjadi trade war.
market dijangka akan tertumpu ke china..
so, buat masa ni saya tak advice client untuk invest dlm fund yg ada steel-related stock atau US fund.
beralih arah ke china..
*paif dan pialef invest lebih 25% ke china.


just my 2 cents
__________________
Fendy
Investment Unit Trust
Public Mutual Berhad
kawasan jajahan:Penang, Kedah, Perlis Perak
kheza137[at]gmail[dot]com / 019 5717137
Reply With Quote
  #3433  
Old 26-07-2018, 10:28 AM
Ewawa123 Ewawa123 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2012
Posts: 213
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Sy agen Public Mutual. Ingin buat perlabuhan. hubung segera 0163038820
__________________
Leewah
call 016 303 8820
(watsapp, sms)/[email protected]
Khas Pemohon dari KL/Sel
Reply With Quote
  #3434  
Old 11-08-2018, 11:42 PM
nimbus nimbus is offline
Newbie

nimbus's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2018
Posts: 6
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Nak tanya sikit, Sya bukan agen, adala beberapa fund yg telah saya beli melalui agen(kwsp) tapi x pernah ambil tahu. Tengok statement pun blur2x..Selain menerima statement, boleh ke klu kita check sendiri online? Mcmmana nak check? Tq.
Reply With Quote
  #3435  
Old 13-12-2018, 04:41 PM
waepy waepy is offline
Active Plus

waepy's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2011
Posts: 4,495
Thanks (Received): 145
Likes (Received): 122
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by nimbus View Post
Nak tanya sikit, Sya bukan agen, adala beberapa fund yg telah saya beli melalui agen(kwsp) tapi x pernah ambil tahu. Tengok statement pun blur2x..Selain menerima statement, boleh ke klu kita check sendiri online? Mcmmana nak check? Tq.
boleh daftar di publicmutualonline.com.my
Reply With Quote
  #3436  
Old 16-12-2018, 02:47 PM
4rx 4rx is offline
Regular

4rx's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Location: Home sweet home
Posts: 567
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fadhilah_affendi View Post
Assalamualaikum Tuan Alhamdulillah, Public Mutual banyak shariah fund yang perform. Antaranya seperti Public Islamic Asia Dividend Fund dan Public Asia Ittikal Fund. Im looking forward to meet u untuk kita discuss further tentang fund fund dan benefits yang client perolehi by investing in Public Mutual. Just contact me at +60162034367 (Fadhilah)
Public Islamic Asia Dividend Fund agent aku start tahun lepas... dah hampir setaun... tadi cek... investment aku dah drop 33k
Reply With Quote
  #3437  
Old Today, 01:23 AM
waepy waepy is offline
Active Plus

waepy's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2011
Posts: 4,495
Thanks (Received): 145
Likes (Received): 122
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by 4rx View Post
Public Islamic Asia Dividend Fund agent aku start tahun lepas... dah hampir setaun... tadi cek... investment aku dah drop 33k
semua tgh drop skrg, kesan drpd trade war antara china-usa...
Reply With Quote
  #3438  
Old Today, 02:45 AM
fouad1995 fouad1995 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2018
Posts: 14
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Dann View Post
Rasanya macam berminat nak tahu more details fasal Public Mutual ni. If anyone who have the knowledge about this type of Unit Trust, i need explanation on :- FMovies YesMovies SolarMovie
  1. All Plans provided
  2. How to be an agent
  3. Some little comparison within Public Mutuals and the other types of Unit Trust in Malaysia

Thanks in advance.
Yes this is true my friend , keep the good work
Reply With Quote
  #3439  
Old Today, 12:08 PM
pew853 pew853 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2015
Posts: 365
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 4
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

now time to borong la...harga unit tgh jatuh kaw2...jom melabur...0125422992
__________________
Boleh hubungi saya, 0125422992 (Anuar)
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump