Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Development Technique

Forex Development Technique This section discuss current development based on ideas of traders.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 11-07-2018, 08:22 PM
amat_kayu amat_kayu is offline
Regular

amat_kayu's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 346
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 43
Active Level
Default Teknik Cointegration dan statiscal Arbitrage

Salam,

Just nak buka new thread untuk teknik yang aku nak explore ni. Siapa pernah dgr Cointegration dan statiscal Arbitrage , boleh komen.

Perinciannya aku akan bagi kemudia.
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
__________________
Journal Teknik Kelam Kabut

Cuba VPS upcloud , harga berpatutan, hanya bayar bila kita guna. Boleh customize CPU, RAM dan storage. boleh delete dan clone kan VPS.
https://www.upcloud.com/register/?promo=582Z62
Reply With Quote
Thanks HelangPutih thanked for this post
Likes rwx, Defxz liked this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 12-07-2018, 12:06 AM
thelegends thelegends is offline
Active Member

thelegends's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2011
Posts: 2,091
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 29
Active Level
Default

Quote:
Salam,

Just nak buka new thread untuk teknik yang aku nak explore ni. Siapa pernah dgr Cointegration dan statiscal Arbitrage , boleh komen.

Perinciannya aku akan bagi kemudia.
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
ku baru dgr ni masta
Reply With Quote
  #3  
Old 12-07-2018, 12:15 AM
Jackhalid Jackhalid is offline
Super Active

Jackhalid's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: May 2008
Location: Shah Alam, Setapak, Georgetown, Melaka dll
Posts: 5,866
Thanks (Received): 332
Likes (Received): 378
Active Level
My Mood:
Default

1st time dengar wooo
__________________
Dulu Teknik Forex Sebenar, kini TFS PRICE ACTION TRADING
Panduan hasil pengalaman 11 tahun trading & 7 tahun mengajar ribuan traders dari dalam & luar negara
"Mudah difahami, Sangat jelas, Sharp entry, Mudah nak profit" & banyak lagi kata traders di sini...


Reply With Quote
  #4  
Old 12-07-2018, 12:24 AM
tokputih tokputih is offline
CG Top Poster Club

tokputih's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Apr 2008
Posts: 26,370
Thanks (Received): 520
Likes (Received): 134
Blog Entries: 4
Active Level
My Mood:
Default

What Is Statistical Arbitrage?
Simplyput , statistical arbitrage is a fancy term for pair trading, which is the buying or selling of a pair ofstocks based on their relationship with each other.

Often, thestock price of companies in the same sector or type of business follows one another very closely. A pair trader observes the relationship between two stocks and buys or sells whenever the relationship gets out of sync, acting on the assumption that the historical correlation is likely to continue.

Is it a foolproof method? No, but it does provide another tactic in your investing toolbox.

sumber.. nasdaq.com
Reply With Quote
  #5  
Old 12-07-2018, 08:32 AM
Dragonforex Dragonforex is offline
Temporarily Banned for 1 Month

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2017
Posts: 3,038
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 299
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Salam,

Just nak buka new thread untuk teknik yang aku nak explore ni. Siapa pernah dgr Cointegration dan statiscal Arbitrage , boleh komen.

Perinciannya aku akan bagi kemudia.
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
fuuhhhh....teruskan masta amat.

yg penting boleh buat popit..
Reply With Quote
  #6  
Old 12-07-2018, 08:39 AM
rwx rwx is offline
Active Member

rwx's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Posts: 1,555
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

arbitrage dgn correlation pair ke? wow.. menarik. teruskan tuan amat
__________________
Freaky Robot Group

Aloneness is no more link to Lonelyness
Innallaha ma 'ana
Reply With Quote
  #7  
Old 12-07-2018, 09:34 AM
amat_kayu amat_kayu is offline
Regular

amat_kayu's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 346
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 43
Active Level
Default

ramai org keliru antara correlation dan cointegration. Ianya ada sesuatu yg berbeza walaupun nampak sama..

correlation : bila arah pergerakan 2 pair atau lebih adalah sama
cointegration : arah pergerakan 2 pair atau lebih adalah sama dan juga boleh random tetapi pada jarak yg terhad.

teknik ni bukanlah teknik baru.. cuma kurang popular sebab tak ramai mempunyai kemahiran statistic utk menggunakan telnik ni. sudah digunakan sejak 1995 pada paasaran saham.

mungkin disebabkan waktu dulu terdapat kurang application atau pun hardware utk membuat computation sebab tu ianya tidak popular.

sekarang ini sebab computer makin maju dan murah.. ramai sudah beralih kepada teknik2 mcm ni dan seangkatannya seperti algo trading, machine learning , AI etc.

bersambung ...
__________________
Journal Teknik Kelam Kabut

Cuba VPS upcloud , harga berpatutan, hanya bayar bila kita guna. Boleh customize CPU, RAM dan storage. boleh delete dan clone kan VPS.
https://www.upcloud.com/register/?promo=582Z62
Reply With Quote
Likes HelangPutih liked this post
  #8  
Old 12-07-2018, 09:45 AM
Dragonforex Dragonforex is offline
Temporarily Banned for 1 Month

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2017
Posts: 3,038
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 299
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
ramai org keliru antara correlation dan cointegration. Ianya ada sesuatu yg berbeza walaupun nampak sama..

correlation : bila arah pergerakan 2 pair atau lebih adalah sama
cointegration : arah pergerakan 2 pair atau lebih adalah sama dan juga boleh random tetapi pada jarak yg terhad.

teknik ni bukanlah teknik baru.. cuma kurang popular sebab tak ramai mempunyai kemahiran statistic utk menggunakan telnik ni. sudah digunakan sejak 1995 pada paasaran saham.

mungkin disebabkan waktu dulu terdapat kurang application atau pun hardware utk membuat computation sebab tu ianya tidak popular.

sekarang ini sebab computer makin maju dan murah.. ramai sudah beralih kepada teknik2 mcm ni dan seangkatannya seperti algo trading, machine learning , AI etc.

bersambung ...
mungkin bleh terus kepada applikasi teknik
Reply With Quote
  #9  
Old 12-07-2018, 12:07 PM
manok manok is offline
Active Member

manok's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: Jun 2010
Posts: 1,658
Thanks (Received): 28
Likes (Received): 3
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

macam yang ni ke?

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
  #10  
Old 12-07-2018, 01:50 PM
amat_kayu amat_kayu is offline
Regular

amat_kayu's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 346
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 43
Active Level
Default

Quote:
macam yang ni ke?

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
partially correct...
ada mentioned statiscal arbitrage..
ada guna R ...
etc..

tapi mcm complicated technics.. the one yg aku nak explore ni much2 simpler but effectife
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump