Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 21-09-2018, 12:28 PM
syamsoulcc syamsoulcc is offline
Super Active

syamsoulcc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 6,679
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 1239
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by anbusan View Post
axle shaft kot die maksud, kadang pomen pggl drive shaft juga muahaha
itu la yg aku confuse selama ni...haha

tp rasanya member2 CG kita dah explain dah tu....so alhamdulillah dah tak confuse dh...
__________________
"Dan janganlah kamu berpecah belah atau bercakaran antara satu sama lain, kelak kamu akan lemah dan hancur dan dengan itu hilanglah kekuatan atau kekuasaan kamu"
"Dan jangan kamu memanggil dengan panggilan yang buruk antara sesama kamu yang seagama seIslamnya, seperti panggilan ya fasiq, ya kafir, Firaun, Haman atau sbgnya"
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 21-09-2018, 12:29 PM
kopirait kopirait is offline
CG Top Poster Club

kopirait's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Apr 2010
Location: -- .- ...
Posts: 27,607
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 724
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by syamsoulcc View Post
tu la pasal..aku kat bengkel ni mmg tak bnyk ckp sgt...

sbb aku jahil bab kereta..
apabila jahil dan ckp banyak sgt, nanti akan kantoi kebod0han (noob)....
bila nampak noob, nanti mudah kena tipu....haha...

so, aku ambil langkah selamat, google dulu...wakaka..
aku selalu benda2 aku tak tau kat situ jugak aku google.
kalau dia kelentong harga ke apa ke aku tunjuk je handphone harga sekian2 labor cost sekian2.

lantak la orang nak kata noob ke apa.
setakat ni teknik yang aku pakai ni ada jadi ada tak jadi.
Reply With Quote
Likes syamsoulcc liked this post
  #13  
Old 21-09-2018, 12:38 PM
syamsoulcc syamsoulcc is offline
Super Active

syamsoulcc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 6,679
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 1239
Active Level
My Mood:
Default

hasil carian google dgn kata kunci "front-wheel driveshaft"....

baru la nampak..



__________________
"Dan janganlah kamu berpecah belah atau bercakaran antara satu sama lain, kelak kamu akan lemah dan hancur dan dengan itu hilanglah kekuatan atau kekuasaan kamu"
"Dan jangan kamu memanggil dengan panggilan yang buruk antara sesama kamu yang seagama seIslamnya, seperti panggilan ya fasiq, ya kafir, Firaun, Haman atau sbgnya"

Last edited by syamsoulcc; 21-09-2018 at 12:41 PM..
Reply With Quote
Likes kopirait, skorupt, myroadtax.com liked this post
  #14  
Old 21-09-2018, 12:41 PM
blankoguy85 blankoguy85 is offline
Super Active

blankoguy85's Avatar
 
Trader Rating: (55)
Join Date: Dec 2011
Location: Historic City
Posts: 7,363
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 30
Active Level
My Mood:
Default

ilmu yg sangat membantu..
nk tukar gak ni drive shaft kancil tu..
dh cukup haul agaknya..

berbunyik2 hendaknya..
__________________


INCOME PROTECTION + PASSIVE INCOME = VMC

DARI BIASA2 MENJADI LUAR BIASA EVOMEN
Reply With Quote
  #15  
Old 21-09-2018, 12:47 PM
blankoguy85 blankoguy85 is offline
Super Active

blankoguy85's Avatar
 
Trader Rating: (55)
Join Date: Dec 2011
Location: Historic City
Posts: 7,363
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 30
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kopirait View Post
aku selalu benda2 aku tak tau kat situ jugak aku google.
kalau dia kelentong harga ke apa ke aku tunjuk je handphone harga sekian2 labor cost sekian2.

lantak la orang nak kata noob ke apa.
setakat ni teknik yang aku pakai ni ada jadi ada tak jadi.
bagus tu.. terus tunjuk jer ea..
sy biasa google jer.. kalau harga sket lebih kurang..
anggap jer lar untung dier..

tp kalau lari jauh tu..sy pun menjauhkan diri..
tak jd ambil servis dier.. sbb rate patutnya lebih kurang jer lar kan..
__________________


INCOME PROTECTION + PASSIVE INCOME = VMC

DARI BIASA2 MENJADI LUAR BIASA EVOMEN
Reply With Quote
  #16  
Old 21-09-2018, 01:00 PM
skorupt skorupt is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Location: Kg. Paya Keladi, Kepala Batas, Pulau Pinang.
Posts: 685
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 24
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by syamsoulcc View Post
hasil carian google dgn kata kunci "front-wheel driveshaft"....

baru la nampak..



Ok cun dan syabas tuan, gambaran yg jelas lg terang so tuan dah btol2 paham kan? Cumanya gambaran tu ada bezanya sikit dgn keta mlaysia ni right side driver mcm gmbr tu left side driver keta yg luaq negara pnya.. Sbb tu dia mention situ pn brbeza dia pnya drive shaft kanan dan kiri terbalik saiz pnjang dan pndeknya jika dibandingkan keta mlaysia.. Alhamdulillah google dan cg forum dh byk mmbantu.. Tq cek mek molek..
Reply With Quote
  #17  
Old 21-09-2018, 01:55 PM
kiddd2 kiddd2 is online now
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 19,036
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1784
Active Level
My Mood:
Default

xsemestinya kena tukar driveshaft..

bergantung pada kerosakan..

first nak tahu..

ada keluar bunyi masa nak mula jalan ke??

atau keluar bunyi masa membelok, terutama belok uturn..

sebab nak tukar driveshaft tu mahal,..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
  #18  
Old 21-09-2018, 01:57 PM
kiddd2 kiddd2 is online now
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 19,036
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1784
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by skorupt View Post
Ok cun dan syabas tuan, gambaran yg jelas lg terang so tuan dah btol2 paham kan? Cumanya gambaran tu ada bezanya sikit dgn keta mlaysia ni right side driver mcm gmbr tu left side driver keta yg luaq negara pnya.. Sbb tu dia mention situ pn brbeza dia pnya drive shaft kanan dan kiri terbalik saiz pnjang dan pndeknya jika dibandingkan keta mlaysia.. Alhamdulillah google dan cg forum dh byk mmbantu.. Tq cek mek molek..
driveshaft sama je kalo model yang sama, xkira left or right side driver..

sebab susunan enjin dia xberubah pon..

yang berubah steering rack..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
  #19  
Old 21-09-2018, 03:12 PM
skorupt skorupt is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Location: Kg. Paya Keladi, Kepala Batas, Pulau Pinang.
Posts: 685
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 24
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kiddd2 View Post
driveshaft sama je kalo model yang sama, xkira left or right side driver..

sebab susunan enjin dia xberubah pon..

yang berubah steering rack..
Owh t.kasih ats pembetulan.. Hehe.. A'ah btol la kan klu blah mna pn just alihkan je la ke sana kemari bila nk pasang tu..
Reply With Quote
  #20  
Old 22-09-2018, 08:49 AM
apoeki apoeki is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2012
Posts: 3,791
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 63
Active Level
Default

apa tanda kalau drive shaft rosak?
__________________
YA ALLAH, TUTUPLAH AIB KU & AMANKANLAH KETAKUTAN KU
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump