Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Saving Investments

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #231  
Old 15-04-2018, 04:48 PM
Pizzaro Pizzaro is offline
Regular

Pizzaro's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2012
Posts: 889
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 22
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Kaneshiro View Post
Salam Semua ,

Just nak SHARE macam mana kita nak kumpulkan modal untuk perniagaan OR early retirement.
Umur aku sekarang ni awal 30an, bini 1 dengan 2 anak.
Mungkin tuan2 boleh beri pandangan or ambil iktibar. Target aku nak ada around 500K TUNAI dalam
tempoh 5 Tahun lagi untuk memudahkan urusan Jihad ekonomi Ummah.
Misi aku ni 'tanpa' melibatkan sebarang modal tambahan hasil daripada perniagaan/kerja ETC.
Just 100% melalui tools kewangan sahaja. Mungkin ada yang akan kata tak sampai 5 Tahun pun
boleh capai dan ada juga yang akan kata mengarut dan itu jugalah tujuan perbincangan.

ASET Bersih yang ada sekarang
Tunai--------------------150,000++ (Baki dalam akaun FUTURES)
Saham B.Rakyat-------3,000+
Saham Amanah PM---4,000+
Tanah--------------------3 Ekar lebih tanam sawit
Emas---------------------adalah sikit2

Komitmen LOAN yang ada sekarang ni
-LOAN-------JUMLAH(RM)---FINANCED BY---COMMENTS
Rumah----------120,000------Maybank Islamic---Market Value 180,000
Kereta 1----------13,000------Maybank Islamic---(Dah trade IN)
Kereta 2----------18,000------CIMB-----------------
Kereta 3----------62,000------AmBank---------------
OD-ASB-----------72,000------Maybank------------Dah terminate
OD-ASW----------22,000------CIMB-----------------Dah terminate
ASB 1------------120,000------Maybank Islamic---Start FEB'2009
ASB 2------------200,000------Maybank Islamic---Start APR'2009
ASB 3------------200,000------Maybank Islamic---Start MAY'2012
ASB 4------------150,000------Maybank Islamic---Start SEPT'2012
ASB 5--------------80,000------Maybank Islamic---Start FEB'2013
ASB 6------------200,000------Maybank Islamic---Start MAC'2013
ASB 7------------200,000------Maybank Islamic---Start MAY 2013
ASB 8------------200,000------Maybank Islamic---Start JUNE 2013, UPFRONT 1 TAHUN(rekod ccris buruk)
ASB 9------------150,000------Maybank Islamic---Start SEPT 2013
ASB 10-----------100,000------Maybank Islamic---Start SEPT 2014
ASB 11-----------200,000------Maybank Islamic---Start NOV 2014

So, dengan duit dividen ASB setiap awal tahun tu mungkin aku akan labur dulu
dalam UT/Emas/KLCI dulu sebelum buat monthly payment untuk Loan2 ASB tu.
Adakah MISI aku akan tercapai atau berkubur, sama2lah kita tunggu
nanti dan jika ada cadangan menarik sama2lah kita kongsikan di sini.

Terima Kasih semua.
dah jadi separuh jutawan ke belum ni tt?
__________________
Newbie
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #232  
Old 15-04-2018, 06:49 PM
TokJayo777200 TokJayo777200 is offline
Regular

TokJayo777200's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 925
Thanks (Received): 56
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Pizzaro View Post
dah jadi separuh jutawan ke belum ni tt?
Ya...dah Lebih 5 tahun ni....dah Apr 2018
__________________
100 ABOVE!APPROACH LIGHTS!
MINIMUMS!LANDING!
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump