Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 09-11-2018, 12:34 AM
epozer epozer is offline
Legendary Member

epozer's Avatar
 
Trader Rating: (33)
Join Date: Aug 2010
Posts: 13,866
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 266
Active Level
My Mood:
Default

klau penembak tu org islam...mau hancur sebuah negara
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 09-11-2018, 03:58 AM
Kbyne Kbyne is offline
Legendary Member

Kbyne's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Location: Setapak,K.L.
Posts: 10,276
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 312
Active Level
My Mood:
Default

Kalau diorang,kena pulak guna istilah “hate crime”...bukan terrorist kulit putih...

mungkin gejolak diri(pinjam lirik search ku takluk dunia) dah bosan dgn budaya sendiri tambahan pulak tak ada didikan dalam jiwa pasal unsur iman dan taqwa,jadi dalam situasi dia ni,benda ni saja penyelesaian kot...w.a.
__________________
Daripada Abu Hurairah RA berkata, bahawa Nabi SAW bersabda: “Dunia merupakan penjara bagi orang yang beriman dan syurga bagi orang yang kafir”.
Reply With Quote
  #13  
Old 09-11-2018, 05:37 PM
mazri_2008 mazri_2008 is offline
Legendary Member

mazri_2008's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Nov 2008
Location: HARGA MURAH|PM NOW
Posts: 17,402
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 1768
Active Level
Default

Suspek insiden tembak di bar California dikenal pasti


Suspek insiden tembakan rambang di sebuah bar di Califonia, Ian David Long disyaki mempunyai masalah kesihatan mental. - Foto The Independent

CALIFORNIA - AMERIKA SYARIKAT. Seorang veteran Kor Marin Amerika Syarikat yang dipercayai mempunyai masalah mental dikenal pasti sebagai suspek insiden tembakan rambang di sebuah bar di California yang meragut 12 nyawa termasuk seorang anggota polis.

Ian David Long dikatakan merempuh masuk ke dalam bar Borderline Bar and Grill, kira-kira 65 kilometer barat laut Los Angeles setelah menembak pengawal keselamatan.

Menurut pihak polis, awal tahun ini, suspek berusia 28 tahun tersebut mendapat pelepasan pasukan kesihatan mental polis selepas didapati berkelakuan 'tidak rasional' di rumah.

Dalam kejadian jam 11.20 malam waktu tempatan kelmarin, sekurang-kurangnya 200 orang, kebanyakannya pelajar kolej sedang menyambut malam muzik country.

Saksi kejadian berkata, suspek yang berpakaian hitam melemparkan bom asap sebelum melepaskan tembakan rambang ke arah pengunjung yang sedang berhibur.

Suspek yang juga pernah berkhidmat di Afghanistan itu dipercayai menggunakan pistol separuh automatik ketika melakukan serangan yang mengorbankan seorang anggota polis bernama Sarjan Ron Helus dan mencederakan 11 yang lain.

Kebanyakan pengunjung dilaporkan menyelamatkan diri dengan memecahkan tingkap premis menggunakan kerusi, manakala yang lain bersembunyi di dalam tandas.

Suspek dipercayai menembak dirinya sendiri sebelum ditemui mati di dalam bar tersebut.- BBC

http://www.sinarharian.com.my/global...pasti-1.902240
Reply With Quote
  #14  
Old 09-11-2018, 07:57 PM
pudins70 pudins70 is offline
Super Active

pudins70's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Posts: 5,851
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 178
Active Level
Default

Hebat pelajar kolej mereka, siap berfoya-foya kat kelab lagi.
Reply With Quote
  #15  
Old 09-11-2018, 08:50 PM
Gouchailman Gouchailman is offline
Regular

Gouchailman's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2013
Posts: 660
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 11
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by notepad View Post
teroris kapir kulit putih mengamuk lagi
Ya.. Teroris kulit putih yg tak pernah ditonjolkan. Kalau orang islam jentik kucing pun gang kafirun dalam beberapa saat saja terus Hu ha sana sini.. Semoga Allah beri hidayah pada mereka dan hidup dalam sejahtera rohani dan jasmani.
Reply With Quote
  #16  
Old 09-11-2018, 08:53 PM
mazri_2008 mazri_2008 is offline
Legendary Member

mazri_2008's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Nov 2008
Location: HARGA MURAH|PM NOW
Posts: 17,402
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 1768
Active Level
Default


[QUOTE][/QThe hooded man who shot up a California bar and killed 12 people has been identified as Ian David Long, a former US Marine who served in Afghanistan and may have suffered PTSD.
UOTE]
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump